30 Dec 2010

Apa Yang Lelaki Mahu Dari Gf Mereka?

Girls yang baru dalam dunia percintaan selalu tak tahu bf diorang nak. lelaki nie suma nak tunggu kawin & dapat melakukan hubungan seks je ke atau lebih dari tu? maybe input nie bole buat aku expect dari bf sendiri.




Teman
lelaki tu mahu girlfriendnya jadi teman. maybe lelaki tu bole tinggal rakan2 demi kekasih hati pada bila2 masa terutama dapat keluar bersama. lelaki tu dapat lihat kekasihnya bukan setakat kekasih tapi sebagai kawan rapat. 

Tempat Mengadu
lelaki ada perasaan & emosi. disebalik kegagahan diorang, ada kelembutan pada hati diorang. bagus setakat nie bf senang nak buka cerita & mengadu. kena banyak dorongan. ego sentiasa jadi penghalang tapi kekasih yang baik selalu tau macam mana nak buat. ingat, sekeras-keras lelaki, dalam hati diorang ada taman. 

Teman berborak
lagi best kalo kita bebas berbincang tentang topik kegemaran dengan bf sendiri. bole tahu ape yang bf korang suka. 

Penasihat peribadi/PA
silap besar kalo perempuan kadang2 terima je bulat2 apa yang bf diorang buat/plan. contohnya:

Boyfriend: I nak buat something la you..bla bla bla..(explain panjang2)
Cik awek: Oklah you. Suka hati you, I ikut je..
Teeett.. Salah tu. Kalo mamat tu dah cerita panjang lebar mestilah dia nak pendapat korang walaupun dia tak cakap. lagi 1 bila dah explain panjang2, awek cakap ‘ok’. Oh tidak! Benda nie selalu jadi dalam SMS & memang annoying (aku mengaku selalu macam nie).

p/s: ape yang aku mengarut kat atas nie betol2 sebijik kene muka


23 Dec 2010

Kenapa Cik Adik Suka Nangis?



Knapa pompuan suka nangis? sedangkan lelaki susah nk tngok diorg nangis..memang pelik tp itulah kenyataannya. maybe ade sebab pompuan nangis takkan la suka2 ati nk nangis tp ada gak yg pura2 nangis guna eye mo, ada ke? sensitif & mudah trsentuh! itulah sebabnya..nape pompuan suka nangis. kalo pompuan dh nangis, baik teliti btul2 apa yg dah brlaku..itu sirius namanye..tapi bkan semua pompuan macam tu sebab mreka skrg smakin tabah. aku pun kalo bole xnk nangis dpan orang trmasuk nangis depan bf, rasa malu sangat. kalo nk nangis pun biar la sorang2 je. 




lelaki nie..hatinya keras ckit tp pompuan lain. kdang2 keras kdang2 lembut bak sutera.. :) maybe lelaki anggap sesuatu benda tu tak sirius tp pd pompuan lain so lelaki kene la prihatin kalo pompuan nangis xkira la ibu, kakak, adik or gf diorg. pompuan nangis mesti ada something..kan hati lainlain. tp pelik la ada pompuan tngok cete hindustan pun bole nangis, tapi 1 je yg aku nk tahu knapa pengantin pompuan suka nangis time akad nikah?? yela tngok cousin aku sume mcm tu tp sampai skrg aku xdapat jwapannya. apepun lelaki sama jgak, dia akan nangis bila ditinggalkan pompuan yg dia sayangi..kuang3x..anyway pompuan mudah mngalirkan air mata sebab itu sifat yg Allah bg.


p/s: slalu nangis pun bole bwt mata oooo, so ati2 la..nanti jd mcm kassim selamat plak..


3 Dec 2010

Sombong?


Dalam hidup aku nie mane2 aku pegi mesti ade suara2 yang cakap aku sombong. Aku tak kisah sangat dengan ape orang kata, tak luak duit satu sen pun cume aku tak berape minat dengan sikap orang Melayu yang suke sangat jage tepi kain orang & melabel orang sesuka hati, kutuk sane sini. Ok la, rasenye sume orang macam tu. 



Cerita pasal diri aku sikit, aku nie jenis suke buat hal sendiri. Aku pergi mane2 sorang pun boley tak perlu berteman kecuali kalo bf teman. Aku memang slow sikit kalo nak kawan dengan orang yang baru kenal sebab tak brape kenal lagi tapi bile dah lame kenal aku, mereka akan nampak perbezaan tu. Jadi aku memang tak suke kalo orang yang tak kenal label aku ikut sedap mulut je, lebih2 lagi kata aku nie sombong. aku rase orang sombong nie jenis yang tak mesra dengan orang. bile orang tu tegur die buat2 tak kenal. pernah banyak kali aku senyum kat orang tu tapi mereka tak membalas senyuman aku jadi sekarang aku bertukar jadi sombong sekejap maksudnye biar orang senyum kat aku dulu baru aku senyum kat mereka balik.

Tapi suke hati korang la nak cakap ape. aku memang macam nie, muke je nampak sombong tapi bile dah kenal ok je. nak pesan bile nak mengata pasal orang lain tu, eloklah cermin diri dulu. Kurang sikit dosa tu.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com