16 May 2014

Liebster Award 2 by Aimi Syafiqah




Salam Reader..


Apa nak di kato.. Last2 terkena tag lagi, ingatkan 1 rupanya 2. haaa amekaw! Sebelum tu dah kena tag dengan Ai Syah, entry di sini. Kali ini di tag oleh cik Aimi Syafiqah. Macam tau2 je kan tak nak kena tag :)




1. Assalamualaikum.

Kena la jawab balik Waalaikumussalam Cik Aimi.


2. Nama blog apa?

Nama blog ada macam2 tapi buat masa sekarang masih lagi guna Nina Life Stories.  


3. Cerita sikit nama blog tu bersempena apa?

Kalau nak cerita memang panjang. Nak tau lebih boleh baca sini.


4. Still study? Kalau ya, dekat mana?

Dah habis study, dan tengah planning nak buat PJJ (pengajian jarak jauh). In Shaa Allah.




5. Kalau ada dua pilihan, selalu buat macam mana untuk menentukan?

Selalunya baling dadu je *ok tipu. Hihi.. Memang payah nak buat pilihan, kena tanya pendapat mak ayah dulu, kawan2. Fikir masak sebelum buat keputusan.


6. Do you believe that everyone deserve a second chance?

Yes, i do. 


7. Kalau ya, kenapa? Kalau tak pun, kenapa? (refer soalan 6)

Kita bagi peluang ke 2 kat seseorang tu dan tengok dalam jangka masa tertentu, kalau dia berubah, itu bagus tapi kalau still tak berubah, memang malas nak ambil kisah. Hoho..


8. What is your dream?

Nak kahwin, ada family sendiri dan dapat pergi ke Makkah. Teringin juga nak melancong ke negara2 Islam sebab ada makanan halal. Hehe.. 


9. Time betul betul down, apa yang akan anda fikir untuk tak berputus asa?

Istighfar banyak2.. try untuk cuba bangun dari masalah. Kalau kita sendiri tak fikir cara 'give up' tu macam mana nak  kembali ceria kan?


10. Pernah rasa terlampau kecewa tak dengan seorang insan yang bernama sahabat? Best friend especially.

Tak ingat la pulak. Kalau dia 'sahabat' tapi lama kelamaan semakin melupakan kita, just go on tapi jangan bila susah cari kita semula. Buat masa sekarang semua bestfriend still berhubung cuma masing2 stay jauh. Tak dapat nak jumpa. Setahun pun belum tentu. Sedih kan :)


11. What do you think of my blog? *Balik balik soalan ni jugak yang ditanya*

I think your blog already nice miss Aimi. Sentiasa up to date, kemas. 


Itu jelah jawapan2 nya. Tak tag blogger2 lain sebab ada lagi 2 tag. Muahahaha. Gua terkena lagi !!

11 comments:

Aimi Syafiqah said...

Hahaha. Thank you sebab sudi jawab sayang^^

RDZ Z said...

Morning dear...part kena tag memang terkena ya...he..he

Kakzakie said...

Sana-sini dgn segmen ini Nina.
Puas kakak membaca dpt tahu sikit sebanyak tentang teman-teman kita kan...

n O e s u h a i m i said...

selamat ber"liebster" nina.. :)..nak kahwin yer..insyaAllah..cari calon cepat2.. :)

Sis Vee said...

nasib baik niena tak tag sape2 ... hehehee

Nanie said...

Haa... jawab jangan tak jawab... KN dah selesaikan 3 sekaligus! hehe

hainom OKje said...

Ohhh nina pun join jugak yeh.... best apa main jawab tanya soklan ni hehe...
Bilalah dapat tengok Nina kawen agaknya....huhu

Syida Rasyidah said...

HEHEH baling dadu yg tak tahan tu!cantik nya blog, warna ungu...

Eiqa Almond said...

saya suka tengok kawan saya nina nie kena tag..
Tag la nina banyak2x ye kawan2x yg lain, khikhihh :P

Khai♥Rin : anies said...

jom kite g umrah sm2

Yun Sing said...

Ni baling dadu.. saya baling duit syiling xD

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com