25 Feb 2017

Churros @ The Alley Cafe, Georgetown, Penang

Assalamualaikum Readers..


Churros Sedap Di The Alley Cafe | Tempat Makan Churros Di The Alley Cafe, Georgetown, Penang | Kembali bersiaran selama 2 minggu senyap menyepi, travel, kenduri, baru dapat internet sebab bill kena bayar di Penang, kiosk mainland dah tutup 😂Sekarang bersepah cafe sana sini, jenuh juga nak JJCM tapi kalau pasal makan tuan blog sanggup keluar duit dan masa. Hehe.. Asyik makan nasi saja, tak boring kah? 😆 Cafe ni nampak di IG junior sekolah, macam sedap jadi terjah nak rasa churros tu. 



The Alley Cafe, Penang


Lepak dengan Pierre Andre tu ! Hahaha


The Alley Cafe orang Chinese tapi pork free. Perasan ada juga muka melayu yang masuk. Tak lah was-was, kalau kedai melayu pun ada juga pakai ubat pelaris tu lebih kurang same concept, makanan wallahualam. Ehh... Janji dah rasa makanan, tak boleh move on dengan pink guava juice 😍



Churros very soft dan sedap makan panas-panas cicah coklat dan cinnamon. Mana ada orang makan bila dah sejuk ye dok

Kreatif sangat The Alley Cafe. Tak selfie sebab rasa tak muat badan tu. Hehe

The Alley Cafe churros wallah !!



1 Tropical Punch - RM 10.00
1 Pink Guava - RM 14.00
1 Choc Oreo Frappe - RM 14.00
1 Churros (L) - RM 10.00


TOTAL : RM 49 (3 persons)


Kami try order Churros dan 3 air yang berlainan, sangat santai dan WiFi pon ada. Minah salleh pun lepak, kat Penang dalam kedai nasi kandaq pun ada muka dorang. Not bad rasa churros dan air tu. Harga affordable. Kalau ke sini, jangan lupa terjah uoolsss 😎




THE ALLEY PENANG
 5 Stewart Lane
10200 George Town


Dibuka setiap hari
Jam 12.00 PM - 12.00 AM

Ordey by : @foodpanda.my

Telephone : +604-261 3879

Official Instagram :
@thealleypenang


Official Facebook :
The Alley Penang


12 comments:

  1. Uihhhhh memang nampak sedap! kena terjah ni nanti kalau pi penang!

    ReplyDelete
  2. aritu k.el try pi carilah cafe ni..x jumpa..tang mana tu huwaa

    ReplyDelete
  3. time cari street art kat penang dulu, tak tau singgah kedai mana p makan churos 😍 kami mkn sngt riuh pdhl 5 org ja, then ramai pelancong tertarik nak try churos kat situ 😏 kwn sy siap bunyikan loceng lagi utk tarik pelancong ke kedai tu 😂

    ReplyDelete
  4. pernah nampak tapi tak pernah singgah

    ReplyDelete
  5. tudia.. nina skrg pakat review tmpat makan ja nih.. makan saja kerja dia.. hahaha

    ReplyDelete
  6. sikit nyerrr coklat dia... ke boleh refill? ;-)

    ReplyDelete
  7. lama dah tak singgah sini ... assalamualaikum nina :)

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com