1 December 2020

Tempah Royal Bento Dari Hotel Royal Penang

 Assalamualaikum Readers 💟


Tempah Royal Bento Dari Hotel Royal Penang | Nasi Goreng Sedap Di Hotel Royal Penang | Sabtu lepas hari angkat kuali, chef bercuti setiap weekends 😃😄 Selalunya MIL akan masak atau beli something dan kami akan ke rumah untuk habiskan masa. Dah aim nak order bento dari hotel royal untuk lunch. Tengok chef Hery promote dalam FB. Order thru wassap saja, staf hotel akan hantar ke rumah. Sekarang, semua hotel di Penang buat promosi delivery makanan yang lagi murah dari Food Panda tau.


Royal Bento Dari Hotel Royal Penang. Total RM 31 (incl caj delivery)

Nasi goreng kampung - hubby (RM 12), sedap dimakan bersama sambal belacan

Nasi goreng cina - Nina (ada udang, calamari dan ayam) . Hanya RM 12 juga. Sedap dan portion banyak


Royal Bento dari Hotel Royal Penang ada banyak menu. Boleh pilih western dan masakan berasaskan nasi goreng. Bab halal tu tak perlu risau sebab Nina kenal chef dan mostly pekerja banyak melayu. Hehe.. Support bisnes dan semoga semua hotel boleh SURVIVE dalam tempoh pandemik ni. Kesian pekerja-pekerja hotel especially orang kita yang kehilangan kerja. Tambah pula kedua-dua pasangan kerja sektor perhotelan. Boleh layan video-video ni, memang terliur 😜👇




Whatsapp saja


Untuk menu-menu yang Nina order, dalam masa tak sampai sejam dah sampai rider 😉😁 On timeee. Apabila buka portion makanan banyak, sedap dan digoreng panas dari dapur. Maka, kami buat makanan jadi brunch. Memang tak habis nak makan semua. Hee.. Terima kasih chef, nasi penuh dengan kasih sayang. Haha.. Menu meriah! Yang mana stay Penang, boleh order ya. Sementara promosi masih ada. 


9 comments:

  1. Memang murah harga tu. Berbaloi. Semoga niat Nina nak support industri hotel akan Allah balas dengan kebaikan. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salbiah : Aminn In shaa Allah.. bila pi review, lepak dengan staf2 hotel, dorang risau kalau hotel tempat kerja terpaksa tutup.

      Delete
  2. Bento nampak best. Kalau sedap, mahal sikit takpe.Janji puas hati!

    ReplyDelete
  3. Liat fotonya aja udah membangkitkan selera, apalagi kalo melihat langsung nasi goreng dan mencicipi, rasanya pasti enak banget ya..

    Salam kenal dari Jakarta.

    ReplyDelete
  4. Best tu dapat makanan fresh from dapur hotel. Portion pun banyak dan harga pun boleh tahan.

    ReplyDelete
  5. sedap nampaknya nasi goreng tu..berbaloi portion banyak..

    ReplyDelete
  6. sodap aihh lauk pauk dia...huhuhu

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com