14 January 2020

NEW Starbucks Caramel Pure Matcha Chocolate Chip Frappuccino

Assalamualaikum Readers

 
New Starbucks Caramel Pure Matcha Chocolate Chip Frappuccino | Lama rasanya tak minum Starbucks, berbulan juga la. Ini minuman Starbucks pertama Nina minum di tahun baru 2020 dan salah satu perisa baru bercirikan Jepun. Dengar pun menarik dan sedap apatah lagi kalau dah minum sampai separuh pun terasa puas. Peminat matcha jangan lupa grab sebelum kehabisan stok! Starbucks ni sah-sah setiap bulan ada saja minuman perisa baru kan.



NEW Starbucks Caramel Pure Matcha Choc Chip Frappuccino - RM 21.20


Sos caramel sedap



Apa yang best matcha ni? Seperti nama ada sos caramel, crunchy chocolate java chip, hazelnut dan ditabur serbuk Pure Matcha tau. Rasanya memang unik, campuran rasa teh hijau. Teringat cuba matcha Frappuccino dan kek matcha di Starbucks Taipei 101 tahun 2017. Walaupun lelaki Taiwanese tu silap bagi air, bukan ais tapi panas tetap layan sebab bayar mahal. Haha.. Ada 3 perisa baru untuk dicuba.



Semuanya berasaskan minuman dari Jepun


Serbuk matcha yang ditabur


Suka betul kunyah-kunyah taburan choc chip dan sedikit hazelnut. Kenapa lah limited edition. Nina beli drive thru di Persiaran Karpal Singah, tak perasan ada serbuk matcha kat atas, ambil dari kaunter masuk kereta tumpah habis. Adoiii.. Yang belum try tu cepattt terjah Starbucks.
 
 

10 comments:

  1. assalamualaikum
    pertama sekali nak minta maaf sebab lama tak jenguk sini... insya allah lepas ni saya akan kembali fokus pada blog sama seperti sebelum ni.
    seperkara lg, jangan LUPA TERJAH LINK ni ya!

    http://aniesandyou.blogspot.com/2020/01/terima-kasih-penghargaan-untuk-suku.html

    there's something special for u!

    ReplyDelete
  2. Lama tak ke Starbucks..
    Hampir tak mengikuti jenis minuman Starbucks terkini..

    ReplyDelete
  3. terliur ni sebab Sal minat matcha. Dapnya..

    ReplyDelete
  4. kat sini cuma ada Okinawa tu je... maklum laa kiosk kecik je

    ReplyDelete
  5. Belum lagi try. Selalu kalau masuk Starbuck asyik order benda sama je hahaha.

    ReplyDelete
  6. memang peminat stabak uols ni kan3

    ReplyDelete
  7. saiz yang sama je ke ada? kalau ada yang lain , brp ringgit?

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com