2 March 2017

Purrfect Cat Cafe @ George Town, Penang


Assalamualaikum Readers..


Purrfect Cat Cafe, George Town, Penang | Cafe Kucing Tarikan Di Pulau Pinang | Peminat Kucing Wajib Singgah | Entri JJCM kali ni nak bawa korang terjah salah satu dari puluhan Cafes yang ada di area Georgetown. Kalau singgah Penang, terjah Purrfect Cat Cafe. Memang cafe kucing, ingat Korea saja yang ada. Yang tak mampu lagi ke Korea boleh datang sini, selain di Shah Alam tu. Mesti nak masuk sebab concept cat cafe dah lama ada di negara-negara lain. Entrance fee cuma RM 13




Cantik decoration Purrfect Cat Cafe Penang
Cats on wall

Papan sebelum naik, kena hati-hati kepala sendiri

Decoration di bahagian atas


Sebelum masuk bermain dengan kucing-kucing ada a few rules, salah satunya tak boleh pegang kucing, boleh belai, malas nak taip, kalau ke sana korang akan faham. It's so complicated. Semua kucing-kucing ni ada nama. You know what? All the cats are arrogant !! SEMUA kucing dalam cafe. Hahah.. Terkejut jugak, import cats memang gitu atau tak.



Kucing tak nak selfie. Sombong aihh

Nice one

Tempat lepak dengan kucing2

Nama-nama kucing



Cats tak mesra dan manja langsung. Selalunya bila panggil, kucing akan bagi reaction tapi di sini tak ada perasaan langsung. Aku rasa cam nak pijak.. Cuma ada satu kucing dari jenis Scottish Fold nama Bear saja yang datang duduk atas meja, 50% manja. Yang lain hampeh, ada tidur, ada yang menyorok. Kucing-kucing ni layan pengunjung yang bagi makan kat dorang je 😑😑😑 Baik cari kucing tepi jalan, bukan main manja gesel sana sini. Kucing di Indon pun manja gila.


Geram tengok pillows

Pelik tengok kucing asyik duduk dalam ni saja

2 ekor yang lincah

This is Bear! Teringat Salem, kucing Sabrina The Teenage Witch. Budak 90an mesti tahu

Hamtaro? Pemalas ke apa ni

Muka macam emoji. Haha.. Teka emoji apa?

Kucing kena kuarantin/kurung. Tak sure kenapa

Harga minuman. Ala dalam cup


Decoration cafe cantik dan selesa. Tapi cafe tak dapat menampung jika pengunjung ramai. Entrance masuk akan jumpa souvenirs shop dulu, lepas bayar duit kena basuh tangan dan buka kasut baru boleh naik atas untuk ke tempat lepak dan makan. Jika dulu cafe ada sediakan kek, makanan tapi sekarang hanya prefer drink saja. Harga souvenirs memang mahal.




Purrfect cat cafe bersebelahan Camera Museum. Senang nak cari kecuali park penuh



PURRFECT CAT CAFE
53, Jalan Muntri, Georgetown, 10200 Penang


Official Instagram :
@penangcatcafe


Official Facebook :
Penang Cat Cafe

16 comments:

nohas said...

Hamtaro..kucing Garfield..mmg pemalas..hehe..kucing2 kat sini jenis kiasu, maklumlah dok tempat cantik..

bestnya..rasa nak repeat Penang..huhu..

Siti Nurzafirah said...

tu lah yang buat tak teringin langsung nak kesana.. sebab langsung tak boleh sentuh..

Mrs Anna said...

hemsem aihhh kucing tuuu...xpernah msk lagi cafe kucing hehe

Pha Is said...

pergh.. nk kna try nih..

Mrs. A said...

Amboiih!!! tak mau arr...kucing sombong cenggitu.
Kalau Mrs. A sekali tu ajelah kot singgahnya.

Nour Adieb said...

kami takda singgah pun purrfect cat cafe ni, sebab kena byr 😂 lagipun masa tu busy cari street art

dear anies said...

dpt kat sy, habis kena gomol smpi lupa mkn minum ;-)

Murni Alysa said...

lahai comey2 kucing pon

Cik Ash said...

wahhhh bestnya kalau dapat p sini

el said...

ni bawa anak2 k.el pi sini..mau depa cubit semua kucing2 tu sbb comel sgt hahaha

Cik Yaya said...

haha xmesra alam ye kucing tu..mesti da bosan main dgn manusia..^o^

dear anies said...

comel2 belaka... rs nk gomol2 je hehehe

Aisya사쿠라♥ said...

Tak best aih kalau kucing sombong xD macam tau2 je diorang jadi bahan bisnes

Adam said...

I hv afriend and her name is Cat, as pretty as you.

Zie Has said...

comelllnya semua meow meow tu :)

LYAfrina said...

Gebus gebasssss meoww

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com