26 April 2018

Merry Me @ Victoria Street; Georgetown

Assalamualaikum Readers 😃

Merry Me, Victoria Street, Georgetown, Penang | Cafe Hipster Penang | Salah satu cafe yang Nina terjah bulan lepas 😅😅 Masalah nak cari cafe ni rupanya signage kecik je di celah kedai-kedai recycle. Nasib si Lokman kaki waze, senang jumpa. Haha.. 


Will you merry me? Tempat selfie depan pintu masuk

Waffle dan aiskrim sedap betul


Cafe ni sesuai untuk buat any occasion, ada 2 tingkat dan deco kedai very cantik amat. Time kami nak makan, ada satu group budak melayu tengah buat mak baby shower. Tempat dating sesuai tapi bf bukan jenis makan makanan cafe. Demand! 😒😒


Deco cafe tingkat atas

Aiskrim dari zaman tak maju hingga kini

Should try again! Sedap tapi sayang kalau datang petang stock strawberry dengan blueberry habis

Order mint. Sedap rasa sejuk tapi portion gelas besar tak habis minum.

Banyak jenis minuman boleh dipilih


Harga makanan cafe :


1 Croffle (Waffle+2 scoops ice cream) - RM 29
*Dark Chocolate
*Cheesecake Strawberry (sedap)
*Americano (coffee)

1 Mint Chocolate Chip - 19

Subtotal : RM 48
Service Charge (10% + gst) : RM 4.80

TOTAL : RM 52.80


Cara Order : Pilih menu dan bayar di kaunter. Pilih nak duduk di mana, waiter akan hantar makanan. 


Next cafe hunting haha


Alamat : 107, Lebuh Victoria, Georgetown, Pulau Pinang.


Outlets : Gurney Paragon & Auto City


Open : 11 AM - 11 PM (Daily)
(Tips datang pagi, tak ramai cus dan air soda sold out before 3)



Autopublish. I'm away ✈ 

7 comments:

nohas said...

nyum, nyum...aiskrim & waffle..sedapnya..food presentation pun menarik..

Warisan Petani said...

yang berdekatan bolehlah terjah

Nurul Shahira said...

Appearance ice cream cantik gilossss. Sayang nak makan, hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

tgk gmbr pun nmpk sdp je..

best ada cafe cmni
hehe

ayunie ramli said...

yg bab makan tu nmpk sedap. cafe pun cantik. tp bila smpai tang harga erkkkkkk

dear anies said...

mak aiii waffle ngan iaskrim je rm29? kalah waffle a&w ;-)

Pha Is said...

tudia sekali makan rm50.. hahaha

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com