12 September 2013

Misteri Volkswagen Kuning


Assalammualaikum.



Malam ni malam Jumaat kan? Malam jumaat mesti orang takut. Siapa berani.. jom ton..ton movie seramm. Hahaha. Meh rumah nina.. banyak movie seram housemate bagi tapi tak tengok lagi. Penakut! Bukan penakut tapi takut kena tengking dengan ayah kalau tengok malam, tengok siang tak apa kalau nak menjerit pun -_____-" Malam ni layan kisah kereta kuning. Kalau nampak kereta Volkswagen tengah malam jangan pandang kanan taw. Pandang depan je. Siapa pernah jumpa kereta tu kat highway?? Kalau nampak takda no plat baca doa. 




Tesco Ipoh, 4 Nov 2012, 11:54 pg



Masyarakat suka dengar kisah sebuah kereta Volkswagen kuning yang berhantu, yang sering menganggu perjalanan di lebuhraya Karak dan Terowong Menora, Jelapang, Ipoh. Kereta ini menganggu kenderaan sejak tahun 1956. Dipercayai bermula selepas si isteri membunuh suaminya dengan kejam dan merampas kereta Volkswagen milik suaminya. Kalau siapa pernah kacau itu dinamakan jin. Orang pernah kata dengar pemanggil "Volkswagen" ni call radio THR lewat malam satu masa dulu. "Dia" cerita tengah memandu 'kereta' dan terus jatuh gaung.. kemudian talian terputus serta merta apabila DJ tanya bagaimana boleh call radio sedangkan sudah jatuh gaung?? "lelaki" tersebut ketawa sinis. Wahh.. hantu dah pandai call orang. Lawak tak? Nak baca lebih lanjut klik "Misteri Volkswagen Kuning dan Gangguan Di Jalan" .  



32 comments:

S.K.A said...

betuk ke citer 2?? ni first time sy bca kisah ni..menarik =) kisah2 seram mmg suka sgt..nk kena bca lebih lnjut bru tahu..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

akak pernah dengar kisah ni kat terowong menora ipoh.. kalau kita potong dia mesti dia akan potong balik kita..

||aLeaSaRa|| said...

huwaaa...ni awat buka topik seram2 ni,nina oiii.kak lea ni nama je mak budak.tapi kalau husband layan movie seram2,kak lea cepat2 tutup mata dengan bantal huhu.

deno said...

errr... seram pula malam2 ni

reenapple said...

Aku pun pernah baca artikel pasal Volkswagen ni. :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. seram gila okey! tapi nak tengok juga cerita ni! hehehhee. hantu call THR? woahhhh =____________='

Ema Johari said...

klasik kereta tu..

Kathy Rbain said...

eh..seramnyer..

Eiqa Almond said...

erkkk.!!
nasib eiqa baca waktu petang niee, ahhaaa
kalau eiqa kan suka tgok cite hantu malam2x..
baru mencabar ;D

betul kee tuu.??
Call konti THR .?? :O

MaMa Rey said...

tengok juga citer seram wlpn penakut hehe..
err camner la pla dia bole call kn padahal dah jatuh gaung..eii seram la pula nina..

hainom OKje said...

OKje baru tau masa tengok cerita Karak dulu...

Raudzah Z said...

Kelakar lah pulak nina..anyway kita memang seram pun bila balik kampung lalu highway malam-malam..bukan hanya kunig..color lain pun kadang-kadang takut..he..he

Anonymous said...

Kog ! bisa ya.....hantu mengemudi kendaraan .
Police harus tangkap dia...aku yakin hantu tak punya license driving.

Kancil 8349 said...

wow...cerita menarik..dan seram

Mieza Jhaa K said...

Memang seram..rasa mcm xnak percaya..tp benda ni mmg wujudkan..

Khai♥Rin : anies said...

hahahahahahaaahha mcm2

Amanina Mads said...

betul la..byk org dok cerita.. menarik kalau nmpk kereta tu.. hehe =) wahh.. boleh share kisah seram lg

Amanina Mads said...

Ha'ahh kan.. memang xboleh potong kereta tu nanti excident

Amanina Mads said...

hahaha.. tak sengaja la kak lea pi tgk movie tu. kak lea penakut juga ke? meh nak tolong tutup mata tu. hehe

Amanina Mads said...

hehehe.. seramkan

Amanina Mads said...

berhantu je org ckp :)

Amanina Mads said...

Waalaikumussalam awak. seramkan! cari la movie tu nanti. hehehe.. yup. seram jd Dj tu

Amanina Mads said...

kan2..

Amanina Mads said...

seramm tau sis..

Amanina Mads said...

Hahaha.. nasib baik.
Haa.. malam bru best tgk cerita hantu :D

Betul la kot.. pendengar yg ckp

Amanina Mads said...

hehe.. berani juga mama walaupun penakut.
Hah itulah yg pelik dh jatuh gaung boleh call

Amanina Mads said...

kalau tgk cerita Karak tu mesti tau kisah nie..

Amanina Mads said...

kelakar dgn hantu tu.. haha. tak berani balik kampung malam2.
dh penah kena dulu balik malam2. eeiii xmo ingat

Amanina Mads said...

hehe..

Amanina Mads said...

memang benda ni wujud tp kena berani la..

Amanina Mads said...

macam2 hantu adaaa.. hahaha

Yun Sing said...

Wohohohohoho senja-senja ni janganlah xD

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com