7 Jan 2017

Hukum Berkongsi Gambar Janin Di Media Sosial

Assalamualaikum Readers..


Hukum Berkongsi Gambar Janin Di Media Sosial | Dah menjadi trend mak-mak sekarang, start tak datang period dah meroyan pergi beli pregnancy test. Once dah confirm alat tu bagi hint pregnant terus upload dalam media sosial bukan 1 saja tapi 2 atau 3. Tudiaaa hang nak bagi tau satu dunia 😃 Hahaha. Bertuah jadi budak 90an, mak-mak tak begini. Nina pun tak ada gambar dalam perut sebab mak tak pernah pi scan 😂


Jangan ambil mudah kongsi gambar janin



Aku yang belum kahwin ni tengok pun nak muntah, apatah lagi perasaan orang yang dah kahwin bertahun-tahun tapi masih tak dapat anak. Pernah tak terfikir perlu jaga hati orang sama?? Okey itu baru permulaan, akan datang manusia ni upload pula gambar janin dia dari seketul daging hingga lah dah jadi manusia. 



Apa kata ustaz


Baiklah bakal mak-mak kalau baca entri ni jangan kondem pulak, just nak share dari senior kolej, dia pun dah berkahwin lama tapi masih tak pregnant. Doakan yang baik-baik buat kawan-kawan yang tak ada rezeki lagi tu. Ini kan dari Allah, jadi bila-bila masa Allah boleh ambil semula. Ilmu juga ni tambah-tambah buat Nina, bukan senang nak jadi isteri dan ibu kalau tak ada ilmu di dada 😁


13 comments:

  1. zaman sekrg ni ramai betul nk share personal info kt media sosial..kdg2 rimas pulak nak baca..hihi..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah walaupun Mrs. A mak-mak tahun 2000 tapi tak pernah pulak share 3D scan tu kat media sosial time 1st peknan 13 tahun yang lampau.

    ReplyDelete
  3. salam nina..
    emm baru tau juga ni..
    kalau difikirkan btul juga kan..
    knp mesti nak hebohkan dgn post gmbr bagai..
    kalau post gmbr beli brg bby ke ok juga kan
    emm..

    ReplyDelete
  4. Sebenarnya isu share-share ini payah nak ditegur..
    Ada je yang nak menjawab nanti..
    Kalau ikutkan biarlah berpada-pada..
    Tak salah kalau kita jaga juga hati kawan-kawan yang lain..
    Tambah-tambah yang belum punya rezeki anak..

    ReplyDelete
  5. Nasiblah masa akak mengandung dulu tak de blog Nina...kalau ada agaknya harus share jugak...
    Kita doakan moga mereka yg belum dikurniakan zuriat akan berpeluang jugak menimang zuriat sendiri satu hari nanti

    ReplyDelete
  6. erm... mungkin hana rsa sdih bila mak2 kongsi gambar ni.. xhormat perasaan org yg brtahun2 menunggu.

    tapi tu lah mungkin diorang nak berkongsi kegembiraan. tp hana tetap sedih lah huhu

    ReplyDelete
  7. nice share.. tapi bagi saya macam tak ada apa2 masalah pun sebenarnya.. lain la kalau share gambar janin tapi caption bermegah-megah... kalau sekadar berkongsi kegembiraan, terpulang la..
    pendapat saya je..

    ReplyDelete
  8. org sekarang...semuanya nak share...smpi tak sedar yg mn haram yg mana halal... thanks for sharing nina

    ReplyDelete
  9. manusia biasa la ada tak kena

    ReplyDelete
  10. sayapun, takut jg kalau nak share scan ni

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com