6 Oct 2016

Reunion Dan Nasi Vanggey Ipoh

Assalamualaikum Readers..


Reunion dan makan di Restoran Nasi Vanggey Ipoh | Lama tak pekena Nasi Vanggey. Boleh dikatakan kedai ni menjadi pilihan masa study kat sana. My ex pun kalau turun Ipoh mai terjah kedai ni, seriousss seriousss macam ketagih tau. Hehehe.. Sampai sana terus serbu "Ice Bucket" . Lepas tu baru berkumpul di kedai makan area stadium terus p tengok kolej, dah banyak berubah. Student's diploma & degree ada exam. Goodluck ex junior 👍! Acece



2 tahun setengah duduk dengan mereka. Masuk air semua

Ada yang 3 tahun tak jumpa. 3 orang ja jumpa lepas konvo

Selfie punya banyak nasib dah makan

Bekas student Kolej Poly-Tech MARA. rindu saat-saat loan masuk acc


Sebelum ternak Nasi Vanggey di malam hari, kami check in homestay dulu, rehat-rehat sambil mandi pool. Ipoh ni cuaca memang petang-petang akan hujan. Dah biasa pun, hujan sekejap je. Kami pun mandi la sampai hujan, kalau lebih time guard akan pelawa balik. Hihi.. 😂 Kalau plan nak bercuti di Ipoh boleh menginap di Heritage Hotel, Kinta Riverfront Hotel sebab bilik lawa dan kalau ramai boleh try "Migliore Homestay @ The Majestic Tower & Residences Ipoh" 😉


Bila guna GoPro semua nampak luas. Hehe

Sebelum masuk pool selfie sebijik

Bagi chance bakal-bakal bini nak selfie dalam air. Hahaha

Hari dah mendung, mandi pool time hujan serupa di Asenia kekeke

Sesiapa tak nak masuk kaki kena tarik. Baik relakan


Lepas balik dari pool, mandi dan bersiap-siap. Maghrib baru lah kiteorang keluar cari makan. Ke padang polo, tapau laksa. Laksa Kamsa makan dengan kopok lekor ni dah jadi benda wajib lepas habis kelas. Dah beli terjah vanggey. Nasib tak berapa ramai lagi. Selalunya orang datang layan bola ler sambil lepak-lepak. 



Mengugat tengok nasi Vanggey ni, kuah campurrr

Fair lah Nisa.. Orang dah lapaq tu

Nasi Vanggey pujaan hatiku. Makan dengan ayam tandooriiii sama papadom


TOTAL :

Nasi Vanggey - RM 8.40
Tea O Ais Limau - RM 1.30
GST 6% - RM 0.58

= RM 10.28 
*janji puas nasi banyak



Tak boleh taip banyak-banyak, tengok makanan ni kebulur pulak. Sedap hingga menjilat jari. Nak pegi jauh 😂

11 comments:

  1. dah rasa nasi vanggey.. biasa je rasa dia.. bagi saya la..

    ReplyDelete
  2. walopun kpg kt Kuale, tk pernah lg JJCM, ronda-ronda Ipoh...huhu..sedapnya nasi vanggey..*drooling*

    ReplyDelete
  3. xpenah mkn tp penah tgk je...nyesal laa pulak g ipoh aritu x sggh

    ReplyDelete
  4. Seronoknya.....mengimbau kenangan lama dengan member member. Hakak tak sempat mcm ni Nina. Masa tu mana ada media sosial mcm sekarang ni. Nak contact member pun susah.

    Belum sempat lepak ngan member dah kawen pulak huhu

    ReplyDelete
  5. Meriahnyaaaa
    Teringin nk ambik gambar underwater jgk

    ReplyDelete
  6. senyum irda baca bila sebut"my ex pun suka "..hehe rindu ex ye...hehhe..saja usik-usik.

    ReplyDelete
  7. Adoi ai...
    sakit hati nengokkan gst tu...

    ReplyDelete
  8. Nasi vanggey ni sgt femes di ipoh so waktu jj dulu carilh masi. Vanggey ni sampai sana jam 2 ptg dah habis camne nina leh mkn waktu mlm plak

    ReplyDelete
  9. Nice post. I learn something new and challenging on websites
    I stumbleupon every day. It will always be interesting to read through
    articles from other writers and practice something from other websites.

    ReplyDelete
  10. Hello, I enjoy reading all of your post. I wanted to write a little comment to support you.

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com