29 Jul 2013

Keranamu Kuih Samperit

Assalammualaikum.


Harini dah masuk hari ke 20 kita berpuasa. Harini juga diberi dugaan pabila start buat biskut raya. Luka sana luka sini. Huwaa pedih sangat T_____T . Hari jumaat lepas, aku bangun dalam keadaan mamai, bangun terus tuju ke pintu yang separuh terbuka, apa lagi dahi nie sedap terhantuk di pintu. Hadoii.. sambil gosok-gosok dahi terus sambung tidur semula. Pagi nie baru rasa benjolan di dahi. Dah macam ikan Flower Horn. Baru tergedik-gedik tuam dahi. 



Itu satu hal, lepas my mum TER-pecahkan mangkuk kesayangan aku. Huuu sedih tengok kaca pecah berderai lepas tu yang best kaki terkena kaca. Alih-alih buat biskut pulak, excited punya pasal nak buat samperit, ibu jari termasuk di celah hujung acuan samperit ada juga orang panggil biskut dahlia. Maka tersepit ibu jariku. Nasib baik darah tak terkena adunan kalau tidak tak pasal-pasal orang yang makan biskut tu jadi Vampire. Hoho.. Petang nanti mesti rasa uummphh bila luka terkena air. Tak apa itu semua dugaan dan luka penghapus dosa-dosa kecil. Oke la nak sambung buat Biskut Madu 3 pulak -______-"



Diminta jangan pandang lama-lama nanti batal puasa. Hehe
Diberi nama Samperit Kristal, apakan daya tak dapat nak makan sekarang. Sob.. sob


43 comments:

  1. sedapnyer..nyum...

    ReplyDelete
  2. cantik la nina combination tu..da mcm lambang negeri kedah la plak hehehe


    p/s CHECK EMAIL YE! URGENT!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. saja thn nie combine 2 kaler pulak.

      dh check! :)

      Delete
  3. pandai nina buat! elok je bentuk bunganya tu.
    cantik pulak warnanya.
    akak mmg surrender biskut2 ni, tak rajin. Kalau kek rajinlah sbb tak payah buat benda kecik2 gini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. bolah la. sampai luka jari..
      ohh..kek pun minat buat

      Delete
  4. Nina... kalau kakak ni panggil kuih dahlia. Samprit tu yg panjang macam sejadah tu baru kakak panggil samprit. Tapi memang betul dohnya sama...

    ReplyDelete
  5. cantik biskut tu =) he3..mcam2 dugaan ye..sbar jelh..

    ReplyDelete
  6. dalam sehari berlaku kemalangan kecil...banyak tu...

    ReplyDelete
  7. Ujian nak buat biskut raya. Heee

    ReplyDelete
  8. huhuhu...nak tempah leh???

    ReplyDelete
  9. sedap biskut nie. kite pon suka makan. tp Anys pggil biskut dahlia. mihmih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapkan..area utara pnggil samperit. hehehe

      Delete
  10. halamak..pepagi dah tegodanya dgn biskut raya madu tiga ni..

    ReplyDelete
  11. alaa, dah terpandang lama niee, ahhaaa
    hahaa kesian pg2x dah ada benjol2x.. :P
    Mse ckap luka tu kena air..
    errrkkk, okay eiqa dekat sini pun terasa sekali pedihnyaa >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. batal puasa nanti.. hahaha
      tulah benjol sikit je.

      sgt pedih bila kena air..huuu

      Delete
  12. comel aje..salah satu biscuit yang kita orang tak pernah miss buat sebab simple and senang nak buat..last two week ada buat sikit..tapi dah habis..makan sendiri..he..he.

    ReplyDelete
    Replies
    1. comelkan biskut nie. Yelah, senang nk buat.
      ini pun tinggal nk bagi utk saudara je.

      Delete
  13. macam maam dugaan hari ni ye...tapi tak pe, hasilnya lawa semperit tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dugaan macam2..nasib baik menjadi jugak. hehe

      Delete
  14. Assalamualaikum. sodapnyaaa. rajin buat biskut ya. hehehehe salam perkenalan daripada sheila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam.. boleh la tahan rajin tu. hehehe
      salam perkenalan juga dr nina :)

      Delete
  15. alahai kesiannya..sampai terhantuk pintu..
    rajin nina buat kuih..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. berjalan dlm mamai jd begitu lah..
      boleh la..hehe :)

      Delete
  16. Aloloo ciannyee. Macam2 dugaan bulan puasa ni. Hee~ ^^

    ReplyDelete
  17. Waa.. takpe, bukan hari-hari bernasib malang.. pernah kena juga.. satu pakej dalam sehari..

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com