29 July 2013

Keranamu Kuih Samperit


Assalammualaikum.


Harini dah masuk hari ke 20 kita berpuasa. Harini juga diberi dugaan pabila start buat biskut raya. Luka sana luka sini. Huwaa pedih sangat T_____T . Hari jumaat lepas, aku bangun dalam keadaan mamai, bangun terus tuju ke pintu yang separuh terbuka, apa lagi dahi nie sedap terhantuk di pintu. Hadoii.. sambil gosok-gosok dahi terus sambung tidur semula. Pagi nie baru rasa benjolan di dahi. Dah macam ikan Flower Horn. Baru tergedik-gedik tuam dahi. 



Itu satu hal, lepas my mum TER-pecahkan mangkuk kesayangan aku. Huuu sedih tengok kaca pecah berderai lepas tu yang best kaki terkena kaca. Alih-alih buat biskut pulak, excited punya pasal nak buat samperit, ibu jari termasuk di celah hujung acuan samperit ada juga orang panggil biskut dahlia. Maka tersepit ibu jariku. Nasib baik darah tak terkena adunan kalau tidak tak pasal-pasal orang yang makan biskut tu jadi Vampire. Hoho.. Petang nanti mesti rasa uummphh bila luka terkena air. Tak apa itu semua dugaan dan luka penghapus dosa-dosa kecil. Oke la nak sambung buat Biskut Madu 3 pulak -______-"


Diminta jangan pandang lama-lama nanti batal puasa. Hehe
Diberi nama Samperit Kristal, apakan daya tak dapat nak makan sekarang. Sob.. sob

43 comments:

Kathy Rbain said...

sedapnyer..nyum...

Khai♥Rin : anies said...

cantik la nina combination tu..da mcm lambang negeri kedah la plak hehehe


p/s CHECK EMAIL YE! URGENT!

Ujie said...

pandai nina buat! elok je bentuk bunganya tu.
cantik pulak warnanya.
akak mmg surrender biskut2 ni, tak rajin. Kalau kek rajinlah sbb tak payah buat benda kecik2 gini.

Kakzakie said...

Nina... kalau kakak ni panggil kuih dahlia. Samprit tu yg panjang macam sejadah tu baru kakak panggil samprit. Tapi memang betul dohnya sama...

S.K.A said...

cantik biskut tu =) he3..mcam2 dugaan ye..sbar jelh..

Ema Johari said...

dalam sehari berlaku kemalangan kecil...banyak tu...

reenapple said...

Ujian nak buat biskut raya. Heee

aReLaN said...

huhuhu...nak tempah leh???

Annyss Aleeya said...

sedap biskut nie. kite pon suka makan. tp Anys pggil biskut dahlia. mihmih.

izan mama mia said...

gojesnyer semperit dia

Kancil 8349 said...

sedapnya...boleh kirim ke

PakcikLie PCL said...

halamak..pepagi dah tegodanya dgn biskut raya madu tiga ni..

are_lin@yu said...

sdapnya tgk..nk jgk.hehe

Eiqa Almond said...

alaa, dah terpandang lama niee, ahhaaa
hahaa kesian pg2x dah ada benjol2x.. :P
Mse ckap luka tu kena air..
errrkkk, okay eiqa dekat sini pun terasa sekali pedihnyaa >_<

Raudzah Z said...

comel aje..salah satu biscuit yang kita orang tak pernah miss buat sebab simple and senang nak buat..last two week ada buat sikit..tapi dah habis..makan sendiri..he..he.

Mizz Aiza said...

nak sikit.. hehe..

Aisy Nasiha said...

macam maam dugaan hari ni ye...tapi tak pe, hasilnya lawa semperit tu.....

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. sodapnyaaa. rajin buat biskut ya. hehehehe salam perkenalan daripada sheila :)

MaMa Rey said...

alahai kesiannya..sampai terhantuk pintu..
rajin nina buat kuih..:)

Aida Ismail said...

Aloloo ciannyee. Macam2 dugaan bulan puasa ni. Hee~ ^^

Elie Lily said...

Nak konflakes maduuuu!! :D

Amanina Mads said...

hehe..

Amanina Mads said...

hehehe.. saja thn nie combine 2 kaler pulak.

dh check! :)

Amanina Mads said...

hehehe.. bolah la. sampai luka jari..
ohh..kek pun minat buat

Amanina Mads said...

ohh.. baru tau kakak.

Amanina Mads said...

terima kasih =) tulah dugaan..hehe

Amanina Mads said...

hehe.. dugaan di bln puasa

Amanina Mads said...

tulah janji siap..hehe

Amanina Mads said...

bru percubaan ni..hehe

Amanina Mads said...

sedapkan..area utara pnggil samperit. hehehe

Amanina Mads said...

hehehe

Amanina Mads said...

hehe.. bru try buat

Amanina Mads said...

biskut samperit/dahlia la pcl..hehe

Amanina Mads said...

raya penang mai la rumah. hehe

Amanina Mads said...

batal puasa nanti.. hahaha
tulah benjol sikit je.

sgt pedih bila kena air..huuu

Amanina Mads said...

comelkan biskut nie. Yelah, senang nk buat.
ini pun tinggal nk bagi utk saudara je.

Amanina Mads said...

boleh2..hehe

Amanina Mads said...

dugaan macam2..nasib baik menjadi jugak. hehe

Amanina Mads said...

Waalaikummussalam.. boleh la tahan rajin tu. hehehe
salam perkenalan juga dr nina :)

Amanina Mads said...

berjalan dlm mamai jd begitu lah..
boleh la..hehe :)

Amanina Mads said...

Dugaan kena terima jelah..hehe

Amanina Mads said...

bolehhh je elie! :D

Yun Sing said...

Waa.. takpe, bukan hari-hari bernasib malang.. pernah kena juga.. satu pakej dalam sehari..

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com