8 March 2019

Pavlova Sedap @ Alexis Bistro The Gardens Mall


Assalamualaikum Readers
 
  
Pavlova Sedap Di Alexis Bistro, The Gardens Mall | Kembali bersiaran semula buat sementara waktu, busy busy tiap-tiap hari, hujung minggu pun busy. Busy untuk majlis lepas raya. Berapa bulan saja. Harap pembaca sihat sahaja. Ok, meh sambung jjcm lepas akad nikah kawan bulan 12 tahun lepas, boleh baca ArelxFyka . Nina terjah ke sini! Dah jadi tempat dessert paling best kalau nak makan pavlova di KL. Siapa yang pernah makan pavlova kat Alexis ni, dia macam dah kena pukau. Asyik terliur, banyak lagi kek di Alexis ni tapi Nina suka pavlova.


Craving ya amat. Muka dah macam mengantuk tapi lepas tu makan lagi

Fresh fruit, semua buah keras-keras tak lembik macam nak busuk tu

Harga boleh tahan. Pavlova - RM 17.80 + Iced Chocolate - RM 17.00 + Rasberry Soda - RM 6.00 + Service Charge - RM 5.08 + Service Tax - RM 3.05 = RM 48.95



Maybe sebab size besar dan guna bahan yang mahal especially marigue dia paling soft. Selalunya kalau buat sendiri tak ada nak soft macam makan di Alexis. Entah resepi apa dorang guna. Mostly sini, ada jual makanan non halal dan pekerjanya kebanyakan Pinoy tapi ada ja muka melayu dating makan dessert tak pun pizza. Ok.. bersambung entri jjcm di lain hari.
 
 


10 comments:

  1. Mengancam sungguh.. berbaloi bayar bila kualiti yang diberikan sebagus ini..

    ReplyDelete
  2. Selalu sangat nampak orang tweet pasal pavlova dekat Alexis ni. Ramai cakap memang they have the best pavlova.

    ReplyDelete
  3. mmg suka tengok Pavlova tapi paling suka chef Ross buat..penuh kasih sayang untuk adik beradik dia..dan paling suka makan Pavlova dengan brewed coffee...perghhh sedap

    ReplyDelete
  4. ok kl jg x penah smpi sini huhu

    ReplyDelete
  5. Teringat pulak zaman-zaman pavlova ni viral dulu hehehe....

    ReplyDelete
  6. Terliur hakak tengok Pavlova tu Nina.....
    Seram pulak nak try kalau ada jual yg non halal...acane tu

    ReplyDelete
  7. ui gebu nampak tu pavlova..heeeee

    ReplyDelete
  8. geram tengok strawberry itu :D

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com