4 October 2016

Ice Bucket @ AEON Mall Ipoh Klebang


Assalamualaikum Readers..



 MAKAN ICE BUCKET | AEON MALL IPOH KLEBANG


Mengidam Ice Bucket | Makan Ice Bucket di Aeon Mall Ipoh Klebang. Dulu pernah viral iaitu aiskrim dalam baldi di ICE BUCKET AEON SHAH ALAM. Pergghhh.. terliur weii tengok kat Instagram. Dah lama mengidam nak makan Ice Bucket ni tapi nak mai makan kat sini sorang-sorang memang tak berbaloi kan.



Gegadis kempunan, thanks guys

Ice Bucket, Aeon Mall Ipoh Klebang je dapat serbu


So, dah alang-alang reunion di Ipoh ni terus ajak gegadis utara terjah Aeon Mall Klebang, time kami study tempat mall ni masih hutan belantara. Punya excited sampai Ipoh terus cari aiskrim dulu, ingatkan dah masuk resto boleh makan tapi kena tunggu lagi sejam. Sedih kempunan semua ada. Nasib baik aiskrim ni dah reda viral kalau tidak mau beratur panjang. 




Lupa round ke berapa dah ni hahaha. Sya punya kerja dia kacau habis.
Google je sebab tak sempat snap gambaq dah habis. Haha




Kami orang kedua yang sampai, tunggu ice bucket dengan kentang goreng tak lah lama sangat sebab dah bedal roti Arab di market Seberang Jaya nuu. Mai dari jauh takkan nak order ice bucket je, harus la order makanan untuk kudap-kudap kan. Kami tambah Bucket Potatoes. Untuk Ice Bucket order Ice Fruit Bucket. Kalau ke Ipoh jangan lupa terjah ke sini !! Meh cuci mata tengok menu-menu yang ada. Hahaha




Ice Bucket

Ice Parait (untuk seorang)

Bucket Potatoes with creamy cheese sauce . Sedap !!

Chicken meatballs

Choose your pasta

Burger ice bucket memang besar

Tekak melayu harus order ini laa. Hahaha




#Review Ice Bucket :


  • Satu bucket tu kena share ramai-ramai. Dorang akan bagi mangkuk kecil sorang satu
  • Hidangan untuk 5-6 orang
  • Berbaloi makan kat sini sepadan dengan harga
  • Ice Fruit Bucket yang kami pilih ni penuh dengan lapisan buah-buahan dan siap ada aiskrim lagi kat atas tu
  • Rasa pun tak terlalu manis jadi tak cepat muak
  • Aiskrim yang digunakan semuanya dari Walls
  • Bagi 4/5 🌟



OUTLET ICE BUCKET MALAYSIA :
 AEON, Ipoh Klebang
AEON, Shah Alam
IOI City Mall, Putrajaya (coming soon) 

Dibuka setiap hari
Jam 10.00 am - 10.00 pm
(last order 9.30 pm)



Official Instagram :
@IceBucket_Official

#icebucket
#icebucketipoh
#icebucketshahalam

Official Facebook :
Ice Bucket Malaysia


10 comments:

Anonymous said...

Assalamulaikum Admin,

Mohon untuk dimasukkan blog saya ke blok tuan. Blog saya:

http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.my

Sekiranya sudah dimasukkan harap maklumkan kat email saya: biarlembuyangjadilembu@gmail.com

Terima kasih.

Adam said...

Ok jugak, untuk bacaan ringan2

Pha Is said...

sekali tengok, terfikir, boleh habis ke...

but then teringan gaya makan nina kat seol garden.. ok, dia kuat makan.. boleh habis punya.. hehehehe

nohas said...

ok jg, share 5-6 orang..perghh, boleh singgah kalau balik kpg..in shaa Allah..

dear anies said...

lps mkn kena jogging 60 round ;-)

sapa?

saya laaa

hainom OKje said...

Kenapa hakak tak pernah perasan Ice Bucket ni Nina...
Emmm....korang tak perlah gegadis, boleh makan aiskrim sepuas hati, hakak ni dah memak kena kontrol makan manis weyh...

LYAfrina said...

Sedapnya... kalo fasya tgk ni..hbs la..

Irda Garmin said...

makk aihhh bosarnya aiskrim tu..nampak sedappppp

Shahida Dzulkafli said...

Thank you nina..
nice sharing...
Bolehlah kak sha cuba nanti..

aswadz said...

terbaek... ari tu singgah aeon x sempat nak mkn kat sini. laen kali nak try la.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com