19 February 2018

Leave Office On Time

Assalamualaikum Readers 😄


Balik kerja on time? Actually lagu yang menjadi fav Altimet-Amboi. Siapa yang sedar dan nak berubah saja akan suka lirik lagu tu. Most of the time tanpa sedar, bukan nak perli orang tapi benar belaka.


Damn true !


Alhamdulillah, kerja sekarang jaga client, deal with client, no OT, gaji masuk ON time dan balik on time 😆😆 Apa lagi yang membahagiakan


Kerja untuk cari rezeki dan juga satu ibadah. Rasa nak gaji berkat, do the best. Tak boleh deal dengan bos, jalannya is QUIT sebelum mental tekanan.


"Kalau mahu gaji besar tapi kerja sambil lewa, amboi amboi"

"Bila masuk kerja tak pernah on time, lepas masuk kerja dia terus online"

"Tak boleh buat kerja sibuk jaga hal orang lain, tangan mengelat, kaki mengular, mulut celupar" 



Just chill 😉 
Kita akan jumpa 3 spesis dalam lirik ini. Still mood cuti. Bahagia

18 February 2018

Kinder Schoko-Bons Crispy

Assalamualaikum Readers 😃


Kinder Schoko-Bons Crispy | Paling suka yang ni. Makan pun sonang, masuk mulut sekali ngap habis. Tapi pack kecik tak puas makan. Kalau jumpa borong banyak sikit senang anak-anak kecik nak makan. Harga dalam RM 5++ tak silap. Nampak comel kalau buat hantaran 😅😃


Kinder Schoko-Bons Crispy

Cara-cara nak buka


Sedap dimakan sejuk dan suka rasa crispy coklat. Nikmat makan di hari cuti sekarang. Kerja ternak lemak, kalau tak gemok jugak tak tau lah. Haha


Comel packaging. Senang bawa kemana saja

Macam teluq burung puyuh. Haha

Terliur tak tengok? Menyesal beli Kinder Schoko-Buns ni sebungkus


Harap-harap bukan limited edition lah. Kalau ya adududu kempunan. Misi nak cari aiskrim Kinder Bueno pulak. 


15 February 2018

Lavish Fusion Bakery @ Victoria Street, Georgetown, Penang

Assalamualaikum Readers 😍


Lavish Fusion Bakery, Victoria Street, Georgetown, Penang | Cafe hipster Penang | Sinonim dengan syurga makanan, saban hari ada cafe-cafe baru yang dibuka. Samada owner Melayu atau Chinese. Tak larat nak jjcm setiap bulan, got list over 30 places need to go. 


Combination donuts and ice cream

Chocolate Bash, Oreo Milkshake dan Yoghurt Berries Bash

Lavish Fusion Bakery. Suka deconya hijau dan antik

Macam-macam pose pulak


Salah satu cafe pastries di Penang dan style menu Western Fusion. Tiada service charge, government tax dan pork-free. Berlatar belakang bangunan dan kedai-kedai lama yang diubah suai menjadi cafe super cantik.


Yoghurt Berries Bash.. Macam nau sesuai untuk kaki diet. Campuran epal hujau, beri, blueberi dan strawberi

Deco minuman lawa. Geram tengok

Donut bersama assorted ice cream untuk pilihan pelanggan

Lavish menu

Comelnya


Cara order : Diberi buku menu dan buat pesanan di kaunter, terus bayar dan tunggu makanan sampai. Ada juga pilihan pasta, tapi kami tak minat nak try.


Alamat : 214, Lebuh Victoria, 10300 George Town, Penang
(Bersebelahan dengan kontena hotel)


Waktu : 9 am-11 pm (opens daily)



13 February 2018

Sunway Hotel @ Seberang Jaya, Penang

Assalamualaikum Readers 😀


Sunway Hotel Seberang Jaya | Nama saja hotel dekat dengan rumah memang tak pernah stay even 1 malam pun 😅😂 Maceh Blogger Anies all the way from KL nak jumpa, sebenarnya p dating dulu 😆👫 Hahaha janji ada orang taja bilik hotel 1 malam.


Nama pun rajin, mesti buat entri review hotel. Recommended untuk sesiapa yang plan nak turun Penang. Boleh usha booking.com mana tau dapat harga murah macam Anies.


Bilik di tingkat 3

Tandas yang bersih, luas, air laju dan segalanya lengkap

Sabun di bilik mandi sabun. Nyanyi sambil gosok gigi

Sambil melabur borak telefon. Hahah kelakar telefon tu untuk apa letak disitu

Kebahagiaan terpancar tengok iron dan iron board

Kettle dan peti ais (dalam kabinet)

Kemudahan lain seperti tv, meja study dan kerusi

Tilam dan bantal yang empuk, lena tidur orang sebelah. Haha. Deco tak terlalu sesak dan simple

Paling suka cermin besaq ni. Ada 3 cermin boleh pilih nak mana 1. Nak makeup kena lighting secukupnya

Kotak tu berisi biskut kacang

Jeng.. Jeng

View depan hotel menghadap Hotel The Light & KWSP. Kalau menginap di sebelah belakang nampak bangunan kedai dan Sunway Convention Center


Makanan sedap, macam-macam ada. Nasi lemak paling top. Ruang lobi dan dining hall tak sempat nak snap, bateri fon tengah cas.


Receptionist memang peramah, Anies siap pinjam charger fon. Parking percuma bagi yang stay sini dan hotel dekat dengan Sunway Carnival Mall. Hotel ni memang best. Puas hati dan verangan nak stay sini lagi. Feeling vacay 20km dari rumah 😁😁


12 February 2018

New Pizza Hut Cheese Sang Cheesy Bites

Assalamualaikum Readers 😆

Pizza Hut Cheese Sang Cheesy Bites | Yang follow ig, mesti tau Nina try di bulan lepas 😅😅 Sedap tau! Pizza Hut tak pernah tak sedap. Harga berpatutan untuk 2-3 orang makan. Selagi masih ada, CNY lagi berapa hari. I is tak sabaq nak cuti, dapat bonus+angpow 😃😃


Pizza Hut Cheese Sang Cheesy Bites

Muka balik kerja mesti lapaq


Cheese dan udang, kombinasi yang kena dengan selera. Siap ditabur dengan serbuk telur kuning. Wah, mewah di mulut. Haha. Apa lagi, try ler makan. Boleh add on macam-macam. 


Harga set hanya RM 47.10 untuk 2 orang (1 pizza, 2 soup, 1 garlic bread, 2 pepsi)

Udang dan cheese ditabur serbuk telur kuning

10 February 2018

ArsyadxSyuhada Wedding Day @ IPD Sungai Petani

Assalamualaikum Readers 😃


Orang kahwin kita tumpang seronok dan makan. Majlis kalini memerangkap kawan bf dan kawan tempat kerja lama. Seronok bukan main makan beradab sekali. Hehe..

Brownies, biskut Munchys, Strawberi. Makan berdua dengan bf lupa pengantin

Ex officemate. Semua solo lagi. 2 orang Berastagi dan Lombok


20 Jan lepas majlis ni, dah jadi pengantin lama dan jatuh hari yang sama majlis kenduri kawan study di Muo. Kena berkorban salah 1 😂😂


Mesti nak selfie dengan pengantin. Selamat pengantin baru Arsyad & Syuhada

Susah payah pos kad. Nanti pos hadiah pulak baru adil. Hee


Sepanjang majlis kena bahan. Bila kenduri sendiri. Sampai seru kahwin la, tu semua kerja Allah 😆


8 February 2018

Order Macadamia Dari Jendela Dapur

Assalamualaikum Readers 😃

Siapa tak pernah beli on9? Buat peminat makanan Siam, tak perlu ke Thai semata-mata nak beli.
Meh tengok IG @jendeladapur. Semua ada, order saja. Nanti godek-godek instagram ni, mesti teringin 😃


1kilo macadamia RM 130. Kacang ni harga memang gitu


Dapat juga makan kacang macadamia fresh. Susah betul nak jumpa kat Mesia, yang ada dah dipack/dikopek. Lepas ni mengidam makanan siam terus oder. Every month agent ni ke siam. 


Ini la ghupe kacangnya. Macam mercun bola. Allah yang menjadikan

Siap bagi alat buka kulitnya yang keras

Maggi tom yam ni forever fav Nina

5 February 2018

Tong Garden Pistacio

Assalamualaikum Readers ☺

Tong Garden Pistacio | Orang cakap makan kacang cerdik boleh jadi cerdik. Auta atau fakta? Haha.. Cerdik untuk diri sendiri ok, jangan cerdik pekena orang 😅😅 

Tong Garden Pistacio. RM 33.88 beli di JJ


Maceh Blogger Anies tolong belikan dan spent time together-gether sambil cuci mata dan gusi. Hehe.. Sempena CNY yang tak lama lagi. Meh tengok promosi Tong Garden ni. Sambil balik kampung, sambil kunyah.


Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com