21 June 2017

Resepi Air Fair Lady


Assalamualaikum Readers 😉

Resepi Air Fair Lady | Minuman Berbuka Puasa | Semuanya sedap dan senang nak buat. Habis bulan puasa nanti dah tak teringin nak minum. Hehe 😅😅 

Air Fair Lady

Sebelum ramadhan berlalu pergi dan kembali tahun depan, meh cuba satu lagi resepi air masam-masam manis laici. Hehe


Guns Marigold kotak sebab pemalas nak bancuh


Bahan-Bahan :

Air oren secukupnya (apa saja air oren)
1 tin laici
Nata de coco secukupnya
3 sudu teh biji selasih direndam air panas dulu
Ais batu


Cara-Caranya :

1. Masukkan air oren. Nina guna marigold senang cerita


2. Masukkan laici, nata de coco dan biji selasih


3. Sedia untuk dihidangkan sejuk


22 comments:

Cik Yaya said...

salam..
hi nina.SELAMAT HARI RAYA
Yaya singgh sni..mn yang sempat..hehe

Mrs. A said...

Tengah hari panas-panas ni nampak minuman tu terliur la pula.

Thanks for the kad raya ;-)

E'in said...

alaaaaaaaa.. blog nie cuti raya lagi ke? hihi

Adam said...

Nina,
Saya terlewat baca ni. Kalau tak, hari2 saya berbuka dgn air. Selaat hari raya.

hainom OKje said...

Aduhhh mcm menarik jugak ni .....
Tengok gambar pun dah kecuq air liuq weyh

timm bill said...

sedap minum tgh2 pnaih..

Pha Is said...

simple je.. tapi knapa nama dia fair lady?
ambik sempena nama jenama kereta Nissan Fairlady Z ke? hahaha

Siti Yang Menaip said...

hai awak.. lama tak singgah maaf ye..
time posa ritu keje asyik beli air jambu batu.. sampai skarang rasa macam muak da hahaha.. tapi time posa gak la tingin macam2.. lepas habis posa habislaa teringin..

Cik Yaya said...

salam..
hi cik nina..
ni entri bulan june ni..yaya xtau da komen ke blum..hehe
cik nina xupdate blog ye..? =)

nohas said...

oren + laici..huhu, mmg nyaman..
nata de coco kureng sikit, kenyal, malas nk kunyah..hihi..

Rabiahtul Adawiyah said...

selamat hari raya

nini said...

Ninaaaa....rasa dia mesti sedap kan...rasa macam nak buat sekarang =)

Amy Hilmirda Daud said...

Selamat Hari Raya..
nampak sedap air tu.

atiehilmi dot com said...

air nih kalau dapat time tengahari panas nih sedap gile.. hee~ terliur sudah ni..

LYAfrina said...

Salam aidilfitri nina..
Maaf zahir n batin.


Sdp nampak air ni

Anonymous said...

Takde entry baru ke?

E'in said...

nina ooooooooo nina.. cepat laa update entry baru..

Adam said...

Laaaa. Terbaca dua kali.

Cik Yaya said...

salam..
hi miss nina..
wahh ni msuk komen ke 3 kat entri yang sama ni
hehe.
mn entri terbaru? gmbo raya?da up kat ig pun nak jugek tgok kat blog..=p
mls update ler tu hehe

Nabila Syifa said...

Macam sedap ni

Anonymous said...

Takde entry baru ke?

dear anies said...

mai secawann ;-)

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com