30 August 2017

Tips Tajamkan Pisau Blender


Assalamualaikum Readers 🙋

Tips Tajamkan Pisau Blender / Pengisar | Buat suri rumah yang rajin masak mesti banyak pakai blender. Kalau dah blend cili kering contohnya tapi tak halus cili boh boleh try tips ini 💃💃


Kena start simpan kulit telur, simpan banyak-banyak. Next time Nina tunjuk tips lain pulak 😀😀 Meh tengok step by step 


Masukkan seberapa kulit telur. Ikut suka

Mata pisau tak berapa tajam

Masukkan sedikit air, senang nak blend

Hasilnya lepas blend. Kulit telur hancur

Mata pisau tajam, bersih dan berkilat


10 comments:

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Wah . Nice tips , ccl baru tahu ni . Esok boleh kongsi tips ni dgn mak

Warisan Petani said...

Petua yang menarik.
Boleh cuba try nanti.

MisDiarios said...

heheheeh haiiii im back :P

hainom OKje said...

Menarik!....baru tau pasal petua ni Nina...
Nampak beza betul ye blade tu sebelum dan selepas blend

nuyui a.k.a miss YUI said...

bru tau ni..tq tau tips ni

Ainniah Zulkefli said...

wah good tips. tak pernah tahu pun. tq share :)

dear anies said...

oooo senang je rupanya petua dia ni

Siqah Hussin said...

Ada petua rupanya ye untuk ini :D Blender rumah Siqah dah rosak. Sampai sekarang tak beli yang baru lagi.

siti hazreen said...

mak aiii, benda baru ni...kena bagitahu mak nih!!

adianiez AIDA said...

frankly speaking, ni 1st time aida baca, nina.
and sgt bagus.
will apply.
sebab blender umah mak yg da berkurun tu, aida tgk da tak bagus.
will apply a.s.a.p...

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com