28 June 2018

Cetak T-Shirt Rekaan Sendiri Di Printcious



Assalamualaikum Readers
 
 
Cetak T-Shirt Rekaan Sendiri Di Printcious | T-Shirt Printing Online Printcious | Jatuh cinta dengan baju yang dapat dari Printcious ni. Sebijik macam yang Nina nak. Meriah la majlis nanti. Hehehe.. Kalau dulu susah nak cari t-shirt printing online dan nak cari kedai material pulak tak best. Sejak dapat email dari Printcious, baru tahu ada website magic ni.. Lepas ni boleh design apa saja yang Nina inginkan tanpa perlu susah-susah mencari. Hanya cari gambar yang menarik.
 
 
 
 
 
 
 
Kalau printing di luar agak leceh dan mahal. Bak kata semua benda nak cas. Nak gambar dalam Photoshop, AI dan sebagainya. Cas artwork lagi. Sekarang kalau ada apa-apa majlis akan print t-shirt dari Printcious direct. Jimat pun jimat siap dapat diskaun dan voucher lagi. Sebab tak ada HIDDEN CHARGES, COST artwork. Nina design dan dalam masa 5 hari barang dah sampai dari GDex.  Macam mana nak tempeh t-shirt printing online di Printcious? Jimat masa dan tenaga, klik-klik dah siap.

 
 
Kotak pun comel
 
 
Material kain soft, tak terlalu jarang
 
 
 
 
 
6 LANGKAH TEMPAH CUSTOM T-SHIRT DI PRINTCIOUS
 
 
 
 
Step 1 - Boleh pilih nak register atau Log in menggunakan FB https://www.printcious.com/my/create/t-shirts
 

 
Step 2 - Mula design, pilih saiz



Step 3 - Upload gambar yang korang nak tu dan klik insert



Step 4 - Drag gambar yang korang upload tadi dan design selepas tu klik DONE. (Gunakan image yang save dalam PNG format, tak ada warna background)


 
Step 5 - Dah siap edit, klik add to cart. Kalau ada voucher masukkan code dan apply. Akhir sekali klik checkout


 

Step 6 - Checkout !!
 
 
Step 7 - Lengkapkan alamat
 
 

Step 8 - Pilih untuk pembayaran. Nina hanya perlu bayar RM 22 sahaja, dapat voucher diskaun RM 100. Ok laa



Selesai sudah cara-cara untuk tempah. Apa tunggu lagi, kalau ada apa-apa majlis boleh tempah awal-awal. Semuanya di hujung jari saja, dalam talian dan siap! Jangan tunggu lama-lama tau.
 
 
 
 


 

6 comments:

Anonymous said...

I have been checking out some of your posts and i can state nice stuff.
I will make sure to bookmark your website.

I am LZ said...

LZ bercadang nak custom made dust bag untuk handbag yang ada..
Ingat nak guna khidmat Printcious juga..
Semua masih dalam perancangan..

Shahida Dzulkafli said...

Cantik design tshirt nina.. sweet..

Nina Mads said...

LZ : Boleh juga tu.. cantik Printcious buatkan untuk kita

Nina Mads said...

Shahida : Suka tgk design sendiri akak.

Farrah MF said...

Setakat ni apa2 yang akak tempah dengan Printcious memang puas hati! Paling suka photo jigsaw puzzle 😊

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com