22 Jan 2021

Cornetto Dark Chocolate Brownie & Yeo’s Lemon Barley

Assalamualaikum Readers


Cornetto Dark Chocolate Brownie & Yeo’s Lemon Barley | Cerita semalam, pagi-pagi dah keluar pi servis kereta di Perodua Patani Road (tempat kerja lama hubby). Rindu nak bersembang dengan ex officemate sejak PKP dah jarang jumpa. Tak payah buat appointment terus walk in. Selesai terus ke Tesco, tambah stok dapur. Masih ramai buat panic buying, rak kosong dari start PKP hingga sekarang 😂 


Aiskrim Magnum semua dah cuba!
Mekanik Perodua di sini memang teliti betul servisnya. Harap pelanggan jangan komplen lambat bla bla. 1 kereta 1 mekanik kot

Hairan betul dengan orang Gelugor ni. Rak jajan pun hampir clean & clear. Betul-betul nak jadi 1 daerah yang tak ada kes covid. 

Cornetto unicorn tetap di hati


Selesai beli barang, singgah 7E sebab cuaca sekarang panas betul. hari-hari rasa nak makan benda sejuk. Nak cari aiskrim kitkat viral tu sold out semua 7E. Maka belikan cornetto untuk Nina dan SIL no.1 yang hantu strawberi. Baru tau Cornetto pun ada aiskrim perisa baru.


Cornetto Dark Chocolate Brownie. Menarik betul packaging - RM 3.70

Taburan brownie dan sos coklat di atas aiskrim


Cornetto Dark Chocolate Brownie cantik packaging. Buat peminat dark coklat dan brownie boleh cuba. Rasa coklat yang mewah, sedap makan. Di atas topping dihiasi dengan brownie, bila dah habis makan, akan rasa aiskrim dark chocolate. Sekarang musim keluarkan brownie kot ala McD chocolate brownie McFlurry.


 Yeo’s Lemon Barley - RM 3


Nina grab juga air Yeo's Lemon Barley. Ada nampak iklan di blog siapa tak perasan. Air ni dah lama ada di pasaran cuma tak pernah beli. Nikmat sangat minum air ni sejuk-sejuk. Sedap, rasa ringan dan segar cuma manis. Rasa lemon tak kuat memang ngam dengan barli. Kalau singgah 7E, jangan lupa cari. Sekian sudah entri promote jajan 7E. Hehe..


20 comments:

  1. dark chocolate tk brp minat sbb biasa pahit..tp tgk Cornetto Dark Chocolate Brownie mcm menarik

    ReplyDelete
  2. Adui baru balik dari pasaraya beli kerepek. Terliur dengan aiskrim Cornetto brownies itu.
    Walls pun keluarkan aiskrim yang sedap-sedap.

    ReplyDelete
  3. Bab panic buying ni , smua tesco clear, tesco tanjung tokong pun clear.. aduhhhhhh tak boleh nak cakap apa dah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atie : Rasanya Tesco saja yg clear. Giant/Sunshine ada brg

      Delete
  4. sedapnya layan eskrem, sat nak msj hubby swoh pi singgah beli sattt..

    ReplyDelete
  5. magnum plastik pink x prnh try lg. tapi, pekat sngt eskrim magnum ni

    ReplyDelete
  6. Semuanya belum pernah rasa lagi. Nak cari aiskrim kitkat dulu. Harap tak sold out lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azhafizah : Cuba cari di Shell/Petronas, Nina dh beli

      Delete
  7. Dark choc brownie tu akak dah cuba. Best gaklah sebab akak gemar dark chocolate

    ReplyDelete
  8. Cornetto Dark Chocolate Brownie ni nampak best! Teringin nak cuba! Jumpa nanti mesti akan try!

    ReplyDelete
  9. bab jajan tu mungkin sebab supplier tak datang kot. Sama jugak la dekat sini, banyak tak dapat restock

    Farhana Jafri

    ReplyDelete
  10. lemon barli tu mcm sesuai je utk org demam ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anies : Betul.. sejuk tekak dan badan minum masa cuaca panas ni

      Delete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com