19 February 2018

Leave Office On Time

Assalamualaikum Readers 😄


Balik kerja on time? Actually lagu yang menjadi fav Altimet-Amboi. Siapa yang sedar dan nak berubah saja akan suka lirik lagu tu. Most of the time tanpa sedar, bukan nak perli orang tapi benar belaka.


Damn true !


Alhamdulillah, kerja sekarang jaga client, deal with client, no OT, gaji masuk ON time dan balik on time 😆😆 Apa lagi yang membahagiakan


Kerja untuk cari rezeki dan juga satu ibadah. Rasa nak gaji berkat, do the best. Tak boleh deal dengan bos, jalannya is QUIT sebelum mental tekanan.


"Kalau mahu gaji besar tapi kerja sambil lewa, amboi amboi"

"Bila masuk kerja tak pernah on time, lepas masuk kerja dia terus online"

"Tak boleh buat kerja sibuk jaga hal orang lain, tangan mengelat, kaki mengular, mulut celupar" 



Just chill 😉 
Kita akan jumpa 3 spesis dalam lirik ini. Still mood cuti. Bahagia

8 comments:

  1. jarang sangat leave office on time...huhu..

    ReplyDelete
  2. ninaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! sedih laa.. huhu

    ReplyDelete
  3. betul2
    kadang2 gaji rasa cepat habis sebab kerja tak berkat
    datang lambat balik awal
    suka mengular
    kerja betul2 In Sha Allah rasa keberkatan tu

    ReplyDelete
  4. Sebagai pekerja mmg amat bersetuju sanagt Nina.... tapi tengok jugaklah kalau ada keje yg perlu dibereskan takkan nak balik keje on time jugak kot...
    Tengok keadaan!

    Yelahkan Altimate punya lagu tu mmg penuh sindiran

    ReplyDelete
  5. GV setuju kak. Hargai masa bersama orang tersayang lebih baik. Hihi.

    ReplyDelete
  6. betul. kerja tak kan habis even kita berhenti pun akan ada yg lain amik alih tugas kita. hidup ini singkat. jgn krn kerja kita kehilangan yg tersayang

    ReplyDelete
  7. hahahha.
    mek agak menyokong all that words.
    tapi tengok jugak, kalau kita yang sengaja melambatkan proses kerja, so ue have to pay for that.
    sebab banyak jugak staff yg curi masa time kerja.
    thats why kalau kita nak balik awal, kita kena siapkan kerja kita awal.
    hihiih.

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com