9 November 2014

Walk For Sight & Sound 2014


Salam Readers..


Firstly, syukur kita dilahirkan sempurna. Alhamdulillah boleh melihat dan mendengar. Dalam jangka masa setahun baru aku perasan company banyak buat aktiviti untuk pekerja dan join bermacam charity yang dianjurkan oleh NGO sekitar Georgetown. Sebelum ni, dapat join hiking dan harini berjalan bersama orang2 buta dan pekak.



Walk for Sight and Sound 2014


Penyertaan free untuk 50 orang tapi yang join tak sampai 20 orang. Yelah siapa sudi berjalan bersama OKU. Tak kisah janji kami yang join dapat baju yang diterbangkan dari Amerika Latin. Seronok sangat dan rasa nak join lagi tahun depan! Semua dah addicted dengan ZUMBA. Rahsianya hanya Yun Sing yang tau :)




Mattel T-Shirt



Walk for Sight & Sound diadakan setiap tahun dan peserta kena ada partner untuk menjadi buta dan memimpin si buta. Aku volunteer nak jadi "si buta" dan Kak Lina (Intern) yang memimpin. Lawak betul buta2 pun boleh potong orang dan ikut belakang budak2 St George's Girls School, Penang. Tabik dengan Yun Sing yang meniup flute.


Acara dimulakan dengan Zumba, perasmian dari Gabenor Penang dan peserta memakai blindfolds or earplug berjalan sepanjang 3.8KM diiringi band. Banyak juga company yang join termasuk Kolej Kejururawatan Pulau Pinang. Meh layan gambar charity dari Buletin Mutiara dan fon samseng. 




Zati dah siap pakai blindfolds tapi bukan dia jadi buta. Hihi


Kalau dah berzumba depan stage harus lah masuk berita. Aku (anak panah)

Yang bertanda semuanya 1 company. Baju Maroon company lain. 

Bersedia untuk berjalan !

Dirasmikan

OKU memakai baju T biru muda

St George's Girl School Band ! Mana YS?

Ala kite tak keluar lagi. Sob.. sob


Dah habis acara, sebelum masuk ke padang dah siap sedia orang beri certificate. Masing2 berdiri di tepi jalan. Geng2 lain semua berehat di tepi stage bersama group band. Hanya separuh berehat di bawah pokok termasuk aku. Terfikir juga kemungkinan Yun Sing ada sekali dalam band tu tapi hati tak tergerak nak whatsapp atau lepak dengan geng di padang.


Dimanakah YS? Suka tengok band ni. Kiut

Anak panah ! Tett.. Menunggu lucky draw


Masa budak2 band tengah keluar nak balik tu baru whatsapp dengan YS. Memang sah dia ada sekali. Asal tak tegur. Kalau tak, boleh selfie sekali memandangkan dia nampak geng2 Mattel sibuk selfie kat stage T_____T 


Goodie bag ! Macam2 ado

Certificate


Penantian satu seksaan, dengan perut meragam mintak makan. Akhirnya dapat juga lucky draw. Banyak kawan sekerja. Tak terjangka. Bagus dapat bercharity bersama orang2 Penang Deaf Association dan St. Nicholas Home :)  


Sunday Hi-Tea for 2 persons @ The Bungalow, Ferringhi

12 comments:

Belog Santai said...

Seronoknya Nina....zumba lagi..mesti bestkan..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Salute pada yang bagi komitmen.

Kakzakie said...

Riadah yg penuh makna dan memberi manfaat tak mengira upaya dan bangsa. Tahniah dari kakak sebab dpt turut serta majlis seperti ini..

Scha Nazri said...

ohh, rapat dengan YS ek. hehe. Bestnya join program nii.

aRz MoHa said...

tak tahu pun.

Kathy R'bain said...

banyaknya makanan dalm goodie tu..

aRzMoHa said...

blogger penang rupanya..samala kita

Puteri Wanita said...

20 orang je yang join. sikitnya. promosi kurang kot.

apepun tahniah.. sbb join. sbb dpt sijil. sbb dpt kupon hi-tea :)

jemput join > http://buatwanita.blogspot.com/2014/10/segmen-buatwanitablogspotcom-mencari.html

Aisy Nasiha said...

Wah.. aktiviti yang cukup bagus ni. Tahniaj nina sebab sertai..

Hikayat Seorang Budak said...

seronoknya ada event macam ni. teringin nak join tapi kat tempat aku macam xde je.

Khai♥Rin : anies said...

hi tea ngan sy bleh x? hehehehe

Farrah MF said...

Bagusnya Nina berpeluang sertai aktiviti begini. Secara tak langsung kita belajar jadi empati.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com