5 June 2018

Berbuka Di Royale Chulan Hotel, Penang


Assalamualaikum Readers 😃


Berbuka di Royale Chulan Hotel Penang | Harini kami di sini. Ramadhan tahun ni, berubah 180 darjah, kalau tahun-tahun sebelum ni ada berbuka dengan officemate tapi sejak masing-masing angkat kaki dari company lama, susah sikit nak berjumpa, buat plan 'open table'. Boleh tengok review ramadhan buffet kat sini

Orang sibuk nak bebuka, kami baru naik feri. Kalau drive masuk pulau guna feri mesti dapat tingkat atas. Kapal besaq ni bawak barang Lazada, Zalora kot haha 

Air pink tu air jambu. Masih rasa sedapnya. Ingatkan air bandung.

Dengan voucher early bird Royale Chulan-RM 70 dapatlah makan penuh meja ni berulang-ulang kali


Jadilah berbuka kat hotel setahun sekali. Bukan semua hotel dalam Penang ni, buffet ramadhan makanan best. Tak nak lah ceritain. Haha.. Harap harga mahal tapi tak sedap. Mesti orang nak cari yang berbaloi dengan harga kan?


Puteri Nenas dan Potato Salad. Entri review lepas tak ada menu ni

Thai Papaya Salad. Lebih kurang macam kerabu mangga kan

Bahannya ikan masin. Tak cuba pula


Plan lepas raya ex-schoolmate nak ajak ber 'spa' kat sini sebab semua pakej mur mur 😂😂 Bilik hotel pun best. Meh turun Penang Anies 😆😆 Untuk info boleh contact dorang, staf friendly.



Facebook : royalechulanpenang

Instagram : @royalechulanpenang



1 comment:

Warisan Petani said...

Meriahnya makanan.
Selamat berbuka.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com