22 Jan 2011

Tak Nak Besar


Aku tak mahu jadi dewasa.
dulu, aku nak cepat2 jadi dewasa.
Bole pakai kasut tumit tinggi.
Bole melaram, makeup muke.
Bole cepat keje, dapat duit sendiri. sebab ade cita2 nak jadi pramugari.
Bole pegi mane2 aku suka.
Bole ade kete sendiri.
Bole balik rumah lewat malam.
Bole bercinta dapat kuar dengan boyfriend & kawin.
Banyak benda bole buat kalo dah besar nie.


Tak Nak Besar


Lame2, baru aku perasan..
Aku dah tak baca komik tapi baca majalah cosmopolitan.
Aku dah tak main masak2 tapi masak betul2.
Aku dah hampir dapatkan kunci 21.
Aku dah bole mengundi.
Kawin pun bole kalo aku nak.
Aku ingatkan best jadi dewasa nie.
Bole buat keputusan sendiri.
Aku bukan budak hingusan lagi tapi mahasiswi.
Dulu aku buat karangan tapi sekarang kene buat essay bukan main susah tajuknya.
Dulu aku mintak mak beli laptop sebab nak main games tapi sekarang beli laptop 
untuk buat assignment dan macam2.
Rupa-rupanya..
Jadi dewasa nie kena matang, kena professional.
Banyak tanggungjawab.
Banyak masalah, lagi banyak dari mase kecik2 dulu.
Banyak pakai duit.
Banyak hati kena jaga.
Tak boleh emosional tak bertempat.
Kena buat keputusan, keputusan, keputusan dan keputusan.
Kena kawan dengan semua orang, biarpun orang tu tak suka kita.
And banyak lagi laa kena,kena,kena dan kena..



21 Jan 2011

Kek Fondant



Kek orang kaya kawin..cantik kan
of coz nampak cantik, mahal, makan sekali terus jadi gemok..haha 
mesti korang pernah dengar kek pondan fondant. ala kalau dalam Nona, segmen orang kawin tu selalu tunjuk orang kaya kawin potong kek nie.
Agakagak apa rase kek nie erk? nampak cantik tapi bila aku makan tak sedap pun.
aku makan kek pondan nie pun time sepupu aku kawin haritu.
kalau tak sedap, buang duit jela beli kek nie mase kawin.


p/s: makan cup cake suda, save bajet itu la the meaning of BIL .. belanja ikut limit

13 Jan 2011

Nak Jadi Doktor Cinta ❤


Nak jadi Doktor Love kejap boleh tak? pleaseee. Eleh kalo tak bagi pun aku nak jugak. Tak kira. Aku sebenarnya nak tahu ape pendapat korang tentang bercinta semasa belajar? sebabnye ade jugak kebaikan & keburukannye. Kalo dah same kelas macam mane nak handle sume bende kalo gado pulak sampai nak break pastu mesti ganggu emosi & study kan. T___T  Maksudnye bukan time tengah study tu bercinta lahh -___-" tapi kite study samesame dengan kekasih hati tapi kankan cinta mase kat kolej orang panggil ape ye? cinta sampai ke pelamin kot. Pandaipandai je aku nie. Kalo cinta mase skola tu cinta monyet kan. Disebabkan pointer OK, aku still lagi dalam kelas yang same DIM 0201 dengan boyfie sekali. 

Dah macam pre-wedding Nina dan Azrie pulak

Sekarang aku makin busy, kelas sampai ke petang dengan assignment yang mula menimbun, kelas lain takde lagi maybe sebab aku duduk kelas dekan kot. Apepun aku harap sem nie nak naikkan pointer & bole study samesame dengan syg aku tapi kitorang tak dating dalam kelas tau. So aku nak suggest kat sesape yang still lagi study & single, sedang di ngorat ke belom ke, sila jangan cuba bercinta. Kawan je dulu bukannya ape takot tak kuat semangat je. Lagipun kite bukan nak kawen tahun depan pon. Yelayela buat yang tengah study tapi bercinta macam aku nie sila jaga pasangan elokelok. Aayangi, jaga & hargailah dia. Ecece. Siapa yang pasangan dia tak jaga elokelok cepat report kat aku. Biar aku babap dia. Hehe. Okay take care sume. Nak update blog pon tak sempat. Byebye :)


4 Jan 2011

Result Dah Keluar :)


Akhirnya dapat jugak aku tengok result untuk sem nie, punye lame tunggu result kuar disebabkan masalah komputer. Tangan nie jangan cakap terketar2 bile bukak je website & Alhamdulillah, aku pass sume subjek dengan pointer 3.32 CGPA. Senyum sampai ke telinga, memang gembira sangat bile dapat tau bf pun dapat pointer lebih kurang same. So, jawabnye aku 1 kelas dengan die (lepas nie tak bole nak gatal2 lagi). Tak siasia aku study sampai pagi. mak ayah cool je. esok dah nak balik, luse daftar pulak, bole aku tengok result puaspuas, bole lompatlompat, gedik sane sini. 10 jan bermulenya kelas, kene la ade semangat baru. no more malasmalas. mase daftar pulak kene ade 2 benda penting, slip pendaftaran sem 2 dengan kad matrix. kalo takde jawabnye aku tak dibenarkan daftar. ini senarai subjek untuk sem baru, nak PASS jugak:


IMM 1120 - Introduction to Digital Technologies and Multimedia
IMM 1123 - Introduction to Multimedia Development
MPW 1133 - Pengajian Malaysia (sejarah?)
IMM 2411 - Introduction to Database
IMM 1121 - Digital Photomedia
IMM 1211 - Statistics


Please jangan tengok sangat muke aku tu. Bole buta

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com