17 September 2014

Liebster Award 5 by Dr. Shikin



Salam Readers..


Tak disangka selepas 4 bulan, ada lagi orang tag. Kali terakhir jawab dari YS. Terima kasih sudi tag kite. Kali ni dari Dr. Shikin Zainal! Ekcitednya nak jawab semua soalan. Meh tengok soalan berkisar tentang zaman persekolahan :)




1. Dulu sekolah harian/asrama penuh?

Sekolah harian.



2. Biasa tido dalam kelas? Kenapa sampai tertido?

Tak berapa ingat. Rasanya jarang tidur dalam kelas sebab cikgu sentiasa ada.

3. Subjek paling disukai/paling tak suka?

Mestilah Sains terutama Biologi. Dari sekolah rendah hingga menengah. 




4. Cikgu fevret? Apa yang best dengan cikgu tu?

2 orang cikgu Sains dari sekolah rendah dan menengah. Yang bestnya sorang bagi hadiah sebab dapat markah tinggi dan sorang lagi happening dan boleh diajak lepak.


5. No paling cantik & paling corot pernah dapat masa sekolah?

No.2 masa sekolah rendah dan no.20 masa sekolah menengah.



6. Barang paling berharga pernah diperoleh/dihadiahkan masa zaman kanak-kanak?

Hadiah dari cikgu sempena lulus peperiksaan.




7. Hukuman paling tak patut korang pernah kena dari seorang guru?

Kena kutip sampah oleh cikgu Kemahiran Hidup dan kena cubit oleh cikgu Sejarah (terlupa buat nota).


8. Pernah 'kipas' cikgu tak?

Tak reti nak kipas2 orang hingga sekarang jadi tak pernah kipas cikgu.



9. Pernah 'kenakan' cikgu yang korang tak suka tak? Apa yang korang buat pada dia?

Tak pernah lagi kecuali buat bodoh bila cikgu Math mengajar masa Form 3. Dia tak puas hati sebab apa entah. Ingat lagi nama dia FBI - Fariza Binti Ismail



10. Personaliti masa sekolah dulu sama tak macam sekarang?

40% personaliti masa sekolah masih ada terutama bab menyakat.




11. Pengalaman bersama kawan-kawan yang paling best?

Paling best masa hari sukan, kem dan lepaking lepas sekolah. Ramai2 naik bas ke shopping mall. Hehe


6 comments:

Cik Mimie said...

HEhehe..zaman sekolah memang bets..Cik Mimie x suka sains..suka BM and KH..best.. :)

Farrah MF said...

Wow, suka biologi! :)

Khai♥Rin : anies said...

kena cubit x sakit kalu kena rotan tu ya ;-)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Semua blogger yang akak tag x tido dalam kelas. Nampaknye akk sorang je lah yang kuat tido. Hehe..
Sama. Akak pun suka gila Bio.
FBI tu macam Faizal Ismail, hot fm pulak :)

Kathy R'bain said...

all the best sis..

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Teringat pulak zaman sekolah dulu ^_^

Copyright © cik sukα taip Designed by azhafizah.com