15 Feb 2021

Teringin Bonda Coconut Shake

 Assalamualaikum Readers


Teringin Bonda Coconut Shake | Sebut coconut shake semua orang suka tapi lebih prefer original atau tambah boba bersama aiskrim, tak suka letak chocolate chips dan hiasan lain-lain sebab akan merubah rasa asli coconut shake. Kat Penang ni ada banyak pilihan coconut shake, tak susah nak mencari. Boleh order terus ke rumah.


 Bonda Coconut Shake Original - RM 6++

Coconut Shake Boba - RM 7++

Kedua-dua coconut shake ada 2 scoop aiskrim, manis sekata


Khamis lepas, alang-alang pi lunch rumah MIL ditambah cuaca panas, request kat hubby suruh order. Asal bulan raya cina mesti cuaca panas sama macam di China. Jadi hari-hari mesti nak mencari minuman yang boleh sejukkan badan. Haruslah cari soya dan air kelapa. Habis PKP, dah boleh rentas negeri yang mana plan nak bercuti ke utara boleh singgah cuba #bondacoconutshake 👍😋  


23 comments:

  1. Panas-anas ni memang sedap dapat minuman ni :)

    ReplyDelete
  2. Craving la plak. Nak berbuka coconut shake la petang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salbiah : Nasib baik dkt area rumah Sal ada org jual. tak kempunan. Hahaha

      Delete
    2. kalau x dpt aritu mau berguling2 dia kt laman rumah hahahahaha

      Delete
    3. Aippp ini semua fitnah. hahahah

      Delete
  3. cuaca sekarang memang panas lain macam sampai cecah 31 - 32 celcius tgh hari. membahang betul. bestnya dapat makan coocnut shake masa cuaca panassss nyumm nyummm hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anamizu : Hari2 rasa nk minum coconut shake hehe

      Delete
  4. sedapnyaaa minum coconut shake ^^

    ReplyDelete
  5. Sedap ye minum time panas ni 😬

    ReplyDelete
  6. Tiba2 rindu pulak coconut shake kt kg penaga . Memang sedap sangat m

    ReplyDelete
  7. hua, lama tak makan ni, sedapnyaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atie : Bonda coconut shake ni kat Bayan Lepas

      Delete
  8. cuaca panas dpt coconut shake mmg best

    ReplyDelete
  9. Time musim panas ni kalau dapat memang best ni!!!

    ReplyDelete
  10. betul, coconut shake asli lagi sedap daripada tambah bermacam macam accesories lain.

    ReplyDelete
  11. Suka coconut shake yang biasa pun ok.

    ReplyDelete
  12. Uish.. upgrade.. ada boba.. best nie..

    ReplyDelete

Hye Readers ❤

Komen anda sangat berharga. Komen yang mengarut etc akan di delete!!

Cepat atau lambat, In Shaa Allah, owner akan terjah ! =) Terima kasih drop komen.

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com