27 Dec 2012

Jangan Risau Bila Belum Berpunya


Assalamualaikum selamat petang dunia ...
Indahnya hari nie tak tau kenapa tapi memang best ... sebab hari nie aku bangun tersangat awal macam nak p sekolah ditambah pula kelajuan P1 yang memang laju tanpa orang sebelah rumah dapat tumpang sekaki. Tapi memang indah dari pagi tadi, alhamdulillah still lagi bernafas.



Kalau pasal cinta mesti nak feeling lebih2. Entry nie ada kaitan dengan pagi tadi jugak, tengah syok2 peluk bantal guling sana guling sini ada pulak sorang minah nie col. Pagi2 dah col aku guna no office semata-mata nak gossip pasal sorang lagi kawan skolah aku dah kawin senyap2. Amboi, hilang teruih angan2 aku bila dengar nama budak tu. Dulu budak tu ada buat hal dengan aku. Oke itu semua dah lepas tapi tak patut la kawin diam2. Aku tak kisah pon kalau dia tak jemput. Hahahaha (gelak jahat) tapi kawan aku yang col nie dia amat terkilan sebab masa majlis tunang dia aritu budak skolah kami sorang pon tak datang. So kes touching la nie tapi aku jadi tempat rujukan.. RUJUKAN oke.






Tapi kawan2 aku nie beruntung sebabnya mereka dah masuk group bakal2 isteri terpilih. Yang jadi bini tu lagi la seronok tapi ada jugak yang sedih bila dirinya masih belum berpunya. Sapa yang sedih takda pakwe tu meh nak tampaq.. haha, nak sedih2 buat apa ?? takda makna nak sedih2 .. tambah2 kalau umur dah meningkat, tengok kawan2 lain banyak dah kawen dan ada anak, berderat anak2 kat belakang. Hihi...



Bagi gadis kadang2 hatinya risau, hatinya resah bila masih sendiri .. kadang2 try jugak tapi tak dapat tak jumpa .. bagi pemuda pulak hatinya bimbang .. duit dah cukup awek pulak takda, rasa macam tak lengkap hidup nie. Bila tengok orang dengan pasangan masing2 mula la rasa cemburu, mula la terfikir hidup sedih pastu mencari2 cinta padahal yang memberi cinta itu hanya Allah saja tahu apa yang terbaik untuk kita. Dalam hadis juga mengatakan "orang baik untuk orang baik n sebaliknya". So tak payah la nangis guling2 depan mak kononya takda orang nakkan kita. Nonsense itu semua.



Wahai gadis/jejaka



✔ Berusaha dan bersabar la..memiliki benda yang baik bak berlian bukan senang nak dapat. Bak masuk kandang rimau jumpa rimau, masuk kandang kambing jumpa kambing..macam2 halangan yang ada.


✔ Jangan putus asa..cth: kamu minat seseorang tu tapi dia tolak mentah2 pastu dia tambah pulak luka dihatimu. Dia kata kamu tak hensem tapi jangan sampai timbul dendam. Eh jangan pernah putus asa. Mungkin anda akan terjumpa dengan seseorang.


✔ Usah rasa malu dan teruskan..cth: jika kamu meminati seseorang itu tapi kamu telah berusaha memikat hatinya percaya la selagi kamu terus menerus mendekati dirinya kamu pasti akan memilikinya.


✔ Berdoa dan bertawakal padanya. InsyaAllah.. dan bentuklah peribadimu dan kamu dapat orang selayak peribadimu. Jika peribadimu rendah maka rendah jugak la peribadinya.





Kalau tak dapat jugak macam mana dokter cinta ? kalau tak dapat usah risau telah dicatatkan nama pasangan untukmu ketika didalam rahim lagi. Cuma peribadinya bergantung pada peribadi yang ada pada dirimu. Usah risau lagi ya, senyum la sepuas-puasnya.


24 Dec 2012

34 Syarat Lelaki Untuk Si Gadis




Tiba-tiba petang nie agak jiwang sikit. Hati rasa rindu sangat-sangat. Entah la rindu kat siapa pon tak tau. Lama tak buat entry sayang-sayang macam nie. Jom baca syarat-syarat cik abang kalau rajin. Tunggu idea nak meng-ayat tak dapat lagi. Hehe


1 ) Caring.

2 ) Lemah lembut.

3 ) Pandai amek hati.

4 ) Tak sosial sangat.

5 ) Ada kerjaya sendiri.

6 ) Pandai uruskan masa.

7 ) Sukakan kanak-kanak.

8 ) Tidak bersikap materialistik.

9 ) Tak membebel dalam kereta.

10 ) Tidak kemaruk seks. * HAHA.

11 ) Pandai berdandan dan bersolek.

12 ) SOLEHAH.. Kena tau jugak agama.

13 ) Tak selekeh dan berpakaian kemas.

14) Hormat orang lain termasuk bf dia sendiri.

15 ) Sentiasa cuba untuk memajukan diri sendiri.

16 ) Berdikari dan tak terlalu bergantung pada bf.

17 ) Cakap lepas, suka mencarut, cakap kasar and etc.

18 ) Bersifat kewanitaan. *siapa laa nak gf yang ganas.

19 ) Tak mengada-ngada mengenai hal yang remah-temeh.

20 ) Boleh berkomunikasi dengan baik dengan keluarga pihak lelaki. 

21 ) Sentiasa ada dengan dia tak kira saat dia gembira or tengah sedih.

22 ) Pandai masak, lagi-lagi pandai masak makanan kesukaan bf dia.
*nak menambat hati lelaki bermula dengan menambat hati keluarga dulu.

23 ) Tak pakai pakaian yang sexy. *bukan ke lelaki suka tengok perempuan sexy ?

24 ) Jangan jadi queen control ! *tapi ada sesetengah lelaki suka gf dia control dia kot.

25 ) Tak mudah marah dan tak menjadikan alasan 'period' untuk melepaskan kemarahan.

26 ) Tak bangun lambat. *erm bukan semua orang memang suka bangun lambat ke? hihi.

27 ) Pandai sesuaikan diri dalam apa-apa situasi macam dengan family or kawan-kawan dia.

28 ) Tak kedekut waktu spend time sama-sama tak kira la time makan ke tengok wayang ke.

29 ) Pandai berfesyen. Kadang-kadang perempuan suka main bantai saja apa yang dia nak pakai.

30 ) Tak meninggikan suara or menengking time bercakap dengan bf walaupun time tu tengah gaduh.

31 ) Cepat detect samada bf dia tengah marah or takda mood. Lagi bagus kalau gurl tu pandai menenangkan hati bf dia. *kena belajar ilmu memujuk lepas nie.

32 ) Pandai jaga badan. Tak payah slim sangat, cukuplah sekadar sedap mata memandang. *oohh kalau dah gemok kena reject la eh? haa.

33 ) Ada minat ataupun hobi yang sama. Contohnya, sama-sama minat DSLR ke sama-sama minat bola sepak ke.

34 ) Pandai jaga sahsiah. The important things is gurl tu tak mengada-ngada or gedik tak bertempat. EUUWWW!! *sesekali nak manja gedik-gedik tak apa kan ? hee.


20 Dec 2012

Muktamad Bukan Murtabak Ya



Memandangkan tak sampai lagi 2 minggu kita akan masuk tahun baru 2013, tak sampai 13 hari selepas itu bermulanya latihan industri yang pertama bagi aku. Agak-agak apa aku akan buat ye?? Ohh ye, harini aku sudah buat keputusan muktamat mahu LI di Kolej Matrikulasi Pulau Pinang. Harap-harap nanti takda masalah. Takot sangat, bak kata orang berpengalaman bila LI nanti kena berlagak macam orang dah bekerja. Lepas nie tiap-tiap hari aku kena cakap 'Mak, nak p keja dah nie..nak duit'. Hehe. Lepas nie aku kena berdikari macam kat Ipoh tu, semuanya buat sendiri. Nanti tiap-tiap hari ulang alik naik bas. Jangan menggatal dengan budak-budak matrik sudah la. 

17 Dec 2012

Film Review The Hobbit : An Unexpected Journey


Harini nak review filem yang baru aku tengok selepas 11 hari berada di Langkawi dan tengs kat si dia yang bawa tengok wayang selepas seminggu lebih kami tak jumpa. Terasa macam permintaan aku nak tengok wayang dah ditunaikan. Hehee.. Akceli sangat best jalan cerita movie nie, yelah dari director The Lord of The Ring juga. Sebut saja The Hobbit mesti ramai terbayang trilogy LOTR dan movie nie sebahagian dari novel yang mengisahkan sebelum pengembaraan Frodo dan kawan-kawannya. 


Movie nie menjawab segala persoalan di dalam movie LOTR. Ia menceritakan kisah adventure pak cik Frodo iaitu Bilbo Baggins. Dalam filem LOTR, Bilbo takmo cerita kisah lamanya tetapi dalam movie ini mengisahkan segalanya bagaimana dia boleh terjebak dalam unexpected journey bersama orang2 kerdil hingga menemui cincin The One Ring. 



The 13 Dwarf


Sinopsis: 


Filem ini bermula 60 tahun sebelum kisah The Lord of The Rings. Kisah hidupnya ditulis sendiri oleh Bilbo, pakcik Frodo. Ketika itu, Gandalf the Grey telah melawat rumahnya pada suatu malam bersama 13 orang kerdil. Kehadiran orang kerdil itu telah menarik minat Bilbo untuk turut sama dalam misi menawan semula Dwarf Kingdom of Erebor dari seekor naga. What naga?? Bermulanya pengembaraan dari rumah Bilbo, melalui perkampungan Elf hingga ke gua bawah tanah Goblin mereka perlu menghadapi pelbagai serangan. Kisah berikutnya kena tengok sendiri. 







Bagi aku yang dah memang geram dengan Smeagol/Gollum, memang bertambah geram bila dia berebut cincin dalam movie nie. Sakit hati tau tak tengok dia dok bercakap sorang2. Ada orang sayang dia tak? Biasalah peminat Lord of The Ring kan! Haha. Mestilah nak tau dari mana asal usul The One Ring yang sentiasa menjadi rebutan tu. Paling suka part lawak Bilbo dengan 3 ekor raksasa. Euuwww ada jugak raksasa yang geli geleman kat scene masak2 tu. 


Cantik betul tempat shooting di New Zealand




Kalau tengok balikkan filem The Hobbit nie ada beberapa watak asal filem LOTR seperti Saruman the White, Galadriel dan Elrond. Sayangnya dari mana cincin tu datang masih samar. Maybe ada lagi cerita part 2 nanti kot. Tunggu jelah bila tayangannya. Dan sangat sukakan tempat Kingdom tu. Memang cantik pemandangannya. Macam shooting kat Ireland pun ada. Herher..  




4 Dec 2012

Filem Review Lagenda Budak Setan 2 : Katerina


Mungkin ini movie last yang ditonton pada tahun ini dan sebelum kami bertolak ke Langkawi pada keesokkan paginya. Jadi aku dan Wawa buat keputusan nak tengok movie nie di GSC, Ipoh Parade memandangkan kami baru saja sampai dari Penang naik moto beb! Balik rumah sat amek laptop sebelum rempit balik ke Ipoh. Balik hari memang penat. Jadi nak lepaskan penat lelah tu wajib dulu tengok wayang. Memang ohsem bila movie nie pun shooting kat Langkawi jugak. Hehehe. 



Lagenda Budak Setan 2 sangat menyentuh jiwa dan melodrama yang "menghiburkan" membuatkan aku rasa kesian kat Kasyah dengan nasib malang yang menimpa-nimpa. Oke takda babak nangis dalam wayang tau. Walaupun tak sempat baca novel LBS2 tapi filemnya dah membuktikan. 





Filem ini penuh tragedi, Kasyah yang baru kematian isterinya berhadapan dengan "jatuh-bangun" permainan cintanya. Kerana tuntutan kerja dan 1 tiket ke Bhutan, Kasyah menerima cinta Katerina. Percintaan mereka ditolak ibu bapa Kat kerana perbezaan darjat. Tak cukup tragis dalam bercinta, Kasyah dipaksa menghantar dadah oleh abangnya iaitu Iskandar, hingga hampir ditangkap polis. 



Tak berapa suka babak dimana Lara Nordin diupah untuk menggoda Kasyah dipejabat kerana gelap mata dengan wang RM 500k yang diberi oleh bapa Kat kepadanya. Kat pula terus mempercayai kata-kata bapanya selepas melihat video Kasyah bersama Lara dan Kat tidak periksa kesahihan hal sebenarnya kepada Kasyah. 







Akhirnya, Kat mengambil keputusan bodoh untuk menerima lamaran Hisham yang sudah terbukti panas baran, psiko dan seorang gay. Selepas mendapat tahu Kasyah tak bersalah barulah Kat failkan penceraiannya dengan Hisham. Time nie bertumbuk di depan pintu masuk hospital. Ketika itu anak Kasyah iaitu Athirah diserang demam panas. Selepas itu, Hisham dimasukkan ke hospital mental.



Sedih bila tengok babak terakhir bila Kasyah kehilangan anak kesayangan dan abangnya juga meninggalkan anak tiada status kepada Kasyah. Semua tragedi ini datang secara bertimpa-timpa hingga menyesakkan dada orang yang menontonnya.  






Paling suka bila tengok Kasyah dengan Kat romantik di Bhutan. Ohhh.. Bhutan sangat cantik! Terasa nak melancong ke sana suatu hari nanti. Hihi.. Nantikan sambungan Lagenda Budak Setan 3!


20 Nov 2012

Celebrate Birthday Iqbal Di McDonalds Tambun Dan Prinz Ipoh



Hari penat sedunia juga, penat berjalan tak habis lagi ditambah penat memerah otak dengan coding. Asal nak buat homework saja mesti nak pegi tempat best2. Nak belajar buat coding pon kena masuk restoran dalam shopping mall kan, kerlas kau mak jemah. Bak kata karam singh walia sambil menyelam minum klorin. Dah alang2 tak lunch lagi jadi kami menghabiskan duit di PappaMia menikmati nasi lemaknya yang berlemak-lemak tu. Bukan apa ini kali terakhir nak makan di Aeon Station 18, Ipoh. Kira hari tu semua nak last, nak sedih2 pulak.


Makanan ke 2 yang dioder..mango+cornflakes?
Air ke 2 aku. Ini namanya milo dinasour... tak percaya boleh pi tengok
Makanan ke 3 yang dioder..roti bersama mentega. Pika makan banyak



Oke sudah cukup sudah sampai disini saja aku upload gambaq makanan. Tengs abang kerana belanja kami berdua. Murah rezeki abang coding. Lepas habis menelaah coding2 tu. Mak jemah col ajak aku buat surprise kat bf dia. Nak celebrate berdua takmo. Kalau tak pegi merajuk dengan aku seminggu la jawabnya. Dah penat pun tetap pi jugak McD Tambun, ingatkan nak surprise rupa-rupanya minah tu kantoikan plan dia sendiri. APTB!


Kesian jugak kalau tak pegi, at least dapat makan kek anggur yang geli2 tu. Not bad, campur tolak bahagi cuma kami ber 6 saja. Meriah la jugak sebab semua kaki merepek. Tengok la gambaq2 cun kami:



Mak jemah!
Mulut ja muncung lebih
Sedap ohh kek nie, dalamnya ada blueberry. Nyum2


Krim merah. Happy birthday Iqbal !


Muka Hanie mintak penampaq
So sweet..
Pasangan gay paling romantik..haha
Mazrul, Pika & Bob
Mata sepek macam cina kan



Jam dah pukul 2 pagi tapi kami tak habis makan lagi, last2 bufday boy ajak pi karok di Prinz sampai tutup. Siap belanja kami semua. Untungnya aku dengan cik pika dalam harini 2 orang belanja. Seronoknya, hoyeee. Last sem yang masih tersisa. Lama jugak aku tak karok, dapat lepas gian. Paling kesian pasangan gay tu, dorang nak tambah masa tapi tempat karok tu memang dah nak tutup and tunggu kami2 nie habis nyanyi. Kesian gay.. Haha



Terasa macam kat disko pulak
Bufday boy tengah menyanyi..tangkap jiwang tuu
You see that? Actually kami berdua mengantok gila
Yeahh plan berjaya !



Kenangan last kat Ipoh sebelum kami semua berpisah. Sedih la jugak, kalau tak sedih lagi tipu. Bukan senang 6 orang nak berkumpul ramai2, rumah lain2 kampung memang tak sama. Yang penting kerjasama. 


18 Nov 2012

Aku Dah Penat! Tolong Lah Faham



Minggu ini lagi sekali aku terpaksa gagahkan diri pulang ke tempat menuntut ilmu dengan hati berbelah bahagi, hati tak tenteram, hati yang sakit dan takkan pernah surut bengkaknya. Tapi apakan daya aku tak dapat lompat tinggi2 yang menandakan diriku sudah merdeka dengan semester 5. Ikutkan hati memang taknak dah balik Ipoh tapi final presentation for Multimedia Project buat tidurku tak lena, mandi tak basah, makan tak lalu..eh macam2 lagi lah mengalahkan orang nak menikah.



Jadi nak buat hatiku senang malam nie, sambil blogging sambil dengaq lagu Barbie Girl -.-'
Harap2 nanti takda makhluk2 tuhan datang mengacau hidup aku. Sesungguhnya aku dah tak dapat nak berlakon lagi, dah terlalu meluat dan benci. Adakah makhluk2 tuhan nie faham? or buat2 tak faham dari dulu lagi. Wahai kaum Adam sedarkan diri secepat mungkin dari mimpi2 yang tak berkesudahan dengan diri yang ter-sangat perasan, usah lah kamu bermain dengan emosi seseorang yang menunggu masa nak meletup. Amboi, tak la nak meletup macam gunung fuji tu ye. Harus bagaimana lagi dapat aku katakan, sudah bersuara menggunakan ayat yang sopan ditambah pula sedikit jenaka. Haih letih makkk nak explain, nak guna bahasa tamil kang lagi tak faham, guna bahasa mencarut takut terguris hati pulak.. habis hati aku tak pernah nak faham? Ketenteraman jiwa raga aku nie? nak tunggu sampai ke tua baru nak tenteram. 



Nampak tak ayat di atas.. cik amanina dah membebel panjang berjela dalam versi ayat. Nak mention nama makhluk2 tu tapi takot terasa pulak, maklum la blog aku public dan ada silent readers. Kalau boleh nak pasang cctv. Biar kerlass blog kau kak jah. Ewahhh... 




Tata.. nak tidur peluk teddy Mr.Bean. Hihi



Pesanan ikhlas dari tuan kedaun..


Secara tulus ikhlas aku ingin pergi jauh-jauh dari kenangan dulu-dulu..tak sesweet mana pon
Hanya meloyakan tekak mendengar ayat-ayat sweet dari mereka2 ini.
Semoga insaf secepat mungkin. Hati tak boleh dibuat main. 
Tolong lah jangan ganggu hidup aku lagi. I'm begging you all


14 Nov 2012

Harapan Atau Janji?

Assalamualaikum semua blogger yang hebat2 belaka...
Selamat pagi ~ hari nie nak menjiwai a.k.a menjiwang..dah lama tak menjiwang
Panas terik tak mengahalang aku nak jiwang pagi nie..sekali sekala


Ada satu kisah tapi bukan cerita dongeng mahupun rekaan tetapi sudah terjadi kepada sesiapa yang bercinta. Tak semua yang kita harapkan akan menjadi kenyataan. Ikuti kisah ini...


Pada suatu petang ditaman bunga terdapat sepasang kekasih..


Juliet: kita akan kawin tak?
Romeo: i berjanji yang kita akan kawin
Juliet: sampai bila kita akan bersama?
Romeo: i berjanji kita akan hidup semati
Juliet: terharu bila mendengar ayat itu dengan penuh harapan dan akan menunggu..juliet bertanya lagi boleh tak romeo janji juliet je dalam hati romeo
Romeo: i berjanji hanya juliet je dalam hati i
Juliet: dia teruja dan memeluk romeo
Si Juliet dah pasang harapan dan berangan2 inginkan pelamin warna pink


Adakah cinta memerlukan harapan? Adakah cinta dipenuhi janji2? Semuanya terpulang pada setiap pasangan yang inginkan kebahagiaan. Rupa-rupanya janji hanya tinggal janji, si Romeo lupa janji.. si Romeo kawin dengan orang lain..si Romeo menduakan Juliet! Hancur lebur hati juliet... pelamin angan ku musnah....




Sesiapa yang bercinta mesti perlukan harapan rite? Tipulah kalau takmo ada harapan apa2.. Maksudnya harapan untuk terus bersama and then selautan janji di tabur atas hamparan bunga-bungaan.. Hati bahagia bila berpegang pada janji tu ! Tapi bolehkah janji2 tu ditunaikan? Ataupun janji hanya tinggal janji !! Dibiarkan orang yang mengharap terkontang kanting dengan sejuta janji palsu !
Bila bercinta semuanya terbuai dengan kenikmatan cinta, yang salah diagungkan yang betul tak diendahkan tapi nak salahkan siapa bila semua tu hancur? adakah si Juliet terlalu mengharap ataupun si Romeo yang suka berjanji?


Kadang2 tanpa mengharap pon pasangan akan berjanji tapi janji tu hanya kosong sebab bercakap tanpa berfikir terlebih dahulu. Sometimes kita perlu berfikir sometimes jangan biarkan diri terus terbuai dengan segala harapan palsu..segala janji yang terlafaz dari bibir tapi ingatkan diri supaya jangan terlalu berharap dengan perancangan yang entah betul atau tak kerana setiap perancangan manusia ditentukan oleh Allah s.w.t


Hati berbicara:




kita semua adalah banduan bila bercinta dan semua yang dicinta itu adalah raja
betulkan cinta itu urusan hati ? sebab bila bercinta akal tak mampu mengawal, tak mampu berfikir dengan waras.. bila cinta menduduki hati.. hati takkan pernah runtuh.. tapi jika cinta hilang.. hati hanya debu2 tanah.. lemah dan tak berdaya.. akhirnya hati dan akal tidak boleh berbuat apa2.. so jangan terlalu taksub dengan segala harapan dan janji kerana setiap janji pasti mengecewakan.. yang pasti tepuk dada tanya iman..


11 Nov 2012

Filem Review : Istanbul Aku Datang :)






Baru sempat curi2 masa sikit tengok filem yang sangat comel ini. Sangat comel kan? Lagi comel sebab ada Lisa Surihani. Aku rasa filem ini takkan secomel Lisa walaupun hero dia Beto Khushairy. Walaupun ada Tomok tapi hero cerita nie tak adalah sehensem Aaron Aziz sebabnya ini kali ke 2 tengok Tomok jadi hero selepas layan movie "Mantera" aritu. 



Sebelum tu aku dah layan movie Skyfall, Paranormal Activity yang menakutkan tu. Tapi Lisa yang comel nie macam menarik hati untuk tengok walaupun hero tak best. Janji dapat tengok Istanbul dan aku sangat adore dengan Turki since my kazen, abang An telah fly ke Istanbul bersama ayahnya, my Pak Tam. Itulah untungnya kerja dengan MAS. Jeles gua.. 





Comelnya Lisa ! Hehe



Mengisahkan keinginan Dian untuk berkahwin dengan teman lelakinya, Azad. Masalahnya, Azad sedang mengikuti kursus perubatan selama 6 tahun di Istanbul. Tempoh itu nyata terlalu lama, lalu Dian berazam untuk ke Istanbul dan mendapat lamaran perkahwinan dari Azad, supaya mereka boleh segera berkahwin dan dia boleh tinggal di Istanbul bersama Azad sementara Azad meneruskan pengajiannya.



Malang sekali, bila tiba di Istanbul, Dian disambut tawar oleh Azad. Azad risau dengan kehadiran Dian akan menganggu konsentrasinya dan tak suka Dian menumpang di flatnya yang dikongsi dengan 2 orang kawannya. Maka terpaksalah Dian mencari rumah baru. Setelah membayar sewa 3 bulan untuk pangsapuri pilihannya, dia mendapati yang dia telah ditipu - rumah itu sudah diduduki oleh seorang lelaki Melayu bernama Harris! 




Oleh kerana tuan rumah yang sebenar telah pergi ke Mesir, terpaksalah mereka tinggal sebumbung buat sementara waktu kerana kedua-duanya berkeras bahawa mereka masing2 berhak tinggal di situ. Perang dingin pun bermula antara Dian dan Harris. Pada masa yang sama, Dian terpaksa merahsiakan situasinya dari Azad. Malangnya, kantoi juga dengan Azad. Mengamuk la bila dapat tahu Dian tinggal serumah dengan seorang lelaki! 






Malas nak story lebih2. Bila korang tengok gambar nie mesti dah boleh tekakan siapakah lelaki pilihan Dian. Nak tau kisah bercinta dengan orang lain, kahwin dengan orang lain patut tengok movie nie tau! 



Seriously I fall in love with Istanbul ! 
Cantik sangat masjid Lisa buat photoshoot masa kahwin tu :)   


10 Nov 2012

Dinner Pra Graduasi @ Heritage Hotel, Ipoh


Assalamualaikum semua..
Baru harini, ketika ini dan saat ini dapat update cerita semalam
Agak lewat sikit tapi laku lagi okay
Back to story
Semalam ialah hari dimana semua student sem 6 dan 5 berkumpul
Agak sedih bagi batch aku sebab kena gabung dengan budak2 sem 6 kerana batch diorang sikit je
Jadi masa last praktikal nanti takda dinner lagi T___T


Tak apa janji ada jugak dinner untuk kami
Tema dinner kali nie ialah Color Block, pakai baju campuran warna banyak2
Sekurang-kurangnya nanti tak payah datang Ipoh semata-mata nak makan dinner
Jimat wang, masa dan tenaga..




Malam yang buat semua orang jadi gila bergambar termasuk aku
Bukannya apa, malam last nak tengok muka masing2 nanti rindu pulak
Maklum lah semua dah start cuti sem
Harap2 batch aku berjaya dengan Multimedia Presentation (MP)
Ini gambar2 kami tapi tak banyak sangat yang diupload
Cuma yang nampak cun dan tak terlalu over, gambaq pon kena tapis jugak ouhh
Tengok2 laa..


Nisa keja sengih2

Kerlass kau makan kat Heritage Hotel


Makanan penuh pingan tapi makan tak habis.. tamak kan?

Candid gitu

Girls !

Acara pakaian tercantik

Pinjam topi sapa pulak Azrie oii..
Sweet kan mak jemah nie.. hehe

Kawan susah senang..tak berkira

Awesome guys.. memerangkap budak2 klas *Team sedia menolong

WIth Multimedia Management gang

My Housemates also My Classmates

Sentiasa bersama dimana jua.. Rakan terbaek, Pika 


Jom layan video malam dinner by Sir Shazli




Lepas dinner habis dalam pukul 11, aku join lepak dengan budak2 rumah kat Padang Ipoh
Sekali tengok macha bersepah jadi tukaq plan lepak I-City
Jangan ingat kat Shah Alam ja yang ada tapi kat Kinta Riverfront Hotel pun ada okay. Hotel yang mengadap sungai 
Lepas nie orang2 Ipoh tak payah susah2 pegi sampai Selangor
Malang tak berbau, kereta Cik Zack habis bateri
Kesian Mazda 3 tu tak bole start.. Tunggu bantuan sampai jelah
Kami yang terlepas ke I-City boleh la snap gambaq. Tak sangka ex aku mai tolong baiki kereta dengan kawan-kawan dia. Sapakah yang col? Oke sangat terharu plus rindu bila tengok muka dia. Ya, aku ada lagi rasa sayang tu. Azrie nak tunjuk prihatin lettew. Huhu



Sementara tunggu keta direpair

Ramai2 jadi model Padang Ipoh -.-'

Cantikkan Kinta Riverfront Hotel ni



Malam last di Ipoh bersama housemates aku, sedih jugak sebab nanti tahun depan baru jumpa
Malam tu nak merepek2 segala macam, tone suara gelak tu tak payah cakap
Apa pun semoga semua berjaya, praktikal baik2 lah ye
Macam la aku nie tak praktikal pulak gayanya.


Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com