22 Mar 2021

Berus Pembersih Muka FaceClean Best!

 Assalamualaikum Readers


Berus Pembersih Muka FaceClean Best! | First time beli, mulanya nak beli Foreo tapi mahai giloss yelah jual brand pula tu dalam Sephora kan. Nanti ada duit lebih nak beli berus Mary Kay, best tengok SIL pakai. Nina ternampak iklan FaceClean ni dalam FB, review pun not bad ramai kata best cuma kena jaga jangan masuk air di bahagian cas tu.


 FaceClean

Harga promosi RM 89 (free shipping)


FaceClean Ultra ni ada banyak pilihan warna. Boleh beli di sini. Mudah dibawa ke mana saja, sangat ringan. Paling tak percaya, beli harini, esok dah sampai, pos dari KL tau. Bagus sangat ke sampai ramai orang guna? Kesannya dapat meningkatkan peredaran darah, membersihkan liang pori kulit, menanggalkan sel kulit mati pada wajah dengan mudah dan selamat



Mudah dicas, akan keluar lampu biru. Bila bateri penuh lampu akan padam.


Adakah berus pembersih muka sesuai untuk semua jenis kulit?


  • Kulit normal – boleh cuci wajah menggunakan berus pembersih muka secara kerap. 
  • Kulit kering – dinasihatkan tidak menggunakan berus pembersih muka secara berlebihan. Seelok-eloknya, guna sekali atau dua kali seminggu.
  • Kulit berminyak – boleh menggunakan secara harian tanpa perlu risau. jenis berus yang bagus adalah jenis berputar.
  • Kulit sensitif –  tidak guna tenaga yang terlalu kuat apabila memberus muka dan guna dua kali seminggu.
  • Kulit kombinasi – guna sekali atau dua kali dalam seminggu untuk elakkan masalah iritasi kulit.




Apa yang best guna berus ni secara automatik? 


  • Buang sel kulit mati dan mempercepatkan proses penghasilan sel kulit baru.

  • Bersihkan liang pori secara mendalam

  • Melancarkan sistem peredaran darah. Wajah akan nampak sihat dan berseri.

  • Kulit jadi lebih lembut dan bersinar

  • Meningkatkan penghasilan kolagen wajah

12 comments:

  1. Eh..eh macam best jer ni..okey nak usha laa

    ReplyDelete
  2. Foreo tu harga kayangan betul kan akak hahaha. Saya pun pakai yang ni tapi warna kuning. Pakai sekejap je sebab tak tahan rasa pening lepas siap pakai tu. Rasa pusing pusing dunia :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atiqah : Foreo utk org kayangan pakai hahahah. Tak rasa pening pulak bila pakai

      Delete
  3. Hari tu anies cari benda ni. Boleh rekemen kat dia

    ReplyDelete
  4. tak pernah pakai lagi, tapi teringin nak beli tapi tkot nak pakai.. tatau apa masalah huhuh

    ReplyDelete
  5. slalu nampk tp slalu terpk, x sakit ke muka tu? sbb biji2 hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako : tak sakit sebab biji2 tu lembut bukan mcm berus gigi

      Delete
  6. baru tau ada caranya untuk each type of skin..thanks for the tips! :)

    ReplyDelete
  7. Pernah berkira kira nak beli brand Foreo. MK pun cambest gak tu. Mungkin boleh cuba yang Nina suggest ni dulu :)

    ReplyDelete
  8. sy guna hari2 hahahaha tp guna sblm tidur je. means sekali sehari... ;-)

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com