3 August 2018

Kiehl's Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque


Assalamualaikum Readers 😄


Kiehl's Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque | Bonjour peeps.. Nak review mask kesayangan nina. Sangat rare mask ni. Dah pakai mask hampir 56 hari dan sangat-sangat membantu masalah pores. Kalau naik jerawat terus pakai, In shaa Allah jerawat tu akan mengecut dan cepat hilang. Takda kesan bintik merah pun.


Kiehl's Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque

Harga berbaloi untuk kesan yang elok



Bintik-bintik hitam di muka akan kurang sebab mencegah/menghalang sebum-sebum minyak dari berkumpul di muka. Ini produk ke 2 dari Kiehl's dan nina suka !! Kalau ada duit rasa nak borong semua. Hahaha.. Tapi memikirkan commitment, tiap-tiap bulan beli sikit-sikit. Apa yang best pasal mask ni?


Gemok ni dah tak panjat almari. Macam hantu kak limah yang tayang kat pawagam semalam.



Cara Penggunaan :


Selepas cuci muka, terus apply mask ni nipis-nipis di muka. Jangan apply tebal sebab mask ni actually 'panas' tapi itu normal. Jangan risau bahan yang terkandung dalam mask semua organik.


Tunggu kering dalam 5 ke 10 minit dan bilas. Mask ni tak macam mask lain, cuma biar kering kat muka. Rasa dengan jari kalau dah kering tu memadai bilas terus guna kain tuala yang direndam dalam air suam.


Fresh from oven. Macam lumpur

Calit sikit di jari dan apply thin layer


My Reviews :

  • Merawat kulit muka yang bermasalah dan menghilangkan mencegah jerawat dari naik di muka.

  • Menghalang minyak berlebihan di muka yang menyebabkan blackhead.

  • Pekat sangat tekstur mask ni, pakai nipis-nipis pun ok dah.

  • Masa pakai akan rasa muka korang absorb dengan mask tu, ada rasa sensation 'hot' tapi bila mask kering akan rasa best.

  • Mask ni wangi!! Nina suka

  • Guna 1-2 kali seminggu. Kalau guna kerap dikhuatiri minyak-minyak semulajadi di muka pon akan diserap sekali

  • Harga RM 122.64 with gst 0%

  • Mask ni tahan lama. Berbaloi beli dan tahan dalam 4-5 bulan kalau pakai dengan jimat cermat.


9 comments:

dear anies said...

yg memanjat tu nk pakai mask sekali keeeeee

Sheila Adziz said...

produk kiehl's mmg elok dah establish lbh seratus tahun

Fatimah Nabila said...

cikenit gemuk atas tu nape? haha!
uih, rega berbaloilah noh sbb byk krimnya & tahan lama =)

aisyah elsa said...

wah seronoknya pakai mask manjakan diri. lepasni saya pun nak try. by the way, saya first time datang sini dan terus follow sini sebab suka dengan cara awak menulis. kalau sudi meh lah singgah blog saya hehe. saya followers ke 706

Shahida Dzulkafli said...

Macam lumpur.. menarik..

HeNRieTTa JoSe said...

dh lama xpkai mask....

wan norasiah said...

Boleh cuba ni...macam best


Tips Atasi Masalah kulit wajah Breakout teruk

Siti Yang Menaip said...

product ni dengan Caudalie antara yang tingin dicuba. xpaaa rege gitu tahan lama n berbaloi betul berkesan so its okay =D

Nina Mads said...

Aisyah Elsa : Ya, akak suka mask ni. boleh kecutkan jerawat. terima kasih juga dik :)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com