28 Dec 2011

Facebook Timeline Tak Selamat


Facebook Timeline


Sejak fesbuk berubah aku dah malas nak online lama2. Makin pening dengan timeline yang kononnya macam header blog tapi header blog pun tak sepening timeline. Timeline tu sebenarnya tak selamat. Bila orang guna timeline lagi senang stalker nak tengok profile kita dari mula buat account fb sampai sekarang. Tak bahaya ke?



Bila ingat balik, dalam status lama fb berlambak status tangkap leleh masa bercinta zaman monyet dengan bekas kekasih dulu, status yang tak sesuai dibaca oleh ahli keluarga (dulu mak ayah takda fesbuk lagi, sepupu sepapat, makcik pakcik dan sewaktu dengannya), tak pun status berunsur maki-an. 



Bagi stalker, cukup mudah nak korek maklumat dalam status fesbuk lama korang. Jadi hati2 menggunakan timeline. Malangnya dalam beberapa minggu lagi mungkin secara automatik fesbuk akan bertukar menjadi timeline dan lepas tu aku takkan layan fesbuk sangat melainkan Twitter dan Blog.


Dihantar oleh kawan yang mana omputih tu ajak dia masuk agama setan


Selain kes virus yang menyerang fesbuk dengan menghantar klip video lucah kat wall org. Itu pun dah buat aku fade up. Apa pun ini cuma nasihat dan sekadar peringatan :) Take care. 



p/s: Bila dah jadi timeline, senang la bf nak usha kisah cinta dulu. Bila dah baca tu jangan korang gadoh2 dengan awek pulak. Itu kisah dah expired. Janji sekarang korang bahagia. Jangan marah eh takda niat pun nak kutuk2. PEACE

24 Dec 2011

Kawin Lewat Pengaruhi Kesuburan


Jangan salahkan ibu2 yang mengandung kerana fenomena kawin lewat nie. Kalau zaman atok nenek kita dulu diorang kawin masa umur belasan tahun tapi sekarang ramai yang kawin umur 30an. Bila dah kawin lambat, lambat jugak nak dapat anak. Orang pompuan pulak kalau makin lewat makin tak subur tak macam orang lelaki. Pasangan sekarang ni dapat anak sepasang pun dah cukup tak macam orang dulu anak sampai berbelas-belas (kuatnya tok aku lahir 9 orang anak, SUPER MOM !).


Pendapat aku la, lepas habis belajar nak kerja dulu bila dah mantap kewangan baru fikir pasal kawin kot. Yelah nak kena bayar duit pinjaman 'MARA', duit ansuran kereta, minyak, tol dan lain2 lagi. Bukan senang nak kawin cik nina oii, banyak commitment. Kalau laki pulak dah ready ke nak jadi suami mithali?


Nak baby macam ni. Comel Rania


Nak kawin pun kena pakai duit yang banyak. Bukan kawin main2. Ini serius. Bila tengok je mak aku siapa sangka dia kawin lewat sebab tu dapat aku sorang je. Nak menjaga sorang anak ni pun payah. Ok, aku mengaku yang aku dulu buas macam jantan. -.-' . Faktor rupa paras dan penampilan yang kurang menarik jugak menjadi punca orang tidak tertarik untuk menjadi pasangan hidup. Mesti setiap orang ada taste nak cari calon masing2 kann..Ok la, nak tido dulu. Selamat malam semua.


p/s: Ada anak ramai pun tak semestinya diorang sanggup jaga ibubapa. Lastly hantar rumah orang tua.



23 Dec 2011

Perkara Yang Ingin Dilupakan Semasa Zaman Persekolahan


Sempena 'Kembali Ke Sekolah' ramai budak2 seronok beli baju baru, kasut baru, pensil box baru, diorang tak tahu lagi penderitaan dan kesengsaraan yang kami warga tua ni alami di zaman sekolah. Ada beberapa perkara yang ingin dilupakan di zaman sekolah. 



1) Kena bangun pagi

Rumah aku dengan sekolah tak jauh sangat. Tapi perlu lagi minta tolong ayah hantarkan. Walaupun bangun awal tapi aku selalu je lambat datang sekolah gara2 duduk mengadap cermin lama2 walhal sekolah perempuan. Bila dah nampak bangunan sekolah, lepas tu tiba2 terdengar bunyi loceng pulak. Pengawas dah tunggu kat depan pintu pagar. Memang muka femes, dicop budak suka datang lambat kecuali hari Isnin sebab ada perhimpunan.



2) Kena kapur kasut

Benda yang paling membosankan. Basuh kasut tak ada masalah sebab aku selalu sumbat dalam mesin basuh. Tetapi mengapur kasut?? What's the point nanti kotor balik. 



3) Handphone dirampas dan apa lagi la..


Masa tu form 5, memang tengah syok layan lagu sekali cikgu lalu. Tak sempat nak sembunyi. Hari Rabu pulak, aku ada ko-ku kalau tak bawa minyak wangi, memang tak sah. Kawan aku yang sorang lagi bawa pewarna kuku. Time tu pulak ada spot check, kalau simpan dalam 'bukit' memang tak selamat sebab akan diraba2 oleh para pengawas, relakan jelah. Jadi kami sembunyi barang kat atas palang langsir. Hehe.


4) Tak dapat Pinjaman Buku Teks

Sedih kan? Jadi terpaksa beli buku teks yang tebal2 tu. Nasib baik kunci almari kelas aku yang pegang jadi buku teks simpan dalam tu, kalau simpan bawah meja habis hilang dek budak2 kelas petang.



5) Menghadiri kelas tambahan

Memang tak best sebab terpaksa melupakan hasrat untuk balik tido di rumah. Akibatnya aku akan berkhayal dalam kelas.



6) Tandas bertaraf iblyss

Budak2 sekolah memang tak reti nak pam tandas. Pegilah tandas tingkat mana pun, mesti ada pelbagai jenis tahi yang terdampar ataupun tenggelam timbul dalam mangkuk jamban. Cara yang terbaik kena pergi berak di tandas guru. Time sekolah menengah pulak faham2 sendiri sape yang suka buang roti kering merata-rata. 


 Ini gambar semasa Tingkatan 2. Teke la dimana wajah comel saya. Hehe.



Hah. Bagi pembaca yang masih bersekolah janganlah ponteng sekolah ya adik2. Teringat insiden mandi manda di tandas sekolah sebelum g ko-ku. Jimat air beb. 

21 Nov 2011

Pencinta Alam


Hahai selamat tengah malam semua.
Cuti sem sudah bermula, yahoo !
Mula la datang balik penyakit MALAS aku.
Rindu pulak kat Ipoh, rindu kawan-kawan.
Tak sangka dah masuk 2 tahun aku hidup di perantauan.
Cewah ayat nak sadis saja. Teringat hari-hari kat sana.
Asal malam aku jadi pencinta alam, kuar pusing ipoh nak tengok rama-rama.
Tahun depan mesti dah takda, mesti dah habis musim mengawan. erkk..
Asal aku excited pulak cakap pasal mengawan ni. Oppsss sorry.
Semalam tengok kucing mengawan. Haish.


Setahun sekali dapat tengok rama-rama mengawan

Pencinta alam sanggup keluar malam


Aku nampak saja macam ganas kasar tapi dalam hati ada taman.
Sayang sangat kat binatang. Serangga pun aku sayang. 
Serius cakap aku sayang rama-rama, pepatung, ladybird.
Bila dah duduk bandar ni susah nak tengok benda-benda alah ni.
Miss kampung. Bye.

6 Nov 2011

Hangout Di Hari Raya Aidiladha


Selamat hari raya korban buat semua. Hari ini aku mengambil peluang keluar bersama kawan-kawan skolah.  Macam biasa la, lepak bertiga di Sunway Carnival. Cuci mata bukan untuk menggatal tau. Maklum la kami jarang jumpa, selalunya kalau ada cuti baru la boleh jumpa kengkawan. Rindu kot dengan 2 orang nie. Kalau keluar tu ada-ada saja aktiviti yang nak dibuat. Orang sibuk kurban lembu kami sibuk buat benda lain. Haha ngek! Akhirnya tandaks jugak port sesuai nak ambik gambaq. Pantang nampak cermin jadi macam kat bawah nie. 


Suka rambut bila sanggul ni

Sebelum karok selfie dulu

Propa lebih

Mulut herot.. macam-macam hal


Kalau keluar dengan 2 orang nie mesti jadi gila-gila. Dah penat tawaf shopping mall tu kami teringin nak karok. Lama tak karok bersama, Sehati Sedansa la katakan. Nasib baik menyanyi sampai puas sampai suara dah takda baru ingat nak balik rumah. Hee.. 



Tengok la video sengal kami. Hahaha..
Mamy berduet dengan Tinie lagu Hi Hi Bye Bye - Ezzlyn




30 Oct 2011

Cukur Jambul Baby Girl


Selamat malam semua. Sambil download lagu sambil blogging.
Cewahh keja 2 in 1. Cepat sikit kann. Cepat aku tido.
Ok, harini aku berjalan jauh sampai makan nasi tambah 2 kali.
Oppssss kantoi suda aku makan banyak ! 
Sebenarnya pegi majlis cukur jambul cucu sulung mak angkat di Teluk Intan.

Gambar kami yang gedik2 semua ada.



Ini terlebih syok sebab dapat makan free

Abaikan orang ini sebab dia dah jadi Pak Ngah ! yeayy
PEACE Domo
Operasi membotakkan kepala

Comelkan baby girl ni, tido dalam duit 
Putri Rania Hermilia

Budak2 yang takde gigi. Aku suka betol tengok gelagat.

Icha dengan rasa ingin tahu, kenapa baby nie menangis
Haha, lawak.

Abang Aizat dah jadi Pakcu. 

Comelnyaaa

Kedai menjual Pau Ngigau dan Mee Tsunami. Hahaha

Paling tak boleh blah, sampai kat Kampar ada kedai nama Pau Ngigau dengan Mee Tsunami.
Confirm sape yang singgah makan mesti mengigau malam2 nak makan.
Sempat lagi berhentikan kereta sebab nak snap gambar ni.
Ok gudnite. See you again. Tata Titi Tutu.

17 Sept 2011

Dari Fort Cornwallis Ke Batu Feringghi


Entah mimpi apa harini Norman dan Amir ajak berjalan. Aku pun takda plan jadi setuju keluar dengan mereka. Kami ber 3 sebenarnya takda hala tuju. Biasa la kalau plan tak dirancang mesti tatau nak pegi mana. Dalam feri baru si Amir cakap dia tak pernah lagi berjalan kat bandar Georgetown. Kan bagus kalau cakap awal-awal senang la nak bawak berjalan. Jadi tempat pertama yang dituju mestilah Fort Cornwallis. Keluar dari feri terus sampai situ. Mesti rindu nak tengok tugu Francis Light. Bergambar dalam tu sambil duduk atas meriam. Dengan cuaca yang baik. Memang seronok hati ni. Kalau kat Ipoh jangan harap kami nak keluar ber 3. Nanti jadi gosip pulak kat kolej. Hehe


Tugu Francis Light. Dah bertahun dia berdiri kat situ. Hehe
Amir dan Norman
Best duduk atas tembok penjara. Dulu ni penjara tau
Suka gambar ni. Nampak awan membiru gitu
Dah ready nak fly ke bulan. Ada ke bulan siang-siang ni? Haha


Dari kubu kami ke Tugu Peringatan James Richardson Logan pulak bersebelahan dengan mahkamah majistret. Ala jalan kaki pun boleh, dekat saja tempat tu. Aku suka sangat bergambar kat tugu tu. Nampak macam bukan di Malaysia. Nampak ada style overseas tempat tu. Hehe. 


Kami dah macam pelancong. Wah..wah


Dari tugu peringatan kami dah taktau nak kemana sampai la depan muzium. Entah macam mana cari tempat parking dan berjalan masuk ke pintu utama. Sebenarnya aku tak pernah masuk pun Muzium Negeri Pulau Pinang. Dengan bayaran RM 10. Time tu jugak hujan rintik-rintik. Kali pertama masuk dalam muzium memang cantik tapi sayangnya anda tak dibenarkan ambil gambar dalam tu dan jawabnya kamera kena simpan. Huu sedihnya tapi memang barang-barang yang dipamerkan ada nilainya. Bermacam-macam sejarah tentang Pulau Pinang dapat aku tau. Dari zaman penjajahan British dan Jepun hingga zaman selepas merdeka. Penduduk yang berhijrah ke Penang dan makanan, masyarakat, budaya, baju pengantin dan bilik tidur. Macam-macam adaa..



Cantikkan?
Luar muzium.. kereta cable lama Bukit Bendera
Kereta Rolls Royce zaman British


Lepas menghabiskan masa dalam muzium. Rasanya lama jugak kami dok dalam tu. Rasa macam tak puas. Tengok cuaca pun dah tak hujan jadi makan angin kat Batu Feringghi pulak. Yeahh.. aku ikut saja apa kata driver. Masa pun dah petang dan elok sangat dok kat pantai. Menjemurkan kulit muka kat pantai. Ada potensi menjadi hitam or jadi orang minyak. Haha.. 



Rambut dah serupa laki. Obie kata muka macam vokalis Rise Against. 


Lastly sebelum kami balik ke rumah masing-masing. Ingat nak tengok wayang pulak. Macam-macam permintaan mamat 2 orang tu. Jadi aku mencadangkan tengok saja wayang kat Gurney Plaza. Boleh jugak jumpa member lama masa study kat Kedah dulu. Si Ashraf dan Khalis Izmi gemok tu keja kat GSC Gurney. Boleh borak-borak sat dengan depa. Maka kami tengok filem Raya Tak Jadi. Konfem gelak punya dalam wayang tu. Dalam setengah jam jugak tunggu wayang tu start. Penantian satu seksaan. Cewah..


Restoran Pastamania ! Baru dibuka di tingkat atas Gurney.. Wallah


Okelah dah penat nie. Tunggu next entry aku review filem Raya Tak Jadi nie. Yang penting memang lawak tengok Pak Jalaluddin Hassan tu dan si penyakit nyanyuk Johan. Hahaha. Lebih kurang dalam pukul 7 lebih aku sampai rumah. Lambat balik mak risau pulak walaupun dah kenal 2 orang nie. 


1 Sept 2011

Film Review Hantu Bonceng 2011 : Bonceng Jelah






Best tak tengok jijan dengan hantu? Hahaha.. Siyes lawak! Kali nie best pulak tengok Kunyit a.k.a Taiyuddin yang jadi kawan baik Amran dalam filem ini. Sememangnya lakonan mereka berdua menjadi dalam movie nie. Hakikatnya bukan aku yang menjadi tukang pilih movie sebab Tini yang tolong belikan. Ngeh..ngeh. Harini kami tengok wayang kat Sunway Carnival. Dah boleh hafal tempat. Raya tahun nie tengok wayang lagu. Hihi..



Meh nak sinopsis sikit: Mengisahkan Amran, seorang budak Delivery yang gemar berlumba moto. Satu hari selepas memenangi satu perlumbaan, Amran telah mendapat habuan seorang Bohsia bernama Maya. Malang memang tak berbau, ketika Amran hendak bawa Maya memboncengnya keluar dari port, mereka telah accident. Lori lanngar moto Amran, apa lagi arwah lah si Maya tu di tempat kejadian. Sejak itu, Amran sering diganggu dengan hantu pompuan tu. Hantu maya meminta Amran sempurnakan mayatnya. Dia yang dah tak tahan dengan gangguan hantu Maya cuba mendapatkan bantuan kawan karibnya, Kunyit dan juga kekasihnya, Hali-MAH-ton yang merupakan seorang jururawat. 






Halimahton yang frust dengan perangai Amran yang suka berlumba dan kaki perempuan nie mulanya taknak tolong selesaikan masalah si Amran.. Yelah, perempuan kalau merajuk macam tulah. Atas bantuan kunyit, macam2 cara mereka telah cuba untuk selesaikan gangguan hantu Maya tu. Dari bomoh hinggalah ustaz. Halimahton mula terima semula Amran setelah melihat perubahan padanya dan turut membantu Amran a.k.a Ucuknya. Tanpa diduga muncul Ayu dalam hidup Amran. Dia tu kembar Maya. Berjayakah diorang ini? Haa.. sama2 la kita tengok kat wayang. 







Scene pecah perut bila Kunyit dan Amran jumpa ustaz. Lawak tengok Cat Farish jadi ustaz. Menjadi saja lakonan dia. Dari bomoh yang dilakonkan oleh Eizlan Yusof tu. Haha.. Kononnya jadi baik la nie. Dan jugak scene, masa si Baby a.k.a Halimahton dan Ucuknya dah berbaik semula. Ton tolong Amran cari keluarga budak perempuan yang nama Maya tu. So sweet pakai baju Couple. Haha..  Ada lagi scene lawak bila si Amran intoduce Ayu dan Kunyit kat boss dia untuk kerja kat tempat dia keja tu. Disitulah bermulanya episode Amran curang. 







Overall.. movie nie memang lawak habis dan bagi orang lelaki mereka dapat cuci mata sehingga bersinar-sinar bila tengok aksi2 Jue Aziz dan Juliana Evans dalam movie nie. Walaupun tak seksa sangat tapi boleh la terpukau jugak plus diorang memang lawa kan..kan..kan. Kalau rasa nak gelak hingga menangis wajib tengok. Haha

31 Aug 2011

Berjimba Di Hari Raya 2011


Selamat hari raya Aidilfitri buat semua readers.. Seronok beraya tak habis lagi. Seperti raya tahun lepas, raya ke 2 mesti keluar dengan kawan. Tahun ni kami raya kali ke 2 semenjak berjumpa semula pada raya tahun lepas selepas tamat SPM. Dah jumpa balik mesti nak hangout. Jadi kali ni cuci mata kat Sunway Carnival la tengok wayang, tengok itu ini. Hehehe.. 


Nampak tak excited dia sampai jamban


Nak melancong ke mana? Pilih2

Selamat kemerdekaan

Hari raya ke mall. Apadahal


Lagi pun cik Tini tu excited nak snap gambar guna DSLR. Tak apa biarkan dia dengan excited tu. Ambik gambar aku banyak2 sikit tau. Dah habis jalan2 kat Sunway, kami photoshoot pulak kat Taman nama apa entah. Dekat dengan sungai tu. Bajet nak jadi model, layankan jelah. Hahaha. Sehari dalam setahun gituw. Biar puas2 dulu sebelum kami berdua balik KL dan Ipoh. Dah la aku cuti raya seminggu saja. 



Ada macam gaya hindustan? Guling2 kat rumput


Lepas habis bergolek-golek kat rumput di taman tu, kami ke pantai pulak. Ala pantai R&R tu la.. Si minah ni nak main layang2 pulak kat situ. Sampai saja memang ada orang jual layang2, apa lagi beli n main la sepuas-puasnya. Maklum la kat KL mana ada tempat nak main layang2. Kesian pulak aku tengok Tini ni. Macam sedih saja kalau tak sempat main layang2 kat Penang. 


Tumpang sekaki main. Haha


Dah penat main, dah penat guling2 kat batu tu, dah serupa ikan duyung dok terdampar kat tepi pantai maka kami pun balik la ke rumah masing2. Ada macam karangan bahasa melayu tak entri aku ni? Ada kan..kan. Itu saja la story raya ke 2 aku pada tahun ini. Sekiannnn 


10 May 2011

Film Review : Thor (2011)


Review Filem Thor | Petang tadi lepas habis makan di kedai mak angkat aku terus keluar tengok wayang di TGV Jusco Kinta City bersama abang nizar, abang sani and mat rock. Biasalah kalau tak bawak adik perempuan dia memang aku akan merajuk. Haha, ayat gedik. Bukan senang abang angkat nak belanja tengok wayang. Tak rugi tengok kerana box office sehingga $449.3 million. Wah !



Selalunya kalau my abang pilih movie mesti best punya lah. Tambah pulak hero filem nie memang hensem. Ohh peminat Chris Hemsworth kena tengok sebab lain dari yang lain. Berlawan dengan musuh menggunakan hammer. Ohsem! Thor nie sebenarnya sebuah filem epik yang berdasarkan kepada superhero tapi Thor lebih kepada lagenda atau dewa kilat/petir.. Ditambah pulak ada pelakon Natalie Portman sebagai kekasih di Bumi selain kawan-kawan Thor yang pelakonnya hensem jugak.








Sinopsis Filem Thor: 



Mengisahkan tentang Thor (Chris Hemsworth), anak kepada Raja Asgard, Odin (Anthony Hopkins). Thor juga ada adik bernama Loki (Tom Hiddlestone). Kedua-dua mereka berebut untuk mengantikan tempat Odin. Tapi lebih memihak kepada Thor since dia dah biasa gunakan hammer, Mjolnir. Ketika Thor hampir ditabalkan sebagai raja baru oleh Odin, terjadi satu peristiwa yang membangkitkan kemarahan Odin terhadap Thor. Odin menyedari Thor belum bersedia untuk ditabalkan sebagai raja. Ini kerana Thor adalah seorang yang angkuh, baran, tidak bertolak ansur dan melihat peperangan sebagai jalan penyelesaian. Apatah lagi Thor menjadi punca kepada peperangan antara Asgard dan makhluk Frost Giant yang sememangnya brutal dan ganas. 



Thor semasa pertabalan untuk menjadi raja baru

Thor bertengkar dengan ayahnya kerana belum bersedia untuk menjadi Raja



Kerana tidak menghormati keputusan ayahnya (Raja Odin) untuk terus berperang akhirnya Thor dibuang ke bumi bersama hammer dan kuasanya ditarik balik. Ini membuatkan Loki berasa gembira dan merancang strategi untuk mengambil alih tempat Thor dan menjadi kesayangan Asgard. Sampai dibumi Thor menjadi manusia biasa, kuasa pun tiada dan perlu mencari hammernya yang tercampak di tempat lain. Ketika jatuh ke padang pasir itu Thor telah ditemui oleh seorang saintis bernama Jane (Natalie Portman) yang mengkaji fenomena pelik di langit. 



Rakan-rakan Thor yang berlawan bersamanya

Thor dibumi dibawa makan oleh Jane dan kawannya. Scene lawak okeh, habis pecah mug tu

Thor makin sayang dengan Jane, cerita pasal Asgard



Kemudian Thor jatuh cinta kepada Jane dan pada masa yang sama Loki sangat cemburu dengan keperkasaan yang dimiliki oleh Thor. Pelbagai usaha dilakukan termasuklah menghantar raksasa ke bumi untuk membunuh Thor. Loki juga melakukan bermacam cara untuk tidak membolehkan Thor pulang semula ke Asgard. Sehingga Thor mula berubah apabila gagal untuk keluarkan hammernya yang ada pada busut. Tak silap dia menangis kot baru lah dapat kuasanya semula. Rasa menyesal kerana teringat kata-kata ayahnya. 



Masa nie Thor bukanlah Thor yang angkuh. Segala-galanya berubah lepas dia bertemu dengan Jane. The power of love katakan. Thor menyakinkan Heimdall, penjaga pintu Bifrost - pintu dunianya dan pintu ke Bumi. Selepas berjaya tewaskan raksasa yang dihantar oleh Loki, Thor pulang ke Asgard untuk uruskan si Loki. Semasa raksasa menyerang dan memusnahkan bandar, Thor offer dirinya untuk menyelamatkan orang, kerana sifat pengorbanan hammer Mjolnir pulang kepadanya dan Thor mendapat kuasanya semula. 



Thor berusaha mengeluarkan hammernya

Kesian tengok scene ni nampak sangat Thor sudah menyesal

Thor berhubung dengan penjaga pintu Asgard, Heimdall akan dengar dan lihat apa jadi di Bumi

Heimdall akan selalu jadi mata-mata Thor tengok keadaan Jane di Bumi


Di Asgard, Loki mengkhianat dan membunuh Laufey. Semasa Loki tengah dalam keadaan tak sihat kerana rindukan anakknya. Thor tiba di Asgard dan berlawan dengan Loki sebelum memusnahkan Jambatan Bifrost untuk halang rancangan Loki. Odin terjaga dan menghalang 2 beradik yang ketika itu jambatan telah runtuh dan Loki jatuh apabila Odin menolak rancangannya untuk menjadi Raja. Thor mengaku kepada Odin, dia tak bersedia untuk menjadi raja sementara di Bumi, Jane dan teamnya membuat penyelidikan cara untuk membuka portal untuk ke Asgard.



Oke lah, filem ini guna teknologi 3D. Kami berempat yang tak tengok dalam 3D pun dah rasa macam 3D. Memang dasat pengembaraan Thor. Plus nak puji sound effect untuk filem nie yang memang superb macam cerita Transformers. Aksi pertempuran yang unik sebab pakai hammer. Antara daya penarik dalam filem nie. Jarang benar rasanya tengok orang lawan pakai hammer, busuk-busuk pun pakai pedang, panah, kapak, ni pakai hammer so unik. Tak sabar nak tengok part 2 pulak. Nak tengok macam mana Asgard sejak ketiadaan Thor dan apa nasib Loki. 


Sweetnya sebelum Thor pulang ke Asgard


Babak sebelum Thor balik ke Asgard, dia cakap kat Jane yang dia akan kembali semula untuk mengambil Jane. Wehoo ~~ Rating aku untuk filem nie 4/5 bintang :) Jom bergaduh guna Hammer!! Tak sabar nak tengok Thor part 2 pulak. Bila agaknya akan ditayangkan. Kita tunggu dan lihat.




Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com