7 December 2014

Balut Hadiah Pun Nak Kedekut


Salam Readers..

Kede la kak nina ni kan. Memandangkan harga minyak naik ditambah perlaksanaan GST tahun hadapan maka kitaran simpanan kewangan pun akan semakin ke laut. Ye diulang ke laut lepas. Nasib baik buat loan ASB potong gaji setiap bulan. Fuhhh legaaa..


Ada makna disebalik fridge magnet tu dengan birthday girl


Kedekut bukan sebarangan tau, kedekut berpada-pada je. Takda la hingga ikut perangai si Haji Bakhil dalam cerita P. Ramlee tu. Al-kisah menjadi begini disebabkan malas nak beli pembalut hadiah plus kertas A3 di ofis yang banyak dah jadi recycle paper maka datangnya idea bernas ni. Hihi.. Print corak abstrak lepas tu balut. Orang bukan nak pembalut pun tapi nak hadiah je kan. Okbai..  


A3 paper menjadi pembalut hadiah

Hadiah yang dikongsi bersama birthday boy


p/s: Nampak kedekut tu sebab printer memang takda color. Huhu 

11 comments:

Khai♥Rin : anies said...

Cantik jg

Aisy Nasiha said...

Haha.. tak kisah la mahal ke murah ke.. asalkan ingatan ikhlas ni kira bagus sangat dah ni.. nampak kreatif juga bungkusan ni..

Papaglamz said...

7 magik menjemput rezeki

Assalamualaikum

Selamat malam semua. Harap-harapnye semua sihat. Insyallah. Kita sebagai manusia haruslah sentiasa bersyukur dengan segala macam nikmat yang telah diberi oleh Allah kan? Namun tahukah anda sebenarnya sangat mudah untuk menjemput rezeki ni.

Baca lagi.....

http://www.papaglamz.com/2014/12/7-magik-menjemput-rezeki.html?m=1

Farah said...

Sekarang ni saya banyak terjumpa fridge magnet macam tu.

Deanna Morni said...

hahahaha...kira jimat perrr...yg penting selamatkan bumi...

Time Traveller said...

Membalut menjadi lebih riang dan ceria hahah :D

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Cantik gak tu... Yang penting hati kan...

Puteri Wanita said...

kreatifnya dia. tapi kalau kat rumah ni, print lagi mahal dari beli wrapper :)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Rajin jugak tu siap print.
Akak tak pernah bagi kad ucapan untuk pemenang. Malas..hehe.
Takde masa pun juga.

Farrah MF said...

Bagus2. Apa leh jimat kita jimat heheheh cantik je pembalut tu akak tengok :)

aswadz said...

ni bukan kedekut. ini bijak...

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com