21 June 2017

Resepi Air Fair Lady


Assalamualaikum Readers 😉

Resepi Air Fair Lady | Minuman Berbuka Puasa | Ingat baju saja ada nama Fair Lady 😅😅 Semuanya sedap dan senang nak buat.

Air Fair Lady

Sebelum ramadhan berlalu pergi dan kembali tahun depan, meh cuba satu lagi resepi air masam-masam manis laici. Hehe


Guns Marigold kotak sebab pemalas nak bancuh


Bahan-Bahan :

Air oren secukupnya (apa saja air oren)
1 tin laici
Nata de coco secukupnya
3 sudu teh biji selasih direndam air panas dulu
Ais batu


Cara-Caranya :

1. Masukkan air oren. Nina guna marigold senang cerita


2. Masukkan laici, nata de coco dan biji selasih


3. Sedia untuk dihidangkan sejuk


20 June 2017

Mister Potato Ubi Keledek


Assalamualaikum Readers 😁

Mister Potato Ubi Keledek | Ubi Keledek Ungu | Jatuh hati dengan yang ini, betul rasa manis ubi dan warna ungu memikat. 2 kali repeat makan tu kira ngam lah 😝😝 

Mister Potato Ubi Keledek Ungu

Ungu gitu

Manis rasanya

Siapa pernah makan ubi keledek ungu mesti nak cuba versi keropok pula. Dulu viral di media sosial sekarang dah laku keras. Belum cuba, carilah nanti hanya RM 4.55 😄

18 June 2017

Express Kad Raya GA by Nina


Assalamualaikum Readers 😄

Sempena bulan Ramadhan tahun ini, tahun ke 2 Nina adakan GA buat rakan-rakan blogger yang dihormati dan disayangi. Harap sudi join ya 😀 😀


Syarat-syarat :


1. Follow blog Nina

2. Buat 1 entri "Express Kad Raya GA by Nina"

3. Masukkan banner GA ke dalam entry dan backlink ke blog Nina

4. Pemenang dipilih menerusi RANDOM.ORG

5. GA bersiaran dari 16 - 18 Jun 2017 (6 PM)


Hadiahnya :

1 Kad Raya x 21 keping


SEMOGA BERJAYA !

17 June 2017

Ramadhan Iftar Buffet Dinner @ The Wembley - A St Giles Hotel Penang


Assalamualaikum Readers 🙋

Ramadhan Iftar Buffet Dinner Di The Wembley A St Giles Hotel Penang | The Wembley - A St Giles Hotel Penang Promotion |Buffet Ramadhan Best 2017 | Happy working and fasting guys! Harap tak terliur tengok menu dan makanan di blog ataupun IG 😁😁 

Wembley Cafe

Kali ini menjamu selera di The Wembley, buat orang Penang mesti akan kata makanan sini semua sedap and YES memang super yummy! Come and having your dinner with love one girls, sangat exclusive cafenya 😍😍


Ramadhan ini pihak hotel menyajikan hidangan berkonsepkan masakan Asian & "Classical Western" atau untuk Ramadhan Ifftar Buffet Dinner lebih bercirikan masakan melayu traditional. 


MAIN DISH


Kailan with Assorted Mushrooms, Crispy Mantis Shrimps with Salted Egg Yolk Recommended!!

Squid Ink Pasta Aglio Olio with Blue Mussels sedappp



DESSERT, CAKES, ROJAK, AND ASSORTED SOUP


Assorted Cake and Pudding

Tart

Cheese Cake must try

Penang Rojak pekat kuahnya

Chocolate Fountain

Ais Kacang

Ice Cream 4 flavor

Pick up your ice cream deco

Bubur Gandum, Bubur Lambuk, Sup Gearbox

Mushroom Soup sedap makan panas

ASSORTED SUSHI, PEPERONI


Assorted Sushi from Wembley

Fresh Sushi

Wasabi, and assorted sauce

Fresh makanan laut




Chicken, Beef Peperoni and Smokef Mackerel

DRINK

Hot Drink

Orange, Bandung 

ASIAN TAPAS

Beef Pizza my fav

Chicken and Beef Satay

ASSORTED FRUIT, JERUK, ROTI, SAMBAL AND SALAD

Fresh fruits

Bread and Bun

Jeruk

Salad

Nampak kuaci dan apricot

Mixed Salad (Lollo Rosso; Frisee, Oak Leaf, Butterhead)



Spicy

FRESH FROM KITCHEN

Nasi Ayam dan Itik available



Ini lah daging itik

Cheese Platter sesuai untuk cheese lover


8 Jun - 22 Jun 2017
7.00 PM - 10.00 PM

 RM 118nett (Adult)
RM 59nett (Child)

Ramadhan Iftar Buffet Dinner
(Isnin - Khamis)

Signature Weekend Themed Buffet Dinner

Japanese (Khamis)
Jumaat (Western)
Sabtu (Seafood)
Ahad (Japanese & Carvery)



Tel: 604-259 8123
Email: wcafe.swpg@StGiles-Hotels.com




Nestle Bliss Rose Bandung Limited Edition


Assalamualaikum Readers 😎

Nestle Bliss Rose Bandung | Rose Bandung Limited Edition | Dah try ke 2 perisa baru dari Nestle Bliss ni. Tak berapa sangat perisa kurma jadi rose bandung jadi pilihan. Harga cuma RM 4.80 😆

Nestle Bliss Rose Bandung . Lawa packaging botol

Pink pucat warnanya cuba la!

Kena dengan selera, mula-mula minum rasa macam bandung masam tapi lama-lama sedap! Nak kena beli raya sebelum habis bulan puasa ni 😁😁


13 June 2017

Resepi Air Green Ocean Soda


Assalamualaikum Readers 😄

Resepi Air Green Ocean Soda | Resepi Air Berbuka Puasa | Bulan puasa ni dahaga lain macam ditambah cuaca panas. Berbuka dengan air sejuk mesti syiokkk 😃😃

Air green ocean soda

Air ni boleh menjadi hijau atau biru dan masam atau bergas bergantung jumlah air oren atau air biru tu. Janji sodap 😋😋 Bila dah combined air ni rasa masam-masam sikit tapi sedap. 

Bahan pun simple


Bahan-Bahan :

1 cawan air oren Marigold (boleh guna Sunquick etc)
1 botol kecil air Mountendew (biru)
Nata de coco secukupnya
2 sudu teh biji selasih (rendam air panas dulu)
Air secukupnya


Cara-Caranya :

1. Masukkan air oren ke dalam jag


2. Masukkan nata de coco


3. Tuangkan air Mountendew


4. Masukkan biji selasih yang telah kembang bersama air rendaman


Selamat mencuba!

12 June 2017

Kad Raya #1 2017 Dari Shida Radzuan


Assalamualaikum Readers 😀

Kad raya pertama tahun 2017 dan yang ketiga dari Shida Radzuan . Terima kasih dear ! Tetap dengan tema biru. Tak pernah tak cantik kad raya Shida 😃

Kad raya Shida 2017


Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com