27 Jan 2021

Cornetto Raspberry Yoghurt

 Assalamualaikum Readers


Cornetto Raspberry Yoghurt | Semenjak PKP 2.0 ni banyak sungguh iklan makanan terutama aiskrim menari-nari di TV dan socmed. Menyampah tapi pi beli jugak. Hehe.. Maaf sebab buat pembaca semua kempunan. Tak lah nampak kejam sebab tak include sekali dengan video. Aiskrim yang sold out tu, Nina dah order dalam Shopee. Jangan kata tak ikut peredaran masa sudah. 


Cornetto Raspberry Yoghurt


Cornetto Raspberry Yoghurt hanya edisi terhad sahaja dan memang sedappp terutama peminat strawberi, yogurt dan masam manis macam SIL no 1. Apa saja benda masam manis dia suka. Nina pun beli untuk dia, makan tak tengok kiri kanan. Aiskrim yang dihiasi sirap strawberi dan taburan butter cookies! Boleh pi cari sebelum kehabisan stok di 7E dan petrol station.  


Dihiasi sirap strawberi dan taburan butter cookies


Dah rasa blog ni memey tukar jadi blog promote makanan 😂😃 Ni haa si Anies tukang promote dalam whatsapp, lagi bahaya. Baca malam-malam memang tak la. Sharing is caring, banyak lagi menu-menu yang kami tak cuba. Harap bertabah masuk blog Nina 😋😅 

19 comments:

  1. food review pun penting juga nak baca hahaha

    ReplyDelete
  2. Sekarang ni dok teringin aiskrim Walls yang gula melaka+coconut tu tapi belum ada kerajinan nak keluar gi beli. Kalau nina try nanti buat review ye. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salbiah : Aiskrim tu sold out.. kena pre-order dlm Shopee. Adoii teringin

      Delete
    2. serius la..adoi. by the way, check email ye. dah bagi alamat

      Delete
    3. Dah dapat sal. Nanti dh pos Nina inform

      Delete
  3. leh order eskem kat shopee erk? x cair ke sbb delivery tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wak Lat : Seller akan letak ice cube dalam parcel

      Delete
  4. It's okay Nina. Kadang kita jarang tengok iklan. Kalau terperasan yang viral atau ada orang share baru tahu kewujudan dia. Mujur dah beli aiskrim strawberry cheesecake. Terubat rasa teringin makan aiskrim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azhafizah : Apapun sebelum beli mesti baca review dulu baru decide nak beli atau tak. Hehe

      Delete
  5. dah makan semalam..mmg sedap..

    ReplyDelete
  6. Dulu minat cornetto, sekarang anak-anak jadi pewaris cornetto pulak .... sedap, tapi bila dah makan akan menangis tak berlagu sebab sakit gigi, maklum gusi dah tua heheheee.

    ReplyDelete
  7. Menarik nampak sedap aiskrim ni!

    Haha jadi blog promote makanan itu perkara biasa. Penting juga. Kami para pembaca boleh tahu mana yang best dan mana yang tak best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik TK : Sedap! Betul juga, kalau nk beli mesti kena baca review dulu. hehe

      Delete
  8. memang pon..kbnykan entri mknan dgn minuman..hehe
    ala ok je la..kita share apa yg kita mkn n minum ..bru org tau kan cemana ghase..org nak ke x p ghase kan kan . ... ^,^

    ReplyDelete
  9. eehhh kite lak disalahkan.... apa dosa kiteeeee hahaha

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com