24 Mar 2021

Celebrate Birthday Maktok @ Maritime Luxury Suites Apartments, Penang

 Assalamualaikum Readers


Celebrate Birthday Maktok @ Maritime Luxury Suites Apartments, Penang | Birthday maktok yang ke 78 tahun pada 3 Mac lepas, disebabkan masih PKP, maka kami sambut 6 Mac. Staycation 2 hari 1 malam saja di Jelutong. Kalau boleh rentas negeri pun FIL takkan bagi sebab risiko Covid. Sokay janji maktok happy dikelilingi anak, menantu dan cucu-cucu. 



Tunggu kondo ni buka, nak stay, nampak pool best

Maritime Block A


Maritime Luxury Suites ni best sebab di bawah ada banyak restoran termasuk Starbucks & Family Mart. Lokasi di Persiaran Karpal Singh. Nak cari makan tu jangan risau. McD pun dalam 1 km saja. Homestay kami menginap ni menghadap laut tapi tak boleh mandi. Keluasan apartments tak besar sangat, dah macam rumah flat pun ada 😂😂


Buka pintu terus jumpa dapur

Tetiba ada tilam bujang kat situ

Almari cermin tu di dalamnya tengok gambar bawah ni




Bilik bawah menghadap dapur

Bilik bawah muat 3 orang


Tandas pun sempit, menghadap dapur


Bezanya Maritime ni dalam rumah ada tangga nak ke bilik atas. Semua tingkap tak boleh buka, no balcony, arah kiblat pun salah kedudukan, WiFi disediakanbilik air sempit, agak panas juga bila tak dapat udara luar. Tak sesuai untuk family yang ramai dan saiz badan besar.


Bilik utama di atas


Style apartments 2 tingkat

Bilik air utama


Cucu-cucu lagi besaq dari maktok

Tak pasti kek flavour apa


Bilik utama di atas pun sempit, muat untuk 4 orang saja. Untuk parking hanya disediakan 1 tempat parking untuk setiap unit kondo. Ada juga parking berbayar. Buat masa sekarang, nak mandi pool ditutup. Untuk lebih info boleh tengok 'Maritime Luxury Suite' website. Kalau ada yang bercuti ke Penang boleh stay sini tapi Nina suggest better menginap di kawasan pantai lebih best 😍😎 


24 comments:

  1. hepi besday maktok!!
    Semoga panjanng umur dan dimurahkan rezeki yang berlimpah ruah ... aminnnnn!!!

    ReplyDelete
  2. bila tengok dari bilik utama, nampak luas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nohas : Jangan tertipu dengan gambar. hehe

      Delete
  3. Happy belated birthday maktok akak! Alhamdulillah dah nak masuk 80 series. Semoga sihat sihat selalu. Cantikk jugakkk apartment tu, tapi spoil sikit bukak pintu terus nampak dapur hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atiqah : Terima kasih! Aaminnn. Ya cantik tp kecik dan sempit. Mcm tak kena masuk jumpa dapur hahaha

      Delete
  4. Cantik juga tempat penginapan ni.

    ReplyDelete
  5. Selesa dengan kurang orang ya.

    ReplyDelete
  6. Happy birthday maktok. Semoga dipanjangkan usia dan diberikan kesihatan yang baik serta dimurahkan rezeki dengan segala keberkatan. Aaminnn

    menarik apartment dua tingkat ni. Lagi best kalau ada balkoni atau ada ruang udara boleh masuk. Memang panas kalau udara takde in out. Mujur check arah kiblat tu kan. salah pulak.

    ReplyDelete
  7. i pernah stay sni!! mmg puas hati gila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atie : Tak rasa puas hati haha, lif sangat2 teruk! berapa kali tunggu lif tak buka pintu

      Delete
  8. Nampak cantik pemandangan di luar bangunan..

    ReplyDelete
  9. seronok maktoq cucu layan gini hehee Happy befday maktok ^_^

    ReplyDelete
  10. Hepi besday maktok! Tak best betul bila baca pool tutup. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salbiah : Terima kasih. Haha pool tu dh memang wajib tutup

      Delete
  11. Happy belated birthday maktok.. Sronok check in

    ReplyDelete
  12. Happy Birthday Maktok. Semoga panjang umur, murah rezeki, dipelihara keselamatan dan kesihatan. Aamiin Ya Rabb..

    Tempat cantik. Cucu cucu semua dah besar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naniey : Terima kasih. Aaminnn.

      Cucu2 dh boleh bg cicit :)

      Delete
  13. macma kurang best jer Nina, memang nak bercuti ke Penang, takpe bleh la masuk wishlist..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SA : kurang best sikit akak. Ada lg yg best boleh tgk kt label Hotel

      Delete
  14. tingkap x boleh buka? waduhhh so harapkan pintu utama je laa ya kalau ada kecemasan...

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com