25 January 2011

Kutu Kolej


Aku nk cete 1 bende tapi akan menyentuh hati orang2 yg tertentu. lantak la kalo nk terasa pun sebab aku cakap bende yg betul. 1 sikap orang melayu yg aku tak suke ialah melepak pastu tngok orang lalu lalang then mengata. kt kolej aku berlambak tapi tak dapat nk dikenalpasti ciriciri orang nie. aku gelarkan diorang kutu kolej. jadi kutu nie bukan ade faedah pun sebab asyik mengata orang tapi diri sendiri ade tengok ke? mesti takkan. kadang2 tu buat aku panas jugak kalo lepak dekat kutu nie pastu member lalu dengan pakwe die pastu dengar diorang kutuk ape? "Nape la R bole couple dengan mamat tu, dala gemok sebab R ade kete jd M mesti la nak awek yg ade kete & bla..bla". kutukutu nie tak tahu yg diorang kutuk tu member aku. aku kalo nk kawan dengan seseorang tu aku akan tengok dulu perilaku, dr segi pakaian, bahasa sama ada sopan ataupun kasar tak bermakna aku nie memilih kawan. bile aku tengok kutu nie aku perasan peribadi diorang iaitu tak sedar diri! maybe aku pun diorang kutuk gak sebabnye bf aku nie bole dikatakan tinggi, tegap & gemok cikit. aku bukan nk puji bf sendiri tp aku confirm termasuk dalam cete kutukutu nie. sebab bile aku jalan depan kutu nie diorang pandang pelik je. so, harap2 diorang nie insaf la ye, kalo datang kolej setakat nk mengutuk orang baik tak payah, buat habis duit mara dengan ptptn je. bagi diri aku pulak aku takde mase nk lepak kt kolej sebab kelas sampai 5.30 ptg.

p/s: bf gemok pun aku sayang die. kepada kutu kalo nk kutuk, kutuk biar berpada-pada.

7 comments:

masturazakariah.blogspot.com said...

Nina ~ wat tak taw ja kat depaa.. kalau dah penat depan stop lah . hehe :)
asl kn kite bahagie kan kan :P mas pon bhgie :P lalalalla

:mikaomei: said...

tau tape. ak panas betol tadi dengan kutu kutu 2. ak rase kalo ak kene gak nanti memang ta da maaf la. komfim ak akan wat dyorang top mulot punye. senior minior ingat ak takot. nak ak hormat senior tengok lah dulu. senior hormat junior baru ak hormat diorang.

pete said...

sy budak baik.
xwat benda2 cmtu.hehe

De Mois said...

Kalau dah kutu, kutuk jela kerjanya. Hehe..2 belom kira yang main siol2 awek lagi 2

Merevolusikan hidup dengan SuaraSendiri

Amanina Sofea said...

Mas: yela mlas la nk lyan kutu nie..
senior plak 2..
nina sngat2 bhagia mas.. :P
hehe

Amanina Sofea said...

Ika: yela ade ke ckp kt is mcm tu..
kutu mulut laser, dala gemok..
kutuk dpan2 plak tu..huh!

Amanina Sofea said...

De Mois: tahu xpe..
sbb 2 sye pnggil diorg kutu..
yg main siol2 awek tu lg la mcm hampeh, meluat..

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com