9 July 2015

Tutorial Tudung Bawal Ruffle Raya


Salam Readers..


Tutorial Tudung Ruffle Raya | Bawal Ruffle memang nampak cantik sangat kalau di pakai pagi raya. Serius nak follow step by step tudung yang digayakan walaupun aku pakai tudung bawal Mumu Scarves. Hehe.. Tudung bawal Ruffle yang terkenal dengan rendanya yang beralun / berombak. Suka pakai tapi design yang cantik mesti sold out. Meh tengok cara pakai untuk hari lebaran, tak lupa juga tutorial shawl gaya Uqasha Senrose klik 'sini' :)


#1

Tudung Ruffle Tutorial

1. Lipat tudung menjadi segi tiga.

2. Letakkan tudung di atas kepala. Pastikan tudung sebelah panjang sebelah pendek.

3. Pinkan tudung dibawah dagu.

4. Ambil tudung di bahagian panjang dan lilit dibelakang tudung.

5. Adjustkan kedudukan tudung

6. Bawa bucu ke depan.

7. Pinkan bagi kemas


#2


1. Lipat tudung menjadi segi tiga.

2. Letak atas kepala, pastikan tudung bahagian kiri dan kanan sama panjang.

3. Pinkan di bawah dagu.

4. Ambil bahagian dalam tudung kiri buka dan pinkan di bahu kanan.

5. Ambil tudung bahagian kanan dan pinkan ke bahu kiri.


#3


1.  Sarungkan tudung seperti gambar pertama.

2. Tarik tudung di bahagian panjang dan pinkan ke tepi telinga.

3. Bawa bahagian panjang ke sebelah kiri tudung dan lilit.

4. Pinkan tudung dan kemaskan.


#4



#5



#6



#7



#8



#9





Cantikkan model dan CEO Rufffle ni.

14 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Gaya no2 ngn no5 cantik la..tp malangnya akak xpandai pakai tudung ghope ni..hehe..

Dunia Zumal said...

Ada tutorial nie mudah la sikit nak pakai yer...

HeNRieTTa JoSe said...

menariknye...boleh buat idea raya nie...hehehe...thanks for the share...

aRz MoHa said...

ada tutorial mudahkan nak cantik cantik di pagi raya

Aisy Nasiha said...

Lawanya model ni.. hihi.. tudung pun lawa juga ni

Deanna Morni said...

waaa...chantekkkkk....suka tgk kaler2 tu semua hihih

zai zamree said...

lawa2 fesyen tudung lani tp akak x reti nk bgaya...wuuuuu

Pha Is said...

hamboi.. dia buat tutorial tudung pulak..
try la buat tutorial letak muka sendiri.. hehe

Jari Manis said...

cantik sbb modelnya sgt cantik

Farrah MF said...

Tengok orang buat senang jer,.dapat kat akak, belit..belit...terbelit! ;)

Kira Sakura said...

lawa yang style no #6 tu. nak tiru lah nanti ekekekekeke

Siti Yang Menaip said...

i pakai lilit2 biasa je you.. ni da macam retis.. hehe..

Puteri Wanita said...

cantikkan bila tengok org lain lilit ... bila sendiri yg lilit terasa cam tercekik lak :p

Anonymous said...

Informative article, exactly what I was looking for.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com