28 March 2017

Tips : Berus Make Up Harus Cuci Sebelum Dipakai


Assalamualaikum Readers..


Tips Make Up | Brush Make Up Harus Cuci Sebelum Dipakai Terbeli set brush by Kylie dari blogger. Ada sesetengah berus tak tahan lama, next entri nak review set berus. Beli berus baru jangan terus pakai, bersihkan dulu ya.


Cuci berus makeup dulu


Bila make up, berus kena bersih. Banyak sebab kenapa kita kena bersihkan sebelum pakai atau makeup kan orang. Antaranya :


  • Kalau bersihkan brush akan lebih tahan lama

  • Takkan nak makeup muka guna brush yang dah berhabuk atau kotor dengan sisa make up dulu

  • Takkan nak makeupkan muka orang lain dengan brush tak bersih / ada sisa makeup orang sebelumnya?

  • Brush baru biasanya akan ada bau macam gam. Bila basuh barulah wangi


STEP 1

Untuk makeup baru beli rendam dalam air. Lepas 1/2 jam tengok balik air tu bersih ke tak? Hikhik


Berus Kylie ni baru beli, kita rendam untuk hilangkan au gam


STEP 2

Rendam dalam air sabun, guna syampo baby Johnson. Tak ada boleh pakai gel mandian. Biar berbuih dan rendamkan berus sambil kacau dan nyanyi. Eh


STEP 3

Dah banyak kotoran keluar, kalau masih lagi keluar kotor ulang step 1 sampai bersih. Nina senang saja, ku tenyeh-tenyeh berus dengan buih hingga bersih.


STEP 4

Basuh sebersihnya dan keringkan. Lipat dalam tuala


Keringkan berus makeup guna tuala muka


p/s : Berus guna powder perlu basuh seminggu sekali, berus guna cecair kena basuh 3 hari sekali


No comments:

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com