26 November 2015

Bersiar Dengan KL Hop-On Hop-Off


Salam Readers..


KL Hop-On Hop-Off kami datang ! | Bersiar dengan KL HOHO pada pagi (Sabtu, 21 Nov) lepas. Bila train delay 3 jam maka kami pon sampai dalam pukul 7 lebih di KL Sentral. Sampai terus ke McD, mata layu jalan pon melelong je. Excited nak naik guna tiket free bas Hop-On Hop-Off yang dapat lepas event blogger "Fam Trip Fun Ride Penang HOHO" . Tiba masa untuk menjelajah Kuala Lumpur pula. Hehe..



KL Hop-On Hop-Off

Peta jelajah KL



Lepas makan terus cari shower room yang disediakan di stesen dengan harga RM 5. Tak sempat nak ambil gambar bilik sebab rushing. Mandi dulu sepuasnya sebelum tunggu kawan kolej datang pick up beg, kami plan naik KL HOHO di entrance KL Sentral, naik dan turun di tempat yang sama senang sikit. Dengan bantuan staf KL HOHO yang sedia menunggu di pit stop. KL Sentral ialah Pit Stop bernombor 11





KL HOHO (Pit Stop 11 - KL Sentral)

Tiada orang lain selain kami ber 6 incl driver

KL HOHO Tickets


Excited tunggu bas HOHO, rasa macam mimpi naik ber 6 termasuk 2 kanak-kanak. Orang KL pon tak pernah naik bas HOHO pusing bandar. Haha.. Disarankan pakai sunblock banyak-banyak sebab KL panas macam di Penang baq hang. Merelit muka lip lap. Sebelum naik bas, abang tiket tanya mana dapat tiket bas, terus cakap Munirah (Exec HOHO) yang kasi. Kahkah..



Next stop di Istana Negara (Pit Stop 13), banyak juga bas pelancong mostly luar negara. Bertuah kami pagi itu bila dapat tengok ahli bomba mandikan kanak-kanak yang bakal bersunat secara beramai-ramai. Meriah sangat di depan Masjid Negara (Pit Stop 16)


Istana Negara (Pit Stop 13)

Nice view KL waktu pagi

Kuala Lumpur Entrance

Gadis-gadis makan angin

Upacara bersunat beramai-ramai di Masjid Negara (Pit Stop 16)

Dataran Merdeka (Pit Stop 17)

Sangat tinggi ini tiang

Alhamdulillah cuaca baik 


Baru tahu di beberapa Pit Stop ada staf yang setia menunggu untuk collect tiket. Memandangkan hanya kami ber 6 termasuk driver bas, tak segan nak selfie atas bas. Perjalanan dari Pit Stop 11 (KL Sentral) ke Muzium Negara (Pit Stop 12) dan kami diberi tiket untuk 6 orang. Kalau di Penang HOHO still tak ada staf yang tunggu di setiap Pit Stop, maybe kat sini baru lagi, tak macam KL HOHO sudah 10 tahun. 





KLCC (Pit Stop 23) 


KLCC 

Tak nampak tangga kecuali papan ni :P

Menara Kuala Lumpur (Pit Stop 2)

Starhill (Pit Stop 6)

Pavilion !

Bintang Walk (Pit Stop 6)

Terminal Udara KL

NU Sentral - Shopping mall baru dan jatuh cinta 


Dah malas nak taip, readers malas baca dan sedia maklum KL HOHO public transport paling mudah nak jajah jelajah dalam sehari. Meh layan gambar-gambar pemandangan bandaraya Kuala Lumpur yang semakin berubah dari sehari ke seminggu dan setahun. Banyak tempat yang tak berapa kenal. Last datang KL tahun 2011 woihh.




Untuk maklumat lanjut, berminat untuk makan angin pusing KL / Penang menaiki bas HOHO boleh refer sini, promosi hujung tahun available !


Official Website : KL HOHO

Official FB KL HOHO : KL Hop-On Hop-Off

23 comments:

Siti Nurzafirah said...

Naik pagi tak panas sangat.. tapi, sementara nak habis, lip lap lip lap lah jugak kan..

Tak dak Korean macam hari tu ea? heee

el said...

best lah nina dah merasa kl hoho
cik abam bajet sado x teman ke?

el said...

gambar KLCC ngan itu tiang cantik
eh kalau malam lagi cantik kan..tp ada ke hoho jln waktu malam

el said...

jem x pepagi kt kl tu nina..tahulah kl tu pepagi subuh depan umah pun dah jem haha

aswadz said...

macam menarik gak kalau nak jelajah KL dlm masa singkat.

Aqilah Azmi said...

BESTNYAAAAAAA QILA NK SGT NAIK BENDA ALAH NI HUHUHUHUHU
HOW MUCH EH KAK NINA HHEEHHEHEH.
NAKKKKK NAIKK UHUHUHU FEFEELING SGT DUK ATAS TUU WUHUW

alia farhan Said said...

Seronok depa nohhh

Farah said...

KL pun ada HOHO dah sekarang? Interesting.

dear anies said...

nasib baik dtg lps gerebu. br syok nk jln2 kl kan...

Zie Has said...

ituhari naik penang hoho free ... dapat tiket free lagi? untungnya lah :)

Zie Has said...

kami dok selangor ni pun ... tak pernah lagi naik kl hoho tu ;)

Zie Has said...

macam best pulak lak kl hoho ni banyak juga pit stop dia ... yang tak best tu, harga tiket mahal hehe :p

cikpinz said...

Bulan 1 ni CP lak ye nak naik KL HOHO..

cikpinz said...

Aikk mana abam sado tu

izzeyda said...

best kan naik bas HOHO nih kat KL.. tak payah nak pikir sesak dalam jem bagai..

tiga lalat said...

wahh sonoknyer pusing satu key ell tuuh., ;p

Nao Mei said...

Wak. Seronoknya eh...kalau dekat cok akak nak ikut

Siti Yang Menaip said...

uish smart gilaa bus KL HOHO yang atas skali tu..

Hafiza AizZawa said...

byk tpt dia pegi ey.. x yh nak pikir jln.. idea yg best nie.. spjg duk dekat KL x pernah terpikir nk naik KL Hop bus nie..

Sobri Yaacob said...

setakat ni pernah naik kat penang..
kl boleh pnah lagi..bolehlah cuba lpas ni :)

Pha Is said...

untung ler...

Hafizin Jamil said...

sakan berjalan. kaki tak cramp ke? haha

Mizz Aiza said...

Best jalan-jalan pusing 1KL..

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com