9 September 2013

Happy Birthday Bloggie!


Assalammualaikum.


Harini my bloggie sudah genap 3 tahun rupanya. Sejak mula merepek dan merapu start tahun 2010. Ika, orang pertama tunjukkan blog yang aku rasa paling cantik. Blog Irine Nadia Marcello berjaya menarik hati nak buat blog. Tengs to Ika, budak kelas sem 1 yang tunjukkan betapa bestnya blogging ketika dalam lab. Tengok blog kawan sendiri pun cantik dan lepas habis kelas programming, balik hostel terus buat. Punya excited nak ada blog sendiri. Tak sangka buat sendiri blog dan belajar dari tutorial. Nama asal diberi prettydollie-truestory.blogspot, panjang dan akhirnya tahun ini nama ditukar selepas geram dengan stalker. Maka, nama lynathegojes diberi. Mesti orang pelik blog nama lyna tapi tuan blog nama nina. Maaf, tuan blog bukan lah seorang yang gojes apatah lagi sombong. Lyna itu pulak, nama panggilan di sebelah family ayah.  





Aku pun sudah terjebak ikut Ika yang gemar cerita story love dia. Time tu, bekas boyfriend pun suka sangat baca. Kalau ada story baru mesti bagi tau dan dia akan baca. Entry pertama "Am I Now A Blogger?" . Makin lama makin rajin blogging. Rasa seronok boleh baca blog orang. Dan ada juga blogger peramah dan kami berkawan hingga sekarang walaupun tak jumpa face-to-face. Walaupun ada kawan blogger yang dah malas nak berblog tapi aku masih lagi sayangkan blog sendiri. Harap-harap saudara mara tak jumpa dan baca blog nie. Cukuplah kawan-kawan dan ibu sendiri yang baca. Ngeh..ngeh. 





Tujuan buat blog hanyalah nak cerita kisah hidup sendiri, nak luahkan perasaan aku nie yang jauh dari keluarga. Pada mulanya aku ingat takda siapa nak baca apatah lagi nak follow? Lama-lama makin ramai followers. Takda niat pun berblog kerana nak popular, nak buat Nuffnang pun tak pandai lagi time tu. Sentiasa menghargai followers.. Sayang mereka semua. 



p/s: Nanti nina follow blog followers baru eh dengan ucapan terima kasih daun keladi :) 

47 comments:

  1. Tahniah.. all the best & semoga terus maju ye :)

    ReplyDelete
  2. Happy birthday juga. :D

    Aku punya next mont. Maybe. Dah lupa. Hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih reen :D

      Ohh.. nanti kite wish.. hehe

      Delete
  3. salam sis nina.happy blog's 3rd birthday!wah kak lea bulan nov ni genap 3 tahun juga...memang ketinggalan ERL kalau nak dibandingkan dengan blog yang seusia.kelajuan hantaran servis nak meng'update' tu ikut mood he3..

    teruskan berkongsi cerita ye,suka baca entri nina..bersahaja...tak skema macam baca buku he3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam kak lea.. thank you! nanti nina wish bln 10 tau. Haha.. tahu tak apa kak memang nak meng'update' tu ikut mood juga.

      In Shaa Allah.. terima kasih sudi baca entri nina. Sayang kak lea. hehe

      Delete
  4. wah!!!!tahniah...semoga suksess....heheheeheh...

    ReplyDelete
  5. hu3..dah 3thun ye =) lama tu..alhamdulillah msih bertahan smpai sekarang ye, blog sy lgsung kwan2 xthu hu3..rsa best je blongging tnpa kwan2 terdekat..mcm dunia lain utk kawan2 lain =) happy blogging nina..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. dh umur 3 thn. baru nk berjalan =) Alhamdulillah.. nina syg nk tinggalkan dunia blog. Ok la kwn2 xtahu.. Kawan2 saya memang suka baca blog nie =) thank you fais.

      Delete
  6. wahh dh lama tu..thniah dear ;-)

    ReplyDelete
  7. Wahhh.!! Lama jugak eh nina berblogging.. :D
    Best kan bila jumpa kawan baru dekat blog niee :)
    Eiqa pun seronok dapat kenal nina :D
    ari blog ke twitter dan terus ke wechat :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la tahan eiqa :D
      Best sgt2..hehe :)
      Me too eiqa. Aww sweetnya dr blog-tweet-wechat c(:

      Delete
  8. happy birthday buat blog nina.....

    ReplyDelete
  9. Tak sangka...kebetulan ada juga yang sambut birthday blog hampir sama, saya hari ini...tapi baru setahun le.
    Selamat ulang tahun, semoga terus berblogging dan berjaya ya! Tahniah...3 tahun, satu usia kalau bayi dah boleh bercakap dan boleh buat byk benda dengan sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh.. tak sangka sama bulan ya. Tak apa naik perlahan2 :)
      Selamat ulang tahun juga.. terima kasih BM..
      Kalau bayi dh boleh berjalan. hehe

      Delete
  10. kita sama - sama belajar daripada pengalaman ...

    ReplyDelete
  11. Tahniah!

    Kalau dah tepek gambo, ada nama sbnr...satu hari nnti ada la sedara mara jumpa tu dik. Mmg segan sikit, tapi nak buat camne.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih!

      Yelah agaknya.. tp skrg tak kantoi lg dgn sedara mara. Buat biasa sudah. hehe :)

      Delete
  12. tahniah nina!!!! :)

    p/s: yup deno
    nak buat yg baru.. hehe... takpe2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih deno!! :)

      Tengs deno sudi buat utk nina. tq sgt :)

      Delete
  13. sweetnya.. hana xingat birthday blog hana. sebab bukan hana yang create blog hana. org lain. hana cuma update ja. last2 skali org tu xaktif. hana yang aktifkan bog tersebut. tukar segala benda.. itu pun dari tutorial yang ada juga

    hepi blogging :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh macam tu.. hana tgk ja first entri nanti mesti tau bila birthday blog. hehe. Kiranya blog dh bertukar tuan la tp tak apa hepi blogging :)

      thank you hana..

      Delete
  14. wah..genap 3 tahun..lamanya
    selamat ulang thn berblog
    moga makin menambah ramai kenalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih yumida..
      mudah-mudahan. In Shaa Allah

      Delete
  15. tahniah ye sis...

    ReplyDelete
  16. Lebih kurang la usia blog kita ye..
    MJ pun da 3 thn jugak ;)

    Moga terus sukses ye :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah juga buat MJ :)

      Semoga terus sukses terus menulis :D

      Delete
  17. yeah..yeah...Happy Birthday "lynathegojes" semoga terus update smpai bila2..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahh.. lynathegojes akan terus update.. hehe

      Delete
  18. happy birthday untuk blog adik.. semoga terus bersemangat untuk menulis.. :D

    ReplyDelete
  19. dulu2 feeling buat blog lain kan sbb masa tu tatu nuffnnag tu boleh dpt side income yg tahu hanya bercerita je ken ken tahniahhh yer lyna the gojess gitu hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh..haha. dulu nk buat nuffnang punya la susah. tak reti buat.
      Wow..lynathegojes terharu. hehe

      Delete
  20. Blog ni simple dan cantik. Moga terus berjaya.

    ReplyDelete
  21. waaa . .
    Happy birthday to ur blog
    ekeke
    happy blogging "akakkk"
    hikhik

    ReplyDelete
  22. Tahniah nina..wah dah three years...dah kira otai ni..he..he..nway wish you all the best ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Raudzah.. Yup, tak otai lg .. hehe.. You too !

      Delete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com