20 November 2020

Susu Badam Asli FARM FRESH

 Assalamualaikum Readers


Susu Badam Asli FARM FRESH | Sejak terpandangkan iklan susu ni di tv berulang-ulang kali terus pi cari di Tesco dengan MIL tapi non hadooo, not available. Susu badam asli ni masih lagi dalam proses 'perkenalan' . Company tengah dalam proses survey dan kalau mendapat sambutan mungkin di jual di pasaraya. Kalau sebelum ni, memang suka susu kurma farm fresh. 3 botol hanya RM 14.85 termasuk postage.


Susu Badam Asli FARM FRESH

Hanya dijual dalam size ini sahaja, beli di Shopee


Apa rasa susu badam asli farm fresh ni? Sangat tak sesuai untuk orang yang tak suka rasa tawar. 100% akan rasa badam asli yang di mixed bersama gula perang. Rasa dan bau kacang badam tu kuat sikit. Sesiapa yang nak sihat, inilah susu pilihan utama berasaskan kekacang. Sendawa pun akan bau badam 😁😁 Try lah minum dulu baru tahu rasanya. Hehe




Disebabkan tak jual di pasaraya, Nina pun cari di Shopee, alang-alang sale 11.11 masih ada, kita borong 3 botol dulu. Memang tak dijual dalam size besar. Susu farm fresh ni sedap di minum sejuk. Di Shopee, harga berlainan. Kena cari yang mana murah. Susu badam asli tiada bahan pengawet, pewarna dan perasa tambahan. Rasa manis dari gula perang sahaja. Sesuai untuk ibu mengandung dan penghidap diabetes. 


10 comments:

  1. almond milk ni selalu oversea brand je ade.. bagus la farm fresh pun ada la ni.. :)

    ReplyDelete
  2. Belum pernah cuba lagi, nanti kalau jumpa boleh saya cuba 😊

    ReplyDelete
  3. Susu badam memang bagus untuk kesihatan. Kawan saya, keturunan India, dia amalkan minuman ini, tapi dia buat sendiri.

    ReplyDelete
  4. Ya yang suka kurang gula dan tidak boleh laktosa (lactose-intolerence) boleh pulih susu ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. NA : Ya, sesuai sekali. Boleh dijadikan susu pilihan untuk sihat

      Delete
  5. Replies
    1. tak berasa sedap utk yg sukakan manis. air susu ni tawar, rasa badam saja

      Delete
  6. wahh baru ye. pernah rasa goodvibes. sedap juga rasa susu badam. Betul, kalau sejenis tak suka susu tawar, memang akan rasa tak sedap.

    ReplyDelete
  7. Bak kata bos susu, ni susu orang have have sebab semuanya import. Farm fresh jadi pioneer keluarkan dalam negara. Ini barulah susu segar!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salbiah : susu segar sekarang semua import include nilofa. susu orang have have pun laku keras

      Delete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com