24 November 2012

Film Review Twilight Breaking Dawn Part 2 Memang Suspens





Cuti sem kali nie tak ada aktiviti lain asyik tengok wayang tak ubah macam masa cuti sem 4 dulu. Lepas nie kena fikirkan aktiviti lain pulak tapi kawan semua dah balik kl. Agak sedih la aku tertinggal sorang2. Semalam ada orang ajak tengok wayang. Macam tau2 saja aku memang nak tengok Twilight final nie. Walaupun lewat seminggu ia ditayangkan tapi tercapai jugak hasrat. Seperti biasa kami tengok wayang di Pacific. Kerana selepas ini aku kena pegi kursus di Langkawi selama 15 hari. 



Setiap kali ada babak romantik ada jugak orang tutup mata :)



Oppsss..back to story, not bad movie hujung bulan nie. Banyak jugak babak-babak romantik Edward dengan Bella, nilai-nilai kasih sayang seorang ibu kepada anaknya, nilai persahabatan. Memang yang ton..ton..ton pun banyak pasangan couple. Kami masuk agak lambat, biasa la membeli ciken popcorn dan air mineral dan tunggu dia ke tandas tapi seperti biasa iklan lagi lama sebelum movie start. 






Bila start saja movie, agaknya semua tak sabaq nak tengok Jacob. Peminat Taylor Lautner jangan lepaskan peluang tengok movie nie tau. Rugi kalau tak tengok. Tergugat iman tengok badan taff abang Lautner. Hihi. Paling suka tengok baby bella, memang comel budak tu. Tersangat la geram. Rasa nak cubit-cubit pipi dia.



Oke la tak boleh nak story lebih-lebih nanti orang yang tak tengok lagi tak syok pulak sebab tak ada suspens. Agak-agak ada lagi tak sambungan Twilight yang berikutnya. Kan best kalau boleh tengok Jacob kahwin dengan Renasmee pulak. Babak last si Jacob ada panggil ayah kat Edward. Hehe. Dan selepas balik dari tengok wayang, kami ber ber dinner di Restoran Only Chicken Chop sebab teringin nak makan Ciken Chop dan abang taff tu nak try makan Lamp Chop bersama Limau Ais dan Teh Panas. Memang menyelerakan. Boleh tahan harganya cuma RM 23 ringgit. Harap-harap dia tak pening kepala makan daging kerbau tuu.  



Bio Jacob Black :


Taylor Daniel Lautner
11 Feb 1992 (20)
Grand Rapids, Michigan, Us
Anak seorang Pilot
Mixed German, French, Dutch dan Native America
Patut la muka unik


4 comments:

Gigi said...

Team Jacob FTW! Woo hoo!!!

Sudi2kan baca & komen review saya di bwh--->

http://www.sinema.my/movie-review-breaking-dawn-pt-2-jacob-bukak-baju-lagi-seawal-minit-ke-1843-saat/

Amanina said...

Yeah.. Team Jacob!!

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

oh Jacob,,,cair,hahaha

Amanina said...

Hahaha...kan kan

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com