23 November 2020

Install Truecaller Untuk Elak Jadi Mangsa Scammer

 Assalamualaikum Readers


Install Truecaller Untuk Elak Jadi Mangsa Scammer | Sejak hubby install apps Truecaller di fon dua tahun lepas, dah tak risau nak jawab panggilan walaupun no tak dikenali. Selalunya yang call tu posmen, kurier service dan rider food panda. Kalau perasan yang jadi mangsa scammer ketika pandemic ni lagi banyak. Modus operandi orang-orang scam ni berjaya la 😃😂 Scammer ni memang tak guna, lepas call guna no office tak berjaya, guna no fon pula. Haha.. 



Install apps Truecaller untuk elak jadi mangsa scammer


Mengambil kesempatan di kala ramai yang kehilangan kerja. Pecayalah yang call tu, orang kita juga. Semoga dapat taubat sebelum waktunya yaa. Rasanya semua fon ada apps untuk install. Nanti free boleh install. Senang hidup bila tak ada gangguan dari mana-mana termasuklah bank dan orang-orang insurans ni. Semak hidup, hari-hari call. 


6 comments:

  1. Diorang memang. Paling keji kalau call telefon rumah. Tu selalu pesan kat mak ayah, kalau call tu kata dari bank ke lawyer ke jangan layan. Kalaulah tepon rumah boleh letak apps jugak. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salbiah : Lama dh tak pakai telefon rumah, sebagai anak kena rajin2 memperingati mak ayah

      Delete
  2. baru ni saya kena scam, tapi by wasap. jam 3 pagi dok wasap karangan panjang berjela. huh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nikiysha : Bahaya juga by wasap. Kalau dpt tu terus delete

      Delete
  3. betul tu. aku pun dah lama guna true caller ni. senang nak cam nombor scammer.

    ReplyDelete
  4. Bagus ni. Senang siap siap trace scammer.

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com