31 January 2018

Berhati-hati Tempah Tiket Promo Air Asia

Assalamualaikum Readers 😃


Berhati-hati Tempah Tiket Promo Air Asia | Tips Travel | Lama tak berlintas langsung, baru sihat walafiat dari flu dan batuk. Tips untuk insan-insan kaki jalan tanpa selidik cuaca negara yang ingin ditawan diterjah terus book tiket.


Air Asia Promo

Menangis tengok harga. Murahnya


Sapa tak juling mata tengok harga tiket sehala RM 79? Book now fly on July ko 😅😅  Bulan 7 di Vietnam musim hujan dan taufan. Trip nak jelajah Indochina terpaksa postpone lagi. Patut tiket murah, yang dah book tu kesian.


Next time pulak cari tiket baru. Tak ada rejeki


Sayangilah nyawa korang. Ingat check cuaca dulu baru fly. Happy travel 🙋 


18 January 2018

Maretti Bruschette Bites Mushrooms & Cream, Mediterranean Vegetables

Assalamualaikum Readers 😃


Bruschette Bites Mushrooms & Cream, Mediterranean Vegetables | Holla, lately kalau pi cari groceries mesti memburu cinta makanan. Makan untuk besar, harapan tahun ni nak membesar sikit, tengok berat macam mana 😆😆 Ada ke orang besar makan biskut je? Haha. Harga RM 3.50


Bruschette Bites Mushrooms & Cream, Mediterranean Vegetables

Mushrooms & Cream. Lebih kepada rasa cheese sikit


Nama biskut macam Itali tapi origin dari Bulgaria. Apa yang best? Boleh makan dengan mushroom soup. Kalau tak ada, kunyah saja. Suka Mediterranean Vegetables. Cubalah makan bersama sos prego, mesti rasa lain. Tak sedap jangan maraaa, nanti muka tua kerepot 🙊🙊🙊


Chakk.. Walaupun kecik tapi buat ketagih jugak

Besar lagi dari duit syiling 50 sen. Haha


15 January 2018

Kinder Bueno White


Assalamualaikum Readers 😎


Kinder Bueno White | Dah jatuh cinta pulak dengan coklat putih. Dah try ke belum? Kalau belum cepat-cepat cari. Memang tak puas makan 2 ketoi coklat ni. Harga mampu milik RM 3.85 saja 😀😀


Kinder Bueno White

Dilapisi coklat putih luar dan dalam

Nak lebih ummphh masuk dalam fridge kasi beku sikit dan ngap. Tak la patah


14 January 2018

Arnott's Shapes Cheesy Cheese

Assalamualaikum Readers 😃


Arnott's Shapes Cheesy Cheese Baru | Sinonim dengan biskut keluaran Indonesia, 1 brand yang sedap dan boleh jadi snek untuk si diet 😅😅 Harga RM 2.80, sesuai dengan bentuknya yang nipis.


Arnotts Shapes Cheesy Cheese

Ranggup dan sedap


Ada 3 jenis perisa dan Nina dah try 2 jenis. Ni 1st review dan boleh habis sekotak dalam masa sejam. Layan drama #kekasihpaksarela ngap habis pun tak perasan 😅😅 


Nipis dan crunchy


13 January 2018

Top 10 Comment Blog 2017


Assalamualaikum Readers 😘

Tahniah semua yang tersenarai.. Terima kasih, tahun 2017 pun not bad banyak drop komen. Ada rezeki lebih boleh buat GA. Last buat raya aritu. 

Top komen blog 2017 ! Ramai muka baru


Minta drop detail Nama, Alamat & No Fon. Semoga terus berblogging dan happy reading. Membacakan menambah ilmu. 


11 January 2018

Souvenir From Macau


Assalamualaikum Readers 😃


Souvenir From Macau | Sapa tak kenal Macau ni tempat apa. Macam Las Vegas pun tapi versi Asia. Terima kasih Blogger Anies kirimkan dari jauh. Jangan lupa baca entri HK & Macau coming soon di blognye 😆😆


Dapat cip pun jadi lah


9 January 2018

NIVEA Original Care Lip Balm

Assalamualaikum Readers 😀


NIVEA Original Care Lip Balm | Mostly suka brand Nivea dari sekolah lagi. Ini lip balm paling Nina suka dan setia guna. Tak senang kerja kalau tak pakai lip balm ni sebab bibir akan kering dan merekah apabila 9 jam bekerja bawah aircord 😮😦


Nivea Original Care RM 12.90

Guna tanpa was-was


Nasib ada despatch, a.k.a panda anytime boleh mintak tolong belikan. Bibir kering memey gatal tarik-tarik benda yang mengelupas sampai berdarah. My bad, dengan ada lip balm ni, bibir kering boleh touch up. Tahan 5 jam 😆😆 


8 January 2018

Nestle Bliss Apple Lychee Watermelon Limited Edition


Assalamualaikum Readers 😃


Nestle Bliss Apple, Lychee, Watermelon | Nestle Bliss Limited Edition | Dah try perisa baru sempena CNY? Still tak boleh move on dengan Bliss. Kali ni rasa lebih kepada rasa lychee brand drinho, apple sikit. Dapp angat 😋😋

Nestle Bliss Epal, Laici, Watermelon lawakan packaging. Makin geram tengok bliss macam-macam flavour baru

Pinky warna airnya


Bau laicinya kuat jugak. Tak sabaq tunggu CNY. Katanya company ada buat makan di hotel 😋😋


2 January 2018

Kezaliman Sesama Manusia Dan Binatang (Part 2)

Assalamualaikum Readers 😃


Sambungan Part 1 . Manusia melakukan kezaliman keatas binatang di akhirat nanti mereka menjadi saksi kepada si pelaku semasa di dunia.

Al Fatihah.. Akhirat kerbau kena soal kenapa tanduk tuan. Makhluk ciptaan Allahkan. Kita juga?

Buli tak apa jangan cederakan 



Akhir-akhir zaman banyak berita kucing kena simbah minyak, kena racun, badan potong 2. Moga Allah saja yang balas perbuatan orang langgar kitty Nina. Selalunya kerja jiran-jiran lah.


Buat baik kepada binatang. Ini kucing mintak sikit makanan di kedai dah shuh.. shuh halau. Taknak gangguan, pi makan di mall 😌😌 Kita bukan Nabi Sulaiman faham bahasa binatang.


Bela dari kecik. Dah umur 7 bulan. Macam anak dara dah pandai cari boyafriend


Di akhirat, sesama binatang yang cederakan binatang juga akan di soal oleh Allah apatah lagi kita. Contoh : rusa tanduk rusa yang lain hingga mati. Selamat membaca dan beramal 😃


1 January 2018

My 2017 Best Nine

Assalamualaikum Readers 😄

2017 Best Nine dah buat ke? Sapa ada IG public boleh buat. Website ini akan generated 9 gambar terbaik kita di Instagram. Saja sesuka hati nak buat. Tahun lepas pun buat tapi tak share dalam blog 😁😅 


Not bad. Blogger ada IG nanti komen tau. Kite nak follow. Hehe


Fames ames boleh tau gambar mana paling popular dan likes. Yang belum boleh buat. Mesti seronok. Syok sendiri sekali sekala tak salah.


Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com