14 October 2012

Hampir-Hampir Accident :'(




Assalamualaikum dan selamat petang.
Eh dah petang ahad rupanya.
Alhamdulillah aku masih lagi bernyawa dan diberi peluang untuk hidup.
Kejadian semalam dah buat aku hampir-hampir hilang nyawa, hampir-hampir cedera.
Ya Allah, susahnya nak lupa. Kali pertama accident kat Ipoh jugak, time tu hujan, jalan licin dan ada amoi break mengejut jadi kami dibelakang jatuh berguling atas jalan.


Pemandu di Malaysia nie memang bermacam-macam ragam.
Ada yang memang ikut peraturan, ada pula yang kadang kala ikut peraturan dan ada yang tak mahu ikut peraturan langsung.
Mostly pemandu kat Ipoh nie memang bawak moto/kereta ikut suka hati, tak kisah la melayu ke cina ke.
Aku naik kereta pun boleh accident inikan pula moto.
Maut ada dimana-mana saja.


Nak dijadikan cerita, masa tu aku dengan kawan rumah otw nak pegi Tesco.
Time tu hujan memang dah lebat, aku dah boleh agak keta depan kami tu memang berhenti kat tengah-tengah jalan semata-mata nak amek boyfriend dia.
^%^^(&@# Dah la tak bagi signal pulak, lastly break mengejut pon dah tak guna. Bodoh punya cina!
Yang magicnya moto dah nak jatuh tapi tak jadi means moto kami still lagi berdiri walaupun kaki aku dah kena jalan.
Sampai Tesco pun aku terketar-ketar lagi, jadi macam orang hilang ingatan pun ada.
Trauma aku yang lepas-lepas pon tak hilang lagi. Seramnya hidup tanpa makayah disisi :'(
Bila aku dapat 'hint' macam nie, aku teringat perbuatan yang lepas-lepas walaupun buat salah sikit.
Ya, tuhan masih sayangkan aku lagi.


Sampai saja kat rumah sewa, baru kawan aku bagi tau yang tayar moto kami naik tu dah botak. Hydroplanning!! tayar botak kau cakap.
Elok sangat la owner dia pun balik kampung.
Moral of the story, sayangilah nyawa anda, sila pastikan tayar moto ditukar kepada yang baru, jangan tipu aku ye kawan (kalau cakap betol memang confirm aku tak teman hang).


Ini lakonan semata-mata, helmet pon pinjam


p/s: gua tak sanggup cerita kat mak, takot dia lagi tak tidur lena, takot dia lagi lagi risau dah la dia risau dengan jadual train aku yang pukul 2 pagi time nak balik raya haji nanti  T_________T


8 comments:

liyana lee said...

ingat lagi time kita excident 2.. :(

izzuan said...

arr????

Amanina said...

Yana: Ingat la..parut pon tak ilang lg :(

Sori bwt ang accident skali..

Amanina said...

Izzuan: ?? pening

izzuan said...

yup2

Amanina said...

Haha..p makan panadol

izzuan said...

huhu..helmet mahal doe dlm gambar dia..lllalala

Amanina said...

Helmet pinjam la sengal

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com