14 May 2014

The Liebster Award by Ai Syah




Salam Readers..


Sebenarnya dah tak tau nak mengarut apa dalam blog ni, suddenly terbaca komen Ai Syah. Ingatkan takda siapa nak tag. Rupanya terkena tag jugak. Hehe.. Jadi meh nak jawab segala soalan yang di beri. Dah macam jawab soalan subjektif je. First time kena tag ni :)


Click for more info about The Liebster Award



Soalannya adalah :


1. Definisi 'HIDUP' bagi anda .

HIDUP boleh dikategorikan dalam banyak cara, hidup seseorang manusia kalau tak ada hala tuju memang tak lengkap, hidup untuk cari pahala, buat baik sesama orang, menikmati gaya hidup sihat or etc.


2. Apa matlamat hidup yang anda nak capai ?

Dapat balas segala budi mak ayah, walaupun aku tau budi diorang tak dapat nak dibalas dengan wang ringgit. Nak berjaya dalam kerjaya yang diminati dan berharap dapat sambung study lagi menggunakan duit sendiri.


3. Apa matlamat hidup yang telah tercapai ?

Dah dapat kerja dan dapat simpan duit untuk masa depan. Itu je buat masa sekarang.


4. Apa yang anda buat untuk capai matlamat tu ?

Kena berusaha, itu yang penting kalau kita nak capai matlamat. Biasa la sebelum dapat kerja tu kena tanam anggur kat rumah. Hehe..


5. Kerja paling gila dalam hidup ?

Tak tidur selama 24 jam semata-mata nak siapkan final year project dan paling gila plus berani ialah sanggup naik moto dari Ipoh ke Penang semata-mata nak ambil lappy dan balik ke Ipoh pula. Gila sebab nak pegi kursus. 


6. Sumber inspirasi anda selain mak ayah , adik beradik . Kenapa ?

Ahli keluarga, bila tengok kejayaan diorang secara tak langsung kita pun nak ikut jejak langkah. Orang sekeliling pun boleh dijadikan role model.


7. Kisah yang paling sedih dan buat anda down sangat2 ?

Bila masalah datang bertimpa-timpa dan family jauh. Paling sedih bila ada sorang lecturer FAILkan subjek dia. Serius down sangat sebab kawan cerita bukan2 pasal kita. 


8. Apa yang anda buat untuk kembali ceria ?

Bertenang, ingat orang2 yang tersayang, selawat dan In Shaa Allah akan kembali normal. Tak suka serabutkan kepala. 


9. Favourite quote ?

Keep calm and syok sendiri! Haha


10. Pandangan tentang blog ni ?

Blog ecah simple dan loading cepat je. Tak perlu tambah widget lagi. 


11. Pernah tak rasa menyampah dengan penulisan aku ? [haaa!! Jujur . ] . hehe .

Tak terfikir sebab penulisan dalam blog tak guna ayat steriotype gituw. Senang nak faham :) Keep it up !


Oke itu je kot, nak tag blogger lain rasanya semua dah kena tag. Hehe...

11 comments:

Pha Is said...

kena tag jugak dengan ai syah.. susah giler nk jawab soalan dia kan..? nk kena pikir panjang, terutama bab "hidup" tu.. hahaa

reenapple said...

Tak kena tag pun lagi.,.. kakakaak

RDZ Z said...

Singgah pagi disini..

Sis Vee said...

mmg keje gila tuh naik moto drp ipoh ke penang pastu balik semula ... terbaiklah .

RDZ Z said...

Soalan last tu never-never kan nina..

Zuhaira Nasrin said...

salam.anda di tag http://eyranasrin.blogspot.com/2014/05/liebster-award-3-kak-leyla-nurjatiey.html

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Jawapan ringkas dan padat, boleh kenali satu sama lain :)

Yun Sing said...

Owh.. dah kena tag ke.. takpe saya dah tag pun :p

Ai Syah said...

hehe . Terima kasih sebab jawab . =) .

2-sy pun ada matlamat ni walaupun sy tau matlamat ni xkan tercapai sebab jasa mak ayah takkan terbalas walaupun yang kita buat . tapi usaha ke arah tu memang perlu selalu .=)

5- woo . naik motor . haha . berani betul .hehe .

9- nice quote! like3... >.<

10 & 11- hehe . =)

overall, nice answer . ^_^

Aisy Nasiha said...

Wah.. ni kebanyakan soalan best ni..

hainom OKje said...

Nina ni mmg femes ni....sebab tu banyak dpt award...

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com