9 September 2013

Happy Birthday Bloggie!


Assalammualaikum.


Harini my bloggie sudah genap 3 tahun rupanya. Sejak mula merepek dan merapu start tahun 2010. Ika, orang pertama tunjukkan blog yang aku rasa paling cantik. Blog Irine Nadia Marcello berjaya menarik hati nak buat blog. Tengs to Ika, budak kelas sem 1 yang tunjukkan betapa bestnya blogging ketika dalam lab. Tengok blog kawan sendiri pun cantik dan lepas habis kelas programming, balik hostel terus buat. Punya excited nak ada blog sendiri. Tak sangka buat sendiri blog dan belajar dari tutorial. Nama asal diberi prettydollie-truestory.blogspot, panjang dan akhirnya tahun ini nama ditukar selepas geram dengan stalker. Maka, nama lynathegojes diberi. Mesti orang pelik blog nama lyna tapi tuan blog nama nina. Maaf, tuan blog bukan lah seorang yang gojes apatah lagi sombong. Lyna itu pulak, nama panggilan di sebelah family ayah.  





Aku pun sudah terjebak ikut Ika yang gemar cerita story love dia. Time tu, bekas boyfriend pun suka sangat baca. Kalau ada story baru mesti bagi tau dan dia akan baca. Entry pertama "Am I Now A Blogger?" . Makin lama makin rajin blogging. Rasa seronok boleh baca blog orang. Dan ada juga blogger peramah dan kami berkawan hingga sekarang walaupun tak jumpa face-to-face. Walaupun ada kawan blogger yang dah malas nak berblog tapi aku masih lagi sayangkan blog sendiri. Harap-harap saudara mara tak jumpa dan baca blog nie. Cukuplah kawan-kawan dan ibu sendiri yang baca. Ngeh..ngeh. 





Tujuan buat blog hanyalah nak cerita kisah hidup sendiri, nak luahkan perasaan aku nie yang jauh dari keluarga. Pada mulanya aku ingat takda siapa nak baca apatah lagi nak follow? Lama-lama makin ramai followers. Takda niat pun berblog kerana nak popular, nak buat Nuffnang pun tak pandai lagi time tu. Sentiasa menghargai followers.. Sayang mereka semua. 



p/s: Nanti nina follow blog followers baru eh dengan ucapan terima kasih daun keladi :) 

47 comments:

Khir Khalid said...

Tahniah.. all the best & semoga terus maju ye :)

reenapple said...

Happy birthday juga. :D

Aku punya next mont. Maybe. Dah lupa. Hahaa

||aLeaSaRa|| said...

salam sis nina.happy blog's 3rd birthday!wah kak lea bulan nov ni genap 3 tahun juga...memang ketinggalan ERL kalau nak dibandingkan dengan blog yang seusia.kelajuan hantaran servis nak meng'update' tu ikut mood he3..

teruskan berkongsi cerita ye,suka baca entri nina..bersahaja...tak skema macam baca buku he3...

P#eoniX said...

wah!!!!tahniah...semoga suksess....heheheeheh...

S.K.A said...

hu3..dah 3thun ye =) lama tu..alhamdulillah msih bertahan smpai sekarang ye, blog sy lgsung kwan2 xthu hu3..rsa best je blongging tnpa kwan2 terdekat..mcm dunia lain utk kawan2 lain =) happy blogging nina..

nuyui a.k.a miss YUI said...

sono berblog sbb leh bebel pnjg..hihi

are_lin@yu said...

wahh dh lama tu..thniah dear ;-)

Eiqa Almond said...

Wahhh.!! Lama jugak eh nina berblogging.. :D
Best kan bila jumpa kawan baru dekat blog niee :)
Eiqa pun seronok dapat kenal nina :D
ari blog ke twitter dan terus ke wechat :P

munna said...

happy birthday buat blog nina.....

Bin Muhammad said...

Tak sangka...kebetulan ada juga yang sambut birthday blog hampir sama, saya hari ini...tapi baru setahun le.
Selamat ulang tahun, semoga terus berblogging dan berjaya ya! Tahniah...3 tahun, satu usia kalau bayi dah boleh bercakap dan boleh buat byk benda dengan sendiri.

Zawiah said...

kita sama - sama belajar daripada pengalaman ...

Ujie said...

Tahniah!

Kalau dah tepek gambo, ada nama sbnr...satu hari nnti ada la sedara mara jumpa tu dik. Mmg segan sikit, tapi nak buat camne.. :)

deno said...

tahniah nina!!!! :)

p/s: yup deno
nak buat yg baru.. hehe... takpe2 :)

hana hadi said...

sweetnya.. hana xingat birthday blog hana. sebab bukan hana yang create blog hana. org lain. hana cuma update ja. last2 skali org tu xaktif. hana yang aktifkan bog tersebut. tukar segala benda.. itu pun dari tutorial yang ada juga

hepi blogging :)

Yumida Huda said...

wah..genap 3 tahun..lamanya
selamat ulang thn berblog
moga makin menambah ramai kenalan

Kathy Rbain said...

tahniah ye sis...

Myra Jay said...

Lebih kurang la usia blog kita ye..
MJ pun da 3 thn jugak ;)

Moga terus sukses ye :D

Azlan Strider said...

yeah..yeah...Happy Birthday "lynathegojes" semoga terus update smpai bila2..hehe

Regards,
-Strider-

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

happy birthday untuk blog adik.. semoga terus bersemangat untuk menulis.. :D

dear xila said...

dulu2 feeling buat blog lain kan sbb masa tu tatu nuffnnag tu boleh dpt side income yg tahu hanya bercerita je ken ken tahniahhh yer lyna the gojess gitu hee

Tetamu Istimewa said...

Blog ni simple dan cantik. Moga terus berjaya.

Ain Syima said...

waaa . .
Happy birthday to ur blog
ekeke
happy blogging "akakkk"
hikhik

Amanina Mads said...

Terima kasih diatas kata2 semangat :)

Amanina Mads said...

Terima kasih reen :D

Ohh.. nanti kite wish.. hehe

Amanina Mads said...

Wassalam kak lea.. thank you! nanti nina wish bln 10 tau. Haha.. tahu tak apa kak memang nak meng'update' tu ikut mood juga.

In Shaa Allah.. terima kasih sudi baca entri nina. Sayang kak lea. hehe

Amanina Mads said...

Terima kasih!! Yup.. teruskan. hehehe

Amanina Mads said...

Yup.. dh umur 3 thn. baru nk berjalan =) Alhamdulillah.. nina syg nk tinggalkan dunia blog. Ok la kwn2 xtahu.. Kawan2 saya memang suka baca blog nie =) thank you fais.

Amanina Mads said...

betul2.. hihi

Amanina Mads said...

bru nk berjalan.. terima kasih dear ;)

Amanina Mads said...

boleh la tahan eiqa :D
Best sgt2..hehe :)
Me too eiqa. Aww sweetnya dr blog-tweet-wechat c(:

Amanina Mads said...

terima kasih kak munna..

Amanina Mads said...

Wahh.. tak sangka sama bulan ya. Tak apa naik perlahan2 :)
Selamat ulang tahun juga.. terima kasih BM..
Kalau bayi dh boleh berjalan. hehe

Amanina Mads said...

betul2.. pengalaman byk mengajar

Amanina Mads said...

Terima kasih!

Yelah agaknya.. tp skrg tak kantoi lg dgn sedara mara. Buat biasa sudah. hehe :)

Amanina Mads said...

terima kasih deno!! :)

Tengs deno sudi buat utk nina. tq sgt :)

Amanina Mads said...

Ohh macam tu.. hana tgk ja first entri nanti mesti tau bila birthday blog. hehe. Kiranya blog dh bertukar tuan la tp tak apa hepi blogging :)

thank you hana..

Amanina Mads said...

terima kasih yumida..
mudah-mudahan. In Shaa Allah

Amanina Mads said...

terima kasih sis..

Amanina Mads said...

Tahniah juga buat MJ :)

Semoga terus sukses terus menulis :D

Amanina Mads said...

Yeahh.. lynathegojes akan terus update.. hehe

Amanina Mads said...

terima kasih akak.. in shaa allah :D

Amanina Mads said...

Ohh..haha. dulu nk buat nuffnang punya la susah. tak reti buat.
Wow..lynathegojes terharu. hehe

Amanina Mads said...

terima kasih.. biasa2 saja.

Amanina Mads said...

Thank you adik.. hihi

Raudzah Z said...

Tahniah nina..wah dah three years...dah kira otai ni..he..he..nway wish you all the best ya...

Amanina Mads said...

Terima kasih Raudzah.. Yup, tak otai lg .. hehe.. You too !

Yun Sing said...

Sejarah blog :)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com