24 November 2015

Ke Kuala Lumpur Bersama Tersayang


Salam Readers..


Pengalaman ke Kuala Lumpur menaiki keretapi | Uhuk..uhuk..uhuk batuk gedik bila baca tajuk entri. Minum lah ubat batuk cap ibu dan anak. Harap tak rasa geli geleman, belom baca belum tahu. Ini pertama kali travel with someone that you love dengan ijin dari mak masing-masing. Sebelum ni tak pernah pon nak travel berdua dengan lelaki. Selalu dengan kawan girls dan mak risau kalau pi sorang diri.


Tiket keretapi Sungai Petani ke Kuala Lumpur 


Ini pengalaman baru buat tuan blog yang kadang-kadang hati sado tapi hati ada taman je. 20 Nov (Jumaat), balik kerja pukul 3 terus rushing balik rumah salin baju kekonon nak naik komuter 3.41 petang. Ala dari rumah 15 minit dengan KTM Butterworth. Akhirnya, terlepas komuter gara-gara tak sempat beli tiket. Beratur panjang kaunter buka 1 je. Servis agak lembab. Hampir-hampir nak gadoh dengan amoi. Tetiba cakap aku potong line dia. What de ! Terus blah sebab menyampah.



Kol bf, dia otw balik kerja. Walaupun kerja 1 tempat tapi waktu balik tak sama. Dia suruh naik bas Rapid Penang-Sungai Petani. Mulanya tak pecaya ada bas tu pi sana. Huhu.. Tengah cari bas, tengok bas dah nak gerak. Nasib baik driver benti, tak sempat nak salam kiss pipi Pak Mad. Melambai ala model kat anak tu. Harga tambang RM 4 je.




Tapau Pizza sekotak makan sebelum naik train sekotak lagi dalam train


Sampai SP (Sungai Petani), tunggu bf yang balik mandi, siap wangi-wangi sementara aku ni tak sempat mandi. Sedihh.. Sob.. sob. Plan nak tapau Pizza, pi Village Mall tengah renovate, patah balik ke Giant SP. Nasib baik tiket pukul 9.05 malam. Sampai je KTM, singgah makan pizza dulu di restoran depan stesen. Kami oder air je, pelayan situ usha. Makan dan masuk KTM balik, cuci muka serupa orang minyak. Dengar announcement train delay ada masalah technical dari Padang Besar.



Berjanggut tunggu train delay 3 jam woihh !

Sedih tengok muka. Macam orang lari rumah tidoq kat KTM


Apalagi mandi dalam toilet sebab tak tahan badan panas. Buat apa yang patut dan tidoq sat atas kerusi sebab mengantok ya amat. Delay 3 jam kot. Pukul 12 lebih baru train sampai. Syukur.. 1st time naik ketapi ada katil okay ! Cik Nina tak penah lagi tidoq atas ketapi. Rasa excited tapi mula relax takut kena bahan. Haha.. Landing atas katil terus mata terlelap. Penantian 1 seksaan. Lepas ni kalau travel kena bawa tikar sesiap kot-kot train delay boleh tidoq atas lantai badan tak sakit. Heee



Jadi model sat. Kami sampai KL Sentral jam 7.10 pagi. Hambek kau

Travel macam gini la banyak pengalaman best masam masin tawar. Dapat pula ehem-ehem jenis suka makan angin.. Yippiee. Tunggu next entry (KL HOHO)

21 comments:

tiga lalat said...

wahh bestnyer datang key ell dgn boifren tuuuu., hehe2

Farah said...

Turun ke mana dekat KL tu?

Aisy Nasiha said...

Wah.. best sangat tu.. travel ke kl dengan ketapi.. sempat lagi mandi dlm tandas ya .. memang pengalaman berharga semua tu.

nuyui a.k.a miss YUI said...

amboi jauh bjln ya..

el said...

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
ni lah cik abam sado cik nina
npk lubang idung pun jadilah ninaaaaaaaaaa

penat nau nengok ampa dua naik train
ni baru tengok..belum naik lagi..punggahhh haha

el said...

1st time ke kuar ngan bf..macam x caya je haha

el said...

boleh ke tido lam train yg duk gegor tu.iols jgn harap leh tido gegor2 mcm tu hahah
tp kalau nina k.el percaya leh tido mmpus haha

el said...

k lah nina robot dah kuar..k.el pun nak kuar kbai

cikpinz said...

ooo jalan ngan ehem ehem..hatyai ni ehem ehem ikut tak?

dear anies said...

bila nina ckp smpi kol 7 lbh sy tingat kt kwn sy dulu. dia dr SP smpi KL 5.30 pg mmmm cm ne tu???

Sumber Informasi said...

amboi ... alhamdulillah dipermudahkan perjalanan . apa la dia cari kat kl agaknya ... hehehee

zai zamree said...

Okla dh penah nek train. Akak x penah naik train lg *lari² sorok muka sbb malu

Syoknya dpt partner kaki jln

Kira Sakura said...

makaiiiii 3 jam tuuuu. naik keta dari penang dah boleh sampai tanjung malim dah huuuuu

alia farhan Said said...

Pernah sekali masa preggy dlu naik tren tdoq ni la...adooiii...hazab weiii...xmau naik dah!berbakol husband kena bletiaq

Zie Has said...

alahai ... dah berpunya rupanya nina :)

Zie Has said...

sporting mak nina bagi keluar jalan dengan bf kan ;) ...

Zie Has said...

awat tunjuk lubang hidung jer tu? :p ...

Zie Has said...

saya pun belum pernah naik train yang ada katil ... teringin juga nak merasa tidur atas katil train :)

cikpinz said...

Baru tau cik abam orang SP..satu kariah lak tu hehehe

izzeyda said...

wah nina p KL dengan ehem2 naik train.. mesti syok kan.. baru dapat tengok ehem2..

Mizz Aiza said...

Amboi.. jalan-jalan dengan cik abang kat KL ye? Hehe..

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com