30 Dec 2010

Apa Yang Lelaki Mahu Dari Gf Mereka?

Girls yang baru dalam dunia percintaan selalu tak tahu bf diorang nak. lelaki nie suma nak tunggu kawin & dapat melakukan hubungan seks je ke atau lebih dari tu? maybe input nie bole buat aku expect dari bf sendiri.




Teman
lelaki tu mahu girlfriendnya jadi teman. maybe lelaki tu bole tinggal rakan2 demi kekasih hati pada bila2 masa terutama dapat keluar bersama. lelaki tu dapat lihat kekasihnya bukan setakat kekasih tapi sebagai kawan rapat. 

Tempat Mengadu
lelaki ada perasaan & emosi. disebalik kegagahan diorang, ada kelembutan pada hati diorang. bagus setakat nie bf senang nak buka cerita & mengadu. kena banyak dorongan. ego sentiasa jadi penghalang tapi kekasih yang baik selalu tau macam mana nak buat. ingat, sekeras-keras lelaki, dalam hati diorang ada taman. 

Teman berborak
lagi best kalo kita bebas berbincang tentang topik kegemaran dengan bf sendiri. bole tahu ape yang bf korang suka. 

Penasihat peribadi/PA
silap besar kalo perempuan kadang2 terima je bulat2 apa yang bf diorang buat/plan. contohnya:

Boyfriend: I nak buat something la you..bla bla bla..(explain panjang2)
Cik awek: Oklah you. Suka hati you, I ikut je..
Teeett.. Salah tu. Kalo mamat tu dah cerita panjang lebar mestilah dia nak pendapat korang walaupun dia tak cakap. lagi 1 bila dah explain panjang2, awek cakap ‘ok’. Oh tidak! Benda nie selalu jadi dalam SMS & memang annoying (aku mengaku selalu macam nie).

p/s: ape yang aku mengarut kat atas nie betol2 sebijik kene muka


7 Nov 2010

ily imy ily imy..


I really miss u so badly. Never thought I will find love with u. So sweet this moments. I will never forget what have u do for me. Always remember every single things about u, your face, your smile, your parfume. you always hold my hand when we walking together. I love u more n more nothing can't changed. u make me feel so comfortable. thanks a lot because always make me happy, make me smile for no reason. I swear that u always in my heart.
-N.E.A-


Tak tahu nape aku selalu rase sunyi jika takde die. setiap mase teringatkan die. betapa indahnya cinta yang datang dalam hidup aku. lebih baik dari sebelum nie. dapat luangkan mase dengan die pun dah cukup bagi aku. Nasib baik die ade boley jugak jadi tempat untuk aku berkongsi cerita hari malang aku.


6 Nov 2010, entah macam mana dompet aku boley hilang dalam kereta tinie pastu kami hampir nak gadoh. kami kawan baik sampai 5 tahun tanpa aku sedar. nasib baik kami baik balik dan bagus jugak ade sayang aku nie sebab die banyak nasihatkan aku. thanks sayang. rase macam nak nangis je bila masalah datang bertimpa-timpa. rase tak sanggup nak hadapi.


17 Oct 2010

Kisah Sorang Budak


Ini kisah seorang budak busuk yang diberi nama oleh bf dia. Aku memang dilahirkan sebagai anak tunggal membuatkan aku sunyi dari time budak2 sampai sekarang. Tapi nasib baik ada kawan2 boleh main masak-masak ke lari-lari ke tiap2 petang termasuk naik basikal. Tapi kadang2 bagus gak tak payah nak berebut sebab aku memang sorang je. Dari kecik lagi aku suka pakai lipstik dengan gelang. Sekarang bila dah besar suma berubah tak macam dulu lagi. Mula rasa bertuahnya kalau ada adik tapi nak buat macam mana. Apa pun kita enjoy! 







Dah memang lumrah kot anak tunggal ni sensitif sikit, selalu rasa rendah diri dengan kecik hati. Aku berusaha untuk belajar bersabar dan terima hakikat. Tapi besar tanggungjawab yang aku kena galas. Suma harapan parents aku kena tunaikan. Rasa macam tak tertanggung. Aku kurang percaya sangat dengan kawan. sorry. Dah tak nak orang tipu aku lagi, tikam belakang la. kadang2 buat aku fade up dengan hidup. Selalu cakap kasar dengan orang, ade gak sesetengah yang kecik hati sampai aku tak sedar. maaf ye. Aku akan baik dengan orang yang baik dengan aku. Jarang jugak nak senyum kat orang sebab dulu aku senyum kat orang tapi dia masam muka. So, sekarang lebih baik orang senyum dulu baru aku senyum kan senang.







One more, kawan paling best is my mummy. Love u mak. Sporting dalam mendidik anak walhal dulu orang paling suka rotan aku time malas buat keje skola. Jadi aku paling takot kalau tak siap keje skola.






Tu jela yang aku nak ceta pun. Takde yang special sangat. Cuma aku tak berapa comel dengan cantik, tak nak bangga dengan diri dan jugak keturunan. Sebab bukan pandai cakap bahasa siam. Ape pun time kasih kat sesape yang bace blog aku nie... This is my life.




16 Oct 2010

About Me





Hello people, this is me Niena Ahmad. All you need to know now is that my life is changing, day after day. I'm 20 on July 4th 2010. Dip. In Multimedia kptm course in IpohSometimes can be weird, sometimes can be "gila-gila". I’m from a mixed race family (malay+banjarnese+siamase). Well I’m not perfect, but I’m also not someone who goes and does anything really crazy. I‘m kind of boring. But I feel very comfortable with myself. I just want to be myself not anyone else. I love people who are nice to me. I don't want find any trouble with somebody. I don't smile a lot to someone I don’t know (sorry) tp bukan SOMBONG ok. My relationship with my parents is very important to me. 


Boyfriends? I think for a while it’s obviously going uncomfortable because of the break-up. I only want to be with someone who thinks I am the right girl for him. And now after 6 month I meet someone in my life. Never thought that I will fall in love again. Only god know's who I love, He so special for me. He makes me smile for no reason. You do anything to make me smile. Thank sayang sebab jage orang dengan baik masa orang tengah demam. I love you sayang..





- NUR EL AZRIE-


 @ McD Pekan, Ipoh


12 Sept 2010

Hari Raya ✿ 2010


Selamat Hari Raye Aidilfitri buat sume dan tak lupa juga blogger. Raye tahun ni pertama kali pegi beraya bersama kawan skolah. Lepas penat beraye di waktu pagi pada petang pulak kami berdua menghabiskan mase lepaking di pantai R&R Bagan Ajam. Ini first dating kitorang selepas tamat skolah. Seronoknya raye tahun nie dapat duit raye lagi. Dah boleh jadi mak orang tapi still dapat duit raye. Tunggu lepas raye mesti aku dapat penyakit kira mengira. Hehehe..


Sayang dia ketat-ketat

Cuci mata di hari raye pertama kat pantai. Comel tak?

Angin sepoi seribu bahasa



Raye tahun ni jugak amat bermakna buat aku. Kali pertama beraye bersama buah hati melalui telefon. Si dia call pepagi buta sebelum solat hari raye. Kami bermaaf-maafan dan rinduu kat die sangat, yelah semasa bercinta mesti ade buat salah dan silap kan. Baju raye pun sedondon dan temanya ialah color grey. Tapi sempat jugak ajak boyfriend shopping raye kat Ipoh sebelum kami bercuti. Cari punya cari dapat la hijau pucuk pisang, suka sangat kainnya yang bercorak batik. Tengs sayang teman orang shopping walaupun penat. 



Duit raye dapat banyak! Yeayy


Raye ketiga pulak, aku keluar lagi dengan Tinie. Memang tak boleh dok rumah, ade saje benda nak buat. Last-last keluar lepak di Sunway Carnival mencuci mata lagi. Hehe. Bergedik kat Giant kejap. Nasib baik cctv takde boleh la snap gambar dalam tu. Ramai sungguh orang dekat mall. Sume pakat keluar dengan family, ade yang pakai baju kurung dan baju melayu. Kami dah malas nak pakai baju kurung lebih suke pakai baju biase. 



Kami lagi! Pantang jumpe kamera

Suke Cheezels.. Keropok fav. Cheese memang suke makan
Mari pulang


Raye kali ni aku rajin buat video ucapan raye. Itu pun lepas tengok ucapan raye dari Lisa Surihani. Tengok dia buat macam best jadi try buat dan upload kat fb. Especially for my sayang, Azrie :)


Tadaaa ! Dah serupa ape je..



9 Sept 2010

Am I Now A Blogger?





Malam ni, aku buat sebuah blog yang menjadi diary online aku. Tak perlu lagi menulis di buku yang berkunci seperti zaman skolah rendah dulu. Kalau aku lupe password tu memang tak dapat buka la diary aku. Sedih je kan. Nanti ade pulak orang nak baca rahsia aku. Sebelum ni tak tahu pun pasal blog. Ini sume lepas tengok blog Ika kat dalam lab mase klas programming C++. 



First time tengok blog Ika tu ada rase "Wahh..comelnye blog die" lepas tu dia tunjuk pulak blog Irine Nadia Marcello. Wow!! Die blogger fames kot dan blognya cantik. Suke tengok. Wait a minute, aku dah ade blog, then post, then bagi orang baca, am i now a blogger? Bile si kawan aku Ika nie sebutkan nama-nama blogger tu mesti aku ternganga mendengar nama-nama yang aku tak kenal. 



Aku start blogging untuk suke2, bukan untuk serius pon. Ape yang aku tulis dalam blog hanyalah story seharian bersama orang yang tersayang, about my classmate tapi menggunakan ayat sendiri. Dan my boyfie pun suke. Yes.. Azrie suke bace ape yang aku mengarut dalam blog ni. 




So, aku akan terus menulis. Thank you pade yang sudi membaca. Tak kisah la ade orang nak follow ke? Janji aku dah berminat nak mengarut dalam blog ni sorang2. Nak juga design blog sendiri nanti. Hehe :)



Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com