17 November 2016

Dettol Fresh pH Balanced Body Wash & Dettol Gold | Review


Assalamualaikum Readers..



Review Dettol Fresh pH Balanced Body Wash and NEW Dettol Gold | Hi semuaa ! Kali ni nak review lagi. Sebelum ini jangan harap nak usha sabun mandi Dettol, tetiba terus jatuh hati dengan sabun Dettol orangiur. Sampai repeat beli tau. Dedulu Dettol ni untuk basmi kuman je, anti septik kan. Asal balik dari bermain, lutut lah kaki lah mesti luka jadi mak sapu Dettol atau mandi dengan Dettol nak bunuh kuman katanya 😏



Dettol Fresh pH Balanced Body Wash & Dettol Gold - RM 6.90


Baca segala bahan tanpa was-was



Dettol 'Fresh' ni nampak segar dengan sitrus limau. Salah satu sabun mandi kegemaran! Botol yang flexsible nak bawa travel, gel orange yang wangi, penutup flip yang bagus ketika buka dan tutup. Gel tak keluar dari botol. Sesuai dibawa kemana saja. Gel nampak tebal dari luar botol selepas guna gel tak tebal dan tak terlalu berair. Pakai sikit dan mudah dicuci. Memberikan rasa bersih dan segar selepas mandi! Gel ni tak keringkan kulit 😍 Paling suka lepas mandi bau limau, bau tahan lama, bila terkena air bau limau seolah-olah baru mandi.



Penutup yang selamat dari kebocoran

Warna gel Dettol Gold yang berkilau


Warna gel Dettol Fresh bercampur dengan Dettol Gold. Warna seakan-akan sama




New Dettol 'Gold' ini pula agak unik, kerana gelnya berwarna emas dan ada shining gituw. Maybe orang lain akan tertarik dengan warna berkilau keemasan tapi baunya tak begitu menarik minat Nina. Hehee.. Lain orang lain citarasa, nasib dapat trial. Terdapat juga gel berwarna hijau tua. Sesiapa yang belum cuba sabun mandi Dettol ni boleh try. Mana tau ada yang terpikat 😊




6 comments:

ayunie ramli said...

Mek pernah try beli skali tp errr tk kot untuk mek --' entah mane silapnya. Mgkin bau kot. Texture ok :)

Unni Anje said...

wahh unni pun guna macam ni.. bdan ni memang sesuai ngn Dettol je

Kira Sakura said...

kami pengguna setia dettol. entah kenapa suka sangat. tapi lagi suka cettol antiseptik cuci luka tu. masa pregnant suka masuk tandas lepas lepas je cleaner cuci toilet. sebab dorang guna dettol. syahduuuuu je bau

Cik Yaya said...

syiokla dier dpt free..bole try..
hehe
yaya dulu guna sbun dettol..mmg xsuka sgt pkai sbb bau dia xbest pun..haha.pastu pernah try dettol keluaran lain,yg ada jenis bau2 tu.mmg best.wangi je..tp mcm xbnyk tmpt je ada..hurmm

Jari Manis said...

Titiew tertarik ngan tapak tangan tu

dear anies said...

mahal niii ada emas yuuu hehehhehe

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com