24 May 2017

Ramadan Iftar Buffet Dinner @ Cititel Penang


Assalamualaikum Readers 😎


Ramadan Iftar Buffet Dinner Cititel Penang | Cititel Penang Promotion | Buffet Ramadan Best | Happy weekdays guys! First of all many thanks to management Cititel Hotel Penang for invitation Media Review Ramadan Iftar Buffet Dinner promotion


Cafe di Cititel. Romantic la

Luxury I can feel it



First time ke Cititel dan ofcos jatuh cinta dengan main dish for Ramadan. Sempena bulan puasa Cititel juga menyediakan juadah yang memikat selera sesiapa saja. Bagi Ramadan Iftar Buffet, untuk Isnin hingga Khamis, tema agak berlainan dan untuk hari Jumaat hingga ahad, Cititel ada 'surprised' buffet. Nak tahu? kena stay tuned 😉🙈



Selfie seketoi while waiting Kak Alia

Main Street Cafe @ Cititel Penang



HIDANGAN BERTEMAKAN "TRADITIONAL ASIAN & CLASSICAL WESTERN" UNTUK RAMADAN IFTAR BUFFET DINNER



Di Cititel Hotel Penang menawarkan menu yang berbeza untuk setiap hari. Next entri, Nina share buffet untuk weekends pula. Apa yang best dengan buffet makanan ni? Meh kita tengok apa menu yang Cititel sediakan. So far I like all the menu, terima kasih juga chef yang introduce every single things for their own dish. Salute Cititel 🌟🌟 



Kuzi Kambing Dengan Nasi Beriani (MUST TRY)

Nangka Masak Lemak & Ulam Ulaman

Rendang Daging. One of my fav! (MUST TRY) Dagingnya lembut

Sambal Udang Petai (SEDAP)

Satay Ayam dan Daging bersama kuah kacangnya tak dapat lupa. Dapat tengok live cooking

Gear Box Soup
Kuih traditional, kurma bersama pilihan air minuman - Air Bandung, Buah Pala (sedap) & Soya Cincau

Assorted Cakes

Yummy

Assorted Pastries



Pilihan menu di atas adalah sebahagian kecil pilihan dalam promosi Ramadan Iftar Buffet Dinner by Cititel Penang. Menu yang dihidangkan berbeza-beza setiap hari. Take noted guys! Terdapat bermacam jenis pilihan dan hidangan, tak dapat nak listed all. Hehehe 😀😀 Antara menunya Bubur Lambuk, Rojak, Ikan Salmon, Sup (kambing etc), Ketam masak cili dan banyak lagi. 



Before happy tummy


Thank you so much Mrs Karen Chee (Communications Manager, CITITEL PENANG, THE WEMBLEY PENANG) for invitation, also meet new friends, Mr Timothy Tye & Wife (Penang Travel Tips). We have a great dinner and chit chats, sharing the knowledge 💕😏😆 




INFORMATION RAMADAN BUFFET @ CITITEL PENANG



Ramadan Iftar Buffet Dinner Promotion

12 - 15 June 2017
&
19 - 22 June 2017
(Isnin - Khamis)

Time : 7 - 10 pm

Selected Price : 

RM 80nett (Adult)
RM 40nett (Child)
RM 56nett (Senior Citizen, above 55 y/o)


____________________________________________________________________________________________________________________________


Early Bird Promotion up to 20% Discount VALID until 31 MAY only


RM 64nett (Adult)
RM 32 nett (Child)

For booking

Tel : 04 291 1128

Email : fnb@cititelpenang.com





22 May 2017

Sinaran Ramadan Buffet Dinner @ Ixora Hotel Penang


Assalamualaikum Readers 😘


Sinaran Ramadhan Buffet Dinner Di Ixora Hotel Penang | Ixora Hotel | Beberapa hari saja kita akan menyambut bulan Ramadhan. Masing-masing akan mula survey hidangan untuk berbuka puasa bersama yang tersayang di hotel, setahun sekali kan. Tak terkecuali juga Ixora Hotel. Harga affordable dan must try! I swear so sedap 😋😋


Bagi penduduk area Seberang Perai, Ixora Hotel menyediakan berbagai jenis hidangan dan dessert untuk ramadhan buffet kali ini. Agak berlainan dengan tema pada tahun lepas. Meh tengok semua hidangan yang disediakan pihak hotel untuk pelanggannya 😄😄



MENU UTAMA SINARAN RAMADHAN BUFFET DINNER



Menu utama yang membuka selera ialah lauknya yang bermacam jenis, bau dan ofcos nama! Sure yang melihat akan terliur. Kesemua menu campuran menarik selera sesiapa saja untuk mencuba. Menu yang paling suka ialah Nasi Hujan Panas, Daging Masak Hitam dan Kupang Goreng 😍😍 Selain itu ada lagi menu yang patut korang cuba. 



Ayam Masak Merah Madu, Daging Masak Hitam, Dalca Telur & Tauhu Goreng Kacang Panjang

 Kupang Goreng Kunyit Dengan Ubi, Beriani Udang, Siput Lala Goreng Bercili, Ikan Patin Masak Tempoyak Daun Kesom

Nasi Hujan Panas, Nasi Putih, Kacang Botol Goreng Belacan Dengan Nenas, Masak Lemak Petola Suhun & Telur



DESSERT, KUIH MUIH TRADITIONAL, ANEKA BISKUT RAYA & ASSORTED DATES



Part paling suka tengok dessert dulu. Semua sedap! WAJIB try puding dan assorted cakes. Tak sah kalau berbuka tak ada menu biskut raya, kuih muih dan bermacam jenis kurma di Ixora Hotel. Macam tak complete, mesti ada 😁😊



Aneka biskut raya

Koktail Buah-Buahan

Pudding Jagung & Kek


Pudding Permata Nescafe (sedap) & Dadih Strawberry

Agar-Agar Buah Kiwi, Agar-Agar Sirap Laici & Agar-Agar Pandan Bersantan

16 Jenis Kuih Muih 'pilihan harian' (8 Manis / 8 Pedas) & Beraneka jenis pilihan kurma (Black Sesame, Sesame, Walnut, Almond, Cashew Nut & Plain)

Magnum Mint (must try) & Ice Cream Drumstick (3 Flavor)


ULAM-ULAMAN & ANEKA SALAD, SAMBAL & KERABU


Sambal Tempoyak, Sambal Kicap Cili Padi, Sambal Nenas, Sambal Belacan, Sambal Mangga Muda, BuduKobis Bulat, Tomato, Kacang Botol, Kacang Bendi Rebus, Kacang Panjang, Lobak Merah & 1000 Island Dressing

Ikan Masin Goreng Bawang Dengan Cili Kering, Ikan Pekasam Goreng Bawang, Ikan Bilis Tempe Berlada & Telur MasinPucuk Ubi Rebus, Peria, Petai & TimunSalad Telur, Kerabu Ayam Bercili & Acar Timun NenasDaun Salad Hijau, Salad Merah, Ulam Raja, Daun Selom & Daun Ulam Pegaga

Sedap dikunyah ni

Jeruk Buah-buahan (Betik, Mempelam, Kelubi & AmraPilihan Keropok (Ikan, Papadom, Murni & Udang)


7 GERAI MAKANAN PILIHAN



Spot chef

Shawarma Ayam

Penang Asam Laksa

Penang Mee Mamak

Ais Kacang & Cendol (20 pilihan citaasa)

Kambing Panggang Golek

Sos Rosemary, Pudina & Blackpaper

Pasembur

Kuah Kacang pekat

Teh Tarik & Nescafe Tarik



 BUAH-BUAHAN TEMPATAN 


Tembikai Merah & Susu, Betik, Oren


PELBAGAI MINUMAN SEJUK CORDIAL


Ribena dan Jagung paling minum banyak


SUP & BUBUR BERSAMA ROTI



Sup Ekor Berjintan Dengan Roti & Bubur Lambuk Berempah

Roti makan bersama sup ekor. Sedap!



Terliur tengok tak? Kalau begitu sila book ok untuk tempahan meja mana tahu ramai orang ke. Ini antara beberapa menu yang sempat Nina snap. Heheh.. Yang lain sempat masuk ke mulut dah 😅 WAJIB makan sememangnya memikat selera dan tekak ini.



Tiramisu alahai melting tau
Full my plate! Lala dan kupang pekat kuahnya dan udang lebih kurang macam masakan ala-ala India, bau rempah yang wangi

Laksa pun boleh tahan sedap

Shawarma Ayam mixed all sauce. Heee 


A big thanks to Shawn for invitation and for all chef's also staff, very good service as far as i know 😍 Ada jodoh kita berjumpa lagi next year. Hehehe.. By the way, ada lucky draw! 


Lucky Draw by Ixora Hotel


Grand Prize - Motobike
2nd Prize - Sharp 40" TV
3rd Prize - Sharp Air Purifier 



SINARAN RAMADAN BUFFET DINNER


Date : 1 - 21 JUNE 2017

Venue : The Straits Cafe

Time : 7-10 pm

Selling Price : RM 82nett (Adult)

RM 52nett (Child) *4 to 12 y/o

Voucher : RM 82nett per person
(9+1 promotion) Per booklet sell at RM 738nett

4 Types of menu (change daily)



The Ixora Hotel

3096, Jalan Baru, Bandar Perai Jaya,
13600 Perai, Pulau Pinang

Tel : 04-382 8888










20 May 2017

Dinner @ Original Tok Hery Char Koay Teow, Kulim Kedah


Assalamualaikum Readers 😗


Original Tok Hery Char Koay Teow | Tempat Makan Best Di Kulim Kedah | Malam beberapa minggu sebelum puasa, bawa mak makan sini lepas habis shopping. Teringin nak makan katanya. Ni salah satu kedai fav Nina. Tak layan tempat lain sebab tak ada ketam lembut dengan ikan dowri 😋😋



Original Tok Hery Char Koay Teow sedap!! Kalau bagi 2 pingan boleh habis. Haha

Mana nak dapat char koay teow ketam lembut kat tempat lain



Harga dan menu korang boleh tengok previous entri kat sini . Rasa nak tapau bawak balik untuk encik Ahmad tapi tak best kalau makan panas-panas. Kalau sesiapa ke Utara, jangan lupa singgah sini. Sepinggan penuh, boleh licin. Hehe




ORIGINAL TOK HERY CHAR KOAY TEOW


139, Lorong Semarak 2,
Taman Semarak,
09000 Kulim, Kedah


3 pm - 12 am (Sabtu - Khamis)
Tutup Jumaat



Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com