20 Jun 2022

Aroma Eatery Cafe Sedap Di Penang

 Assalamualaikum Readers


Aroma Eatery Cafe Sedap Di Penang | Tempat Makan Sedap Di Penang | Penangan blogger Alia celebrate birthday hubbynya di sini. Nampak makanan tempting terus ajak hubby dinner sebab kami setiap kali keluar makan mesti pening nak makan apa, nak makan kat mana 🤣😂 Restoran bermenukan western dan Malay cuisine.


Makan Sedap Di Aroma Eatery, Penang

Nasi Lemak Pandan with Pandan Chicken - RM 20 (pilihan Nina)
- Creamy Coconut Rice served with Boiled Egg, Cucumber, Rempeyek, Anchovies with Peanuts & Sambal

Mac & Cheese - RM 22 (untuk Harraz)
- Macaroni cooked and baked with Chicken Ham and Creamy Cheese Sauce. Sangat-sangat creamy dan sedap!


Fish & Chips - RM 22 (untuk Mak Tok)



Rupa-rupanya selama ni kami lalu depan resto ni tapi ingatkan non-halal jadi tak ambik port. Dah setahun lebih restoran ni beroperasi. Memula sebelum masuk tu tengok IG dulu, bila ada tanda halal baru onzzzz 💨💨 Bila publish entri ni baru perasan gambar air tak ambil. Hahadoii. Nina order passion fruit - RM 10. Sedap betoi sebab guna buah asli. 




Bila pertama kali jejakkan kaki dalam resto ni, cantiknya deco dan interior dalaman yang ala garden. Pandai owner susun atur, makanan pun sedap. Sesuai untuk sebarang occasion. Waktu yang sesuai untuk datang walk in antara 8.30-9.00 malam, selepas dari itu dah penuh meja. Kami datang pukul 9.00 pun ada 3 meja dah terisi, yang lain reserved.



Waze saja!


6 comments:

  1. Memang nampak sangat sedap!
    Suasananya pun nampak tenang, nyaman dan bersih.

    ReplyDelete
  2. Nyum.. Nampak sedap la Nina. Pandan chicken I loike

    ReplyDelete
  3. Hehehhe sedap kan... Lama xmakan sini... Nnt nak bawak anak2 makan sini lagi

    ReplyDelete
  4. Presentation menu dia menarik. Dekorasi resto pun cantik dan selesa.

    ReplyDelete
  5. Deko cafe dia nampak menarik dan best.. Makanan pun nampak sedap..

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com